Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 8 32bit nebo 64bit

Od: madmax* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, chci si koupit upgrade z WIN XP na WIN 8 a chtěl bych poradit jestli vzít 32 bit verzi nebo 64 bit. Hardware posílám jako přílohu. Děkuji

Win 8 32bit nebo 64bit

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

32bit, x64 je pro takový počítač zbytečnost.

hodnocení

0x

Na 2 GB RAM Vám stačí 32 bitová verze.

Pokud máte v plánu přikoupit další paměť, abyste měl 4 GB a víc, pak sáhněte po 64 bitové verzi.

hodnocení

0x

Já bych tam win8 vůbec necpal, xpčka na tom budou živější...

XP už tam má...

Pokud upgradovat, šel bych spíš do Win7.

hodnocení

0x

Pokud zůstávate u tohoto hardware nechat XP! 64bit je dobrý jen při větší RAM než 4 MB. WIn7 vám jen přidělají práci - potíže s kompatibilitou a mají vykradenou horní lištu v průzkumníku. Já teď bojuji s Win8 64bi a zřejmě u nich zůstanu i když nadávám jak špaček. Je třeba si je upravit.

já bych tam prásknul ty sedmičky. S kompatibilitou jsem neměl nikdy nejmenší problém. A vykradená lišta? Nevím jestli mluvíte o tom o čem si myslím, ale ta se dá pěti kliknutími zase zapnout :)

doplněno 16.12.12 21:43:

praivo: to samozřejmě jó, já myslel kdyby to tam NÁHODOU chtěl trvale :) mně osobně tam ta lišta vůbec nechybí, tady jsem jen ukázal, že není problém si ji tam dát :)

Win 8 32bit nebo 64bit #2
praivo*

Ne jen pěti kliknutími, i jedním stisknutím Alt ;)

Právě že chybí - v XP lze dát do horní lišty kopirovat (kam), přesunout, vlastnosti, odstranit ... a ve Win7 první kliknout Upravit - rozbalit nabídku a pak příkazy. Hodně soubory třídím a proto mě Win7 zlobily. Ve Win8 horní lišta - nádhera

ladin2*
hodnocení

0x

nevahej a udělej upgrade dokud je to levné a rovnou 64 bitovou verzi .je to velice rychlý systém,přes internet to ted stoji jen30 euro v obchodech to stojí skoro 2 krát tolik ,taky jsem udělal upgrade ze sedmiček a jsou daleko rychlejší než sedmičky,pozor kup verzi win 8pro ne obyčejne win 8, na tu verzi pro mužeš doinstalovat v rámci rozšíření win ,windows media center , na obyčejné 8 nelze

hm*
hodnocení

0x

A co si vlastně od toho upgrade slibuješ?

Myslíš, že to má smysl?

uda*

Jasně že to žádný smysl nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]