Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem pro syna stáhnul čtené pohádky. Jsou ve formátu MP3, měli by jít v pohodě přehrát. Po prvním spuštění jsem musel resetnout PC. Po druhém jsem to raději vypnul, protože moje jinak tiché PC začalo připomínat vysavač, alespoň podle zvuku. Před chvílí jsem to zkoušel na notebooku, a ejhle - CPU 100%. Než to vymažu, chci se zeptat, nenapadá někoho, kde je problém?
Jakou mají velkost v MB?
V jakém programu je přehráváte?
Jaký je Váš operační systém?
Jaká je hardwarová konfigurace počítače a notebooku? (kolik MB paměti RAM je instalováno, jaký procesor tam je a jaká je jeho frekvence? Vše najdete, když kliknete pravým tl. myši na Tento počítač a zvolíte Vlastnosti.
doplněno 17.08.10 20:48:Ach, já jsem si nevšimnul nadpisu - Váš OS je Windows 7...
Tak tedy pro pořádek:
PC:
Procesor : Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2,70GHz 2,70GHz
Nainstalovaná paměť(RAM): 4,00 GB
Notebook:
AMD Sempron ( M100 , 2,0 GHz , 512KB L2 cache )
RAM : 2,00 GB
Přehrávám ve Windows Media Playeru, myslím že je to verze 11, ale hlavu za to nedám.Je to standartní součást všech windows 7 které znám.
doplněno 17.08.10 21:08:Mám takový pocit, že by to mohl být nějaký konflikt kodeků, ale divné je, že jen když otevřu složku s těmito MP3, načítá PC zhruba 5 minut informace o jednotlivývh souborech, což vidím opravdu u windows 7 poprvé.
Konflikt kodeků? Tak je všechny odinstalujte a nainstalujte jedny (doporučuji K-Lite kodeky).
Prosím vložte sem obrázek vyfoceného Správce úloh systému Windows tak, aby byly vidět všechny běžící procesy.
Správce úloh spustite stisknutím Ctrl + Shift + Escape. Fotí se klávesou Printscreen (vedle Scroll locku). Stitskněte PrintScreen, pak otevřte Malování a stiskněte Ctrl + V. Pak obrázek uložte jako JPG nebo PNG a vložte ho na Poraďte.cz
Možné je i to, že v počítači jsou viry.
Proto mi pošlete emailem na freeware@okamzite.eu log z programu HijackThis.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhneme si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spustíte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustíte a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujete a emailem mi odešlete na freeware@okamzite.eu. Pak se na to podívám a až pošlu výsledky, co se má opravit (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Ten obrázek Správce úloh mi klidně můžete pošlat jako přílohu emailem...
HijacksThis čistý u PC i u notebooku, testoval jsem je ještě před tímto dotazem. Také mi to napadlo. K-lite kodeky jsem měl i s několika jinými, už mám jen K-lite . Ale bohužel vše při starém. Jsem z toho blázen, jen jsem chtěl kouknout do vlastností těchto mp3 a opět mé PC dělá větší kravál než vysavač a teplota CPU (obou jader) vyskočila na 82 stupňů celsia, což je nad kritickou hodnotou.
tady je ten správce úloh, ale tam zakopaný pes nebude.
Obrázek pošlu raději na ten email, tady je to nečitelné
Vy jsi umíte zkontrolovat log z HijackThisu? To jste dobrý
Hm, takhle na dálku mě nic nenapadá, obávám se že je buď nedostatečné chlazení nebo nevím.
A dělá to jen při tomto?
Vypadá to, že ty MP3 budou nějaké divné. Opravdu, už nevím...
Při hraní nových her je můj počítač stále velmi stabilní, teploty cpu nejdou nad 55 stupňů. Jinak je vše naprosto v pořádku, nemám žádný jiný problém. Vypadá to,že pohádky holt budu muset vymazat, jako suvenýr si je nechávat nebudu. I když, přiznám se, že by mi to doopravdy zajímalo, co s těmito soubory může být. Děkuji za pomoc,dobrou noc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.