Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - funkce když

Od: pici odpovědí: 6 změna:

mám příklad a nevím si rady jak ho zapsat...za pomoc budu moc vděčný :)

Př. Zjistěte zda se číslo nachází v intervalu (-nekonečno;-1000) -> "Interval 1" (-999;0) -> "Interval 2" (0;999) -> "Interval 3" (1000; +nekonečno) -> "Interval 4"

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

3x

A proč tam dávat nekonečno a nedat tam jednoduše je menší než -1000?

pici
hodnocení

jo to mi nenapadlo, ale stejně bych asi potřeboval přesně napsat jak to tam mám zapsat ;)

Napr. V bunce c A1 bude hodnota, u ktere urcujes, zda je vetsi ci mensi.

Napr. v bunce A2 pouzijes funkci KDYZ. Ta ma v zadavacim ramecku tri radky.

V prvnim vypises podminku, tedy A1<-1000 (< protoze pouzivas otevreny interval), v druhem vyplnis, co se ma stat, kdyz podminka bude splnena, napriklad ANO, ve tretim vyplnis, co se ma stat, pokud podminka splnena neni. Napriklad NE.

Podle hodnoty v bunce A1 se te pak bude v v bunce A2 psat ANO nebo NE, podle toho, zda se cislo bude nebo nebude nachazet v pozadovanem intervalu (-nekonecno;-1000)

doplněno 17.08.10 14:51:

Aha. Sem nepochopil cele zadani.

Tak jeste trochu jinak. Zacatek je stejny

A1<=-1000

pokud ANO, tak napsat napr. 1. INTERVAL

pokud NE, tak vnorena funkce KDYZ

A1<=0

pokud ANO, tak napsat napr. 2. INTERVAL

pokud NE, tak vnorena funkce KDYZ

A1<=999

pokud ANO, tak napsat napr. 3. INTERVAL

pokud NE, tak napsat napr. 4. INTERVAL

hop®
hodnocení

2x

Myslíš jako že když dám zkoumané číslo do buňky A1 a pak napíšu vzorec =KDYŽ(A1<-1000;"Interval1") ...?

pici
hodnocení

jojo přesně, ale teď jsme se tady tím s kamarádkou zabývali a asi jsme na to přišli, takže všem děkuji za snahu a dobré nápady :)

stany*
hodnocení

0x

Ja mam pocit, ze Excel nekonecno nepodporuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]