Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny. Po čase potřebuji pomoc. Nedávno jsem četl článek na Živě.cz → zive.cz/...
Docela mě ten článek zaujal a tak jsem si jej přečetl. Našel jsem tam dvě adresy, které "vyhlásily válku"Internet Exploreru 6. Tam mě hlavně zaujal ie6update.com Proto jsem si tránku otevřel, prohlédl a kód stáhl. Tento kód vyskočí na návštěvníka webové stránky, kde bude, který používá IE6 a nižší. Tak jsem si kód dal do svých stránek, ale tam je problém - nepodporuje diakritiku. Soubor .js (což je ten kód) jsem otevřel v Poznámkovém bloku a místo textu, který vyběhne na návštěvníka "Internet Explorer is missing updates ...) jsem chtěl, aby tam bylo Používáte zastaralý prohlížeč! Klepněte sem pro aktualizaci Internet Exploreru... nebo něco takového.
Mohl by si to někdo stáhnout, upravit a poslat mi to na email freeware@okamzite.eu?
Předem děkuji za smysluplné odpovědi a hlavně tu práci.
Dotaz pro Admina: Nemohl by to admin dát na Poraďte.cz?
Já, když takhle kontroluji logy z HijackThisu, tak každý 3. - 4. uživatel má Internet Explorer 6, z toho teda asi každý druhý má právě spuštěný jiný prohlížeč (např. Firefox, Opera). A to jsem těch logů kontroloval... nespočet.
Poznámka: nejedná se jen o uživatele serveru Poraďte.cz, ale i ostatních fór, kde kontroluji logy (například http://forum.asw.cz)
Zkus to napsat v zápise v HTML entitách. Aspoň mě to vždycky pomohlo.
Uvedený text s entitama:
Používáte zastaralý prohlžíeč! Klepněte sem pro aktualizaci Internet Exploreru.
Popis entit a jejich tvoření je na cs.wikipedia.org/... a kody českách znaků na cs.wikipedia.org/...
Snad to pomůže
doplněno 17.08.10 09:47:Jak tak koukám, tady to editor přeloží do správného zobrazení, tak tedy ještě jednou. Je třeba v textu nahradit x znakem & Poux#382;x#237;vx#225;te zastaralx#253; prohlx#237;x#382;ex#269;! Klepnx#283;te sem pro aktualizaci Internet Exploreru.
no, na otázku jsem přišel pozdě. Většinou je problém v různém kodování stránek vs kodování .js.
Na druhou otázku jsem odpověď již napsal, ale pro pořádek: kdo chtěl a mohl prohlížeč si změnil, kdo nemůže (firemní PC, staré PC atd) ty nemá smysl upozorňovat. Prostě jim stránky budou fungovat čím dál hůř, budou rozsypané a sami na to přijdou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.