Nejste přihlášen/a.
Cawes mému známému se pokazil počítač.(nepodstatné)...
Večer mu bezproblému fungoval, normálně jej vypnul...aktualizace nepřerušil...a nijak nepoškodil
Ráno zapne pc jako vždy, jenže hups počítač se rozjede, na monitoru naskočí asi na 2 sekundy Fujstu siemens a logo, a nic víc , černá obrazovka, mechanika CD jde otevřít jen ručně, při vložení CD s WinXP se nic neděje ...Ani do nouzového režimu se nedá dostat (F8), dioda která na bedně vždyci svítila modře (při práci problikávala) vůbec nesvítí ale za to svítí na levo od ní dioda červená která nikdy nesvítila...
Čím to může být? poradíte? Kdyžtak dodám další info...
Podobný problém jsem měl i já, jen oranžová kontrolka, která při zapnutém Pc blikala, nesvítila a PC nešel zapnout. Odešla grafika vinou nečištění vnitřku PC, ventilátor byl zanesen prachem a špatně se chladil.
Vsadil bych na vadný hardware (grafika, zákl. deska ...).
Tak, spusťte počítač a sitiskněte klávesu, aby jste se dostali do BIOSu (většnou to je Del, F2, TAB, F12). V BIOSu se podívejte na teploty, rychlost otáček a nastavte si pořadí bootování FIRST: FDD (disketovka) SECOND: CD-ROM THIRD: HDD (harddisk).
Nabootujte pak instalaci WinXP.
Obávám se ovšem, že vinou je špatná deska, resp. jeji kondenzátory.
Proto tedy odpojte počítač z elektrické sítě (aby tam nešel proud) a otevřete bednu počítače a vyluxujte prach (hlavně kolem větráků a chladičů) nejlépe malým vysavačem na baterky (je do aut), pokud takový nemáte, tak klasickým s nástavcem na rohy (takový obdélníkový, lidově se mu říká špička). Doporučuji také suchým harříčkem vytřít bednu od prachu. Pokud máte takovou "pronto prachovku" (je to taková prachovka jakoby z ovčích chlupů, ale není to z ovcí, ale umělé), tak raději nepoužívejte, protože by jste mohli udělat více škody než užitku.
Pak se podívejte na základní desku a hlavně na kondenzátory, jestli nejsou nafouklé, protože to si myslím, že bude na vině.
Pak zkontrolujte všechny kabely, zda-li jsou správně zapojeny, jestli drží a bednu zavřete.
Myslím si, že to bude asi na servis, protože takhle na dálku Vám tam nemůžeme něco vyměnit, atd.
Dobrý den, jenom bych se chtěl zeptat, když vynechám základní desku, může se stát že je to i procesorem? Protože mám tentýž problém, jen s rozdílem, že když mám zapojený veškerý hardware (hlavně HD-systémový), tak se mi při spuštění počítače HD jakoby rozjede, zabzučí, pak jako by cavkne a zabzučí znova, něco jako při restartování PC, jenomže obrazovka je stále černá. Grafickou kartou to není, protože mam několik do PCI-E a všechny fungovali v jiném PC. A celé to začalo tím, že jsem se pohyboval jako každý jiný den v systému a naráz mi zamrznul kurzor, zhasla mi dioda na myši a ani nešela na klávesnici vypnout klávesa -Num Lock-(stále svítila). Do BIOSU se taktéž nedokáži dostat, protože PC se pouze zapne ale nenajede ani k položkám kde dostanu nabídku Del, Tab atd... k tomu abych se do BIOSU vůbec dostal. Prostě černá obrazovka už při spuštění. Absolutní vytuhnutí (freeze). Tak jsem zkusil restartovat, vypnout, vypojit ze zasuvky, vyčistit, a několikrat opakovaně jsem zapnul a vypnul PC, a pak mi to třeba zase šlo, ale jakmile jsem ho přes noc vypnul, a ráno zapnul, zase to vytuhnutí, až teď se mi nechce zapnout vůbec. Větráčky zapojené do základní desky rotují, svítí, mechaniky fungují, USB, integrovaná zvuková karta, síťová atd..., grafikou to také není, všechno před tím než to zhaslo fungovalo bezproblémově. Při hrách všechno šlapalo jak mělo, při programování, při všem, a z čista jasna z ničeho nic toto ... tak mi příjde že základní deskou to ani tak nemusí být jako spíš procesorem. Bohužel procesor je kupovaný jako nový - AMD Athlon 3800 X2(9 měsíců používaný). Také mne napadlo jestli není nějaká chyba s Cmosem. Prosil bych o radu, popřípadě návod postupu co s tím. Nechce se mi to spálit v kopřívách, když to stálo takové peníze. Předem děkuji. Nevím si rady.
To bývá většinou na 95% vyhořelým procesorem. Zkuste si třeba jen ten vhodný procesor půjčit a vyzkoušet , jestli to je procesorem.
Tak mechaniky můžou blikat, harddisky bružet, USB nabíjet a to všechno, protože to všechno napájí zdroj.
Děkuji za váš názor ohledně mého problému, jenom bych se chtěl ještě zeptat. Když jsem rozebral právě procesor (oddělil od základní desky) tak v místě jak je patice, tak není žádná známka zápachu po vyhoření. Může i přes to dojít ke zničení procesoru (případnému zasažení základní desky)?
Cawes, opět já :D , stále řeším tento problém, jen stím že jsem si mohl vyskoušet další komponenty...
Ale problém se stále opakuje, jak již jsem ve výše uvedeném příspěvku psal, po zapnutí pc černá obrazovka a konec pc jede svítí větřáčky tocí...
Vizualně jsem zkontroloval základní desku a hle našel jsem tři lehce nafouknuté kondenzátory, a na jednom jako by rez. Tak jsem si koupil starší destu se zdrojem a novou grafickou kartu.(deska byla přímo s cupu, né integrovaným...(myslým že na 100% deska a cpu funkční ,protože se na ní nedávno hrálo...od kámoše...
Takže jsem k té nové základní desce připojil hdd, mechaniku, gk, zdroj, ram (tentokrát půjčenou od kámoše z jeho pc) a hle uplně stejný problém!
Akorát jsem se dozvěděl že se u něj svařovalo a párkát mu to vyhodiilo jističe...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.