Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při plnění cartridge vytéká barva. Proč?

Od: karol* odpovědí: 10 změna:

Zdravím a moc prosím o radu. Mám tiskárnu Canon MP550, koupila jsem si plnící sadu InkTec a naplnila cartridge podle návodu, ale ve dvou případech ze tří se mi stalo, že při plnění začala barva vytékat spodní houbičkou a celá barva z ní vytekla, takže všechno přišlo nazmar. Snažila jsem se to plnit opravdu pomalinku, jak tam píšou, aby nevznikl přílišný přetlak, ale nic nepomáhá, a ani si nejsem vědoma, že bych něco poškodila. Moc prosím o radu. Nechce se mi kupovat po každém vyprázdění nová kazeta. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, byla kartridge opravdu prázdná? Někdy tiskárna napíše že je kazeta prázdná, ale barva tam ještě je.

karol*
hodnocení

Ano, kartridge byla opravdu prázdná, jak je na ní mimochodem vidět, protože ta nádoba, do které se vstřikuje inkoust je průhledná, tudíž lze okem kontrolovat její stav.

cyryl*
hodnocení

0x

Dobrý den, já používám podobné - vyvrtal jsem si do cartridge malou dirku aby tam prolezla plnící jehla. Asi postup plnění - uchystám si asi dva ubrousky, nastríhám si z izolepy asi 1,5cm široké pásky. Výjmu kazetu (cartridge) jedním prstem ucpu spodní houbičku, dirkou naplním barvu, osuším ubrouskem a zalepím dirku izolepou. Uvolním houbičku a hned jí přikládám na ubrousek dokud nepřestane barvit. Jestli že asi po desáté víc pouští barvu musím opakovat zalepení dirky. Mě to takhle funguje už asi tři roky.

doplněno 15.08.10 18:20:

Dirka je ve vrchní části - je tam takový bílý kroužek

karol*
hodnocení

To je zajímavý postup, určitě vyzkouším, avšak já jsem místo dirky vyndala takovou kuličku, co se měla vyndat pomocí přiloženého vrtáku, takže místo dirky tam mám spíš díru o průměru 5mm, kterou se plní cartridge. Jdu teda zkusit ten váš způsob plnění a doufám, že aspoň něco pomůže. Předem moc děkuji za vaší odpověď.

cyryl*

Jestli vám mohu ještě poradit - když budete hodně tisknout tak si kupte větší balení barvy (250ml) je to sice dražší ale vyplatí se. Zkušenost.:)

karol*
hodnocení

tak jsem vyzkoušela ten postup. Ze začátku to vypadalo nadějně, naplnila jsem, zalepila dirku, uvolnila prst z houbičky, nic nevytékalo, takže super, ale když jsem zkoukla plnící otvor, byl opět prázdný, takže barva musela zůstat někde pod tím plnícím otvorem a houbičkou. Nerozumím tomu a opravdu nevím, jak je toto možné. Věřím, že kdybych uvolnila izolepu z dirky, určitě by se barva uvolnila a opět vytekla ven, takže to zatím nechám radši zalepené :)

cyryl*

Barva se vsakuje do vedlejší komory. Když ji trochu nakloníte tak to uvidíte. Přestanu doplňovat až když přestane z plnící šachty ubývat.

karol*
hodnocení

tak bohužel, všechno mi opět vyteklo :(

cyryl*

Možná by to chtělo trochu trpělivosti. Přikládám foto jak to vypadá. Ani při focení mi nevytekla ani kapka

Při plnění cartridge vytéká barva. Proč?
cyryl*
16.08.10 06:07

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]