Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci na dovolené,kdy jsem mimo 220v použít k napájení noteboku autobaterii a tu dobíjet solárním článkem, nebo notebok solárním článkem přímo napájet. Má někdo zkušenost jak to lze provést? Solární článek jsem nalezl třeba tento. www.profi-elektro/... Je v sekci autotechnika- nářadí- nabíjení... za 1890 kč. Děkuji za rady.
Maximalni vykon 13 watt to znaci za svitu evropskeho tak polovic a kdo vi jestli toolik...nejslabsi netbooky berou min 20 watt a vic, notebook 3-4x tolik takze odpoved je ne...
Moznost nabijet tim autobaterii tu je ale rozhodne by nebyl pokrat vydej pro ntb, ted akorat netusim jak to je s nabijecimi proudy..
Pokud nemate nejaky herni monstrum tak bych se nebal tahat z baterky jen tak pokud jedete na dovolenou nejakych 200 km tam i zpet dost to baterce pomuze, pokud je to naftak jeste lepe a pokud je baterie nova a ma tak rekneme rok nebal bych se...
myslím si také, že ten solární článek to neutáhne. Ale doporučuji si přečít jeden článek na idnesu
TRosku jsi rozesmal...
Output capacity
21,000 mAh in 5V mode
12,500 mAh in 8.4V mode
11,000 mAh in 9.5V mode
8,750 mAh in 12V mode
6,500 mAh in 16V mode
5,500 mAh in 19V mode
4,200 mAh in 24V mode
Jak si proctes trochu dokumentace tak zjistis ze nad nejakych 38 watt hlasi vetsina zarizeni problemy s podpetim atd takze pokud chces neco napajet tak slabsi netbook notebook ani za nic...
Ntb s tim nabijes pokud koupis powewr gorila banku na el... powertraveller.com/...
A to uz te levneji vyjde koupit solar gme.cz/...
A k nemu gelovku s tr. gme.cz/...
Počítač nemůžeš napájet 12V baterii. Já mám doma k NTB nabíječku která vytváří 19,5V a ne 12V.
K solar gorile: solargorilla features:
- tough, rubberised casing
- portable, fold-up design protects your solar panels when stored
- water resistant design
- slot to allow solargorilla to be suspended on vehicle or tent for outdoor use
- 20V powersocket out and standard 5v USB socket
- red LED charging indicator
- dimensions: 264 x 200 x 19mm
- weight: 820g
Mno jo sorry ja mam na notesu vstup 12/110/220 tak jsem nad tim neuvazoval..
Ale je to jedno protoze to stejne neutahne nabijeni notesu tak to mas fuk...je to leda na netbook
Kdyby to nedokázalo nabít notebook tak se to neprodává jako nabíječka a lidi by to nekupovali.
Pro nabíjení stačí málo slunce. Dokonce může být i zamračeno, protože solární záření proniká i přes mraky. Solární panel pro nabíjení NTB je dost velký. Vypadá to že jsou v něm umístěny dva fotovoltaické články z toho jeden má 12V tím pádem dohromady 24V a nějaká redukce na 20V. v podstatě jednoduchý system.
Tak děkuji za odpovědi, ale moc mě nepomohly. Někdo říká, že to lze, někdo že ne, ale jsou to pouze teoretické odpovědi. Nikdo nenapsal - mám to a jde to, nebo nejde. Tak mě ještě napadlo, co třeba solární nabíječka - autobaterie - měnič na 220v - notebok?
Moje odpoved zni a to po propoctech ne, podle odpovedi vlka uvazuje holt trochu jednoduseji aspon v tehle otazce urcite...navrh brat neco konvertorem a neco dodavat panelem je idealni,..prakticky nejlepsi, nakonec panel by svym stalym dodavanim proudu baterii mel zvysit o neco jeji zivotnost anebo zamezit brzkemu kolapsu pri castejsim pouzivani baterie jako zdroje pro ntb...jinak pokud jde o o benzin nebal bych se tolik jako kdyby baterii pouzival diesel a to jeste strasi kousek...bak bych radeji po nejake pulhodince anebo hodince pouzivani pro jistotu stratnul...u naftaku jsou uplne start. proudy,a snad na zaver, kdyz se stoji na miste a toci motor baterka se prakticky nenabiji kvuli malych proudu. jeste muzu dodat ze jsem kdysi bezdratovy gps prijmac pres modry zub a ten mel na sobe solarni panylek nejakych 8x5 cm a vic jak pul roku jsem ho nenabijel kdyz byl pouzivany tak stejne ve dne i v noci...snad jen ze zkusenosti cim novejsi auto tim vykonejsi baterka..
Jop z tevho prispevku chapu ze jsi kysnul na nekolik let v elektro skole..ty si to cele predstavujes jako hurvinek valku...12 volt a z toho 20..heh a kdez mas proud, odpory, ztraty, uciniky konvertoru...ono hadej proc mas doma jistic na 16 Amper a v aute je baterka se schopnostmi 300 amper..vazne to neni tak jednoduche..je to jen dobre napsano pro lidi jako jsi ty co potom zaplacou ale nic jiz nevyreklamuji neb vyrobek funguje to ze nefunguje dobre tobe je tvoje smula...s udaju na netu se dopoctes k 38 watt dal to masiny odmitaly pouzit jako zdroj..asi tak..
Pokud zapojíte na baterii solární článek který dokáže vytvořit při dobrém nasvícení více jak 12V a na baterii připojíte měnič z 12V na 230V tak by to šlo. Pokud by jste zapojil několik baterii paralelně za sebou bylo by napětí na poslední baterii stále 12V při delší výdrži baterii(netušim ale jak je nabíjet asi zase více jak 12V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.