Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Nevím co dělám špatně ale vždycky když si v CDBurnerXP nebo Nero StartSmart Essential chci připravit soubory k vypálení na CD nebo DVD, tak se mi po kratším čase (většinou při 3.soboru) pokaždý zobrazí ne tak jak sem je přidával ale podle abecedy. Jak to mám nastavit?.?.?
Bóže, to přeci jinak nejde. Klikněte si pravým tlačítkem třeba na plochu a když dáte seřadit ikony, tak Vám tam vyběhne, jestli chcete, podle názvu (abecedy), podle data změny, podle typu souboru (podle přípony, takže jako první půjde .avi a až pak třeba .flv), podle velikosti souboru.
Musíte si před každý soubor dát číslo nebo písmeno.
Takže třeba 1Svíčková s knedlíkem.wmv, 2Koňský guláš.avi, 3Kung-pao s rýží.wmv, 4Krkonošské kyselo.3gp, 5Kachna s knedlíkem a špenátem.wmv, 6Česnečka.flv, 7Pražené šneky.wmv
Jinak to hold nejde.
doplněno 13.08.10 17:15:A přejmenovat soubor, to umí i ten největší moula.
Beno mě jde ale o to že když kliknu na přidat, tak se mi i budou přidávat a zůstanou tam tak jak na ně klikám a tím pádem je i přidávám. V tom Neru který sem měl předtím to tak bylo.
Lujsi při řešení Vašich otázek musím nadměrně pít čaj Nirvana Biogena (levandulový čaj s konopím).
Přeci, Vy si ty soubory přejmenujete, tak jak je chcete mít. To znamená, když chcete mít třeba 5. soubor vypálený jako první, tak kliknete na něj pravým tlačítkem, zvolíte Přejmenovat a dáte před něj 1. Pak je do vypalovacího programu nahážete, on je seřadí podle názvu (tzn. jednička bude první, dvojka druhá, atd.). Vždyť je to tak jednoduché...
Tak to je jasný, ty máš místo mozku z piva kostku. Takže zaměň vypalování cédéček za vypálení červa a ráno moudřejší večera. PS. Nemyslím to jako urážku, jen, že je pátek třináctýho ... Já jdu taky lehce zformátovat HD.
HDD
To se mi stalo už dávno: pustil jsem si Nortona, vidím: vlevo disk C, vpravo disk C. Povídám si: "K Kčemu jsou mi dva disky C." Tak jsemjedenzformátoval.
Ne, Vy prostě, když Vám něco člověk řekne, tak to nepochopíte. Já nevím, jestli to děláte schválně.
Vy by jste potřeboval absolvovat kurs práce na počítači, který je snad v každém městě. Nechodí tam jen důchodci, ale i ti mladší.
Tam Vám vysvětlí, co je to hardware, co je to software, naučí Vás pracovat ve Wordu, Excelu, většinou i v PowerPointu, naučí Vás, jak správně vypalovat hudbu, filmy a ostatní data (ne všechno se vypaluje stejně), tam Vám vysvětlí, co je to systém, řeknou Vám, jak zabezpečit počítač, možná Vás naučí psát deseti prsty, řeknou Vám, že každý klik myší si musíte promyslet (nebudu klikat na kdejakou imbecilitu, co vidím na internetu) a další věci.
Nebo, pokud máte známého, který umí pracovat s počítačem, tak ať Vám to vysvětlí a naučí, co a jak. Nebo si kupte knížky, podle kterých se můžete učit.
Nebo si kupujte časopisy Jak na počítač nebo Počítač pro každého (jsou určeny začátečníkům nebo mírně pokročilým uživatelům). Časopisy Computer nebo CHIP bych rozhodně začátečníkům nebo mírně pokročilým nedoporučoval, jsou pro středně pokročilé nebo pro vyložené pro "ajťáky", který tomu rozumí a prostě se v tom vyžívají.
Beno, tohle všechno už tady bylo, osobně jsem tohle radila několikrát, jenže Luis místo opravdových začátků práce na PC vždycky přijde s dalším problémem, dalším programem a nechápe, že takhle bude mít problémy stále a tímto způsobem se to nenaučí
U jeho dotazů, jejichž řešení často vyžaduje i založení dalšího topiku, si musím dát i já aspoň rum
Ano, sondaw, už jste mu to říkala Vy a dalůších x lidí, ale buďto to nechápe nebo je líný.
Sondaw, já jsem včera vypil 4 nirvány, což jsou čaje na uklidnění. To jinak bych musel lujsovi vynadat, protože bych se asi neovládnul.
Žádnej učenej z nebe nespad!.!.! Někomu prostě to učení de pomalejc!.!.!
A někdo ty problémy přitahuje aniž by chtěl.
Luisi, to máš pravdu, každý jsme jiný, tak nám napiš, co jsi teď momentálně z našich rad vyzkoušel. Používám na vypalování také Nero, sice zavrhovanou verzi 7, ale protože s ní nemám problém, vypaluje spolehlivě, převede mi např. film na jiný formát ap. tak verzi neměním - všeobecně většinou do toho, co mi funguje, nevrtám (stejně je to se všemi haněnou Vistou)
Takže - přejmenoval jsi soubory jak jsem ti napsala a stále chceš tvrdit, že se ti řadí jinak, než máš přejmenováno?
Beno, jednak prosím mi klidně tykej a za druhé, sice je Luis někdy fakt na zabití:D, ale na druhou stranu mne občas udiví jeho tvrdošíjnost v tom, že ten počítač nevzdává a to mne vždycky zase donutí mu odepsat Jenže musí pochopit, že přemýšlet u toho, co dělá, musí on sám, musí se učit hlavně základy a postupně to ostatní přijde samo.
Sondaw, udělal sem to tak že sem si ty písničky seřadil podle změněno . Jenže to se povedlo jenom díky tomu že sem celej soubor (výběr) vybíral tak jak je chci vypálit. To znamená že to budu muset dělat pořád takhle nebo to číslovat.
JInak jak sem psal tady poradte.cz/... , tak sem si nainstaloval todle.
Luisi, s tím nic neuděláš, přece jestli chci cokoliv seřadit jinak, než je přednastaveno, musím si to sama změnit.
Když mám třeba ve složce i několik MB obrázků s různými názvy, nejdříve si je poskládám tak, jak chci já a potom je přejmenuji. Trvá to někdy dlouho, ale nic se neudělá samo a pokud chci změnu, musím si udělat čas a prostě to udělat
Tobě bych ještě poradila jedno, neinstaluj všechno, co ti kdo radí, radíme v dobré víře a každý podle svých zkušeností. Ovšem ty si musíš zatím nainstalovat program, který je jednoduchý a naučit se s ním pracovat. Podle mne takový Spyware Terminator zatím pro tebe vhodný není. Předpokládám, že by ti pro začátek mohl stačit antivir, firewall, CCleaner na čištění. Pravidelně dělej kontroly, čisti počítač a aspon jednou měsíčně udělej defragmentaci. Neinstaluj žádné programy, které mají v sobě několik nástrojů jako je Advanced System Care, TuneUp ap s těmi tak něco rychle zkazíš
Programy, které máš bych nechala nejdříve v továrním, původním nastavení a teprve až bych se s programem seznámila, postupně bych vyzkoušela, co všechno umí. Ty se do všeho vrhneš po hlavě a problémy jsou na světě, často ani nevíš, co jsi kde udělal
A ještě poslední věc, většina programů nabízí možnost vrácení do výchozího nastavení nebo si před jakoukoliv změnou, kterou chceš udělat, vytvoř bod obnovení a můžeš se vrátit k původnímu nastavení
Luisi, kdyby jsi si nevěděl rady, tady je popis bodu obnovení.Snad ti pomůže.
doplněno 14.08.10 11:37:Nemáš zač.A nepropadej panice.Dělej vše popořadě a uvidíš, že úspěch se dostaví.Hlavně čti rady, které dostáváš pečlivě a dokonce.Hlavně nezačínej nic nového!Věř mi, taky jsem měla pozoruhodné začátky.
Sondaw, když to sem se právě snažil řešit tady poradte.cz/... a tady poradte.cz/... . Bohužel to nedopadlo dobře. Na to abych platil nějakýho ajťáka prostě nemám .
Luisi, přečti si pečlivě všechny rady, cos dostal, jsou to rady lidí, kteří to mají vyzkoušené a funguje to, musí to tedy dopadnout dobře i u tebe
Na to, abys někoho platil a nemáš na to - to nejsi sám, začínala jsem kdysi jako ty a postupem pokus-omyl jsem se nakonec naučila, co jsem potřebovala. Také jsem nikoho k sobě neměla, jen net, knížky a rady, co jsem si přečetla a postupně vyzkoušela
Hlavně si před jakoukoliv změnou udělej bod obnovení, můžeš se vrátit tam, kde jsi začal a vyzkoušet další postup nebo radu
Co se týče těch programů, tak vždy, když nějaký program někomu doiporučím, tak mu dám návod. Ten návod si člověk musí přečíst a podle něj se řídit.
Vždyť k avastu dávám návod, k Spybotu Search&Destroy dávám návod, kdo nechce Spybota, doporučuji mu SpywareBlaster a k tomu taky dávám návod, k Sunbelt Personal Firewallu dávám návod, kde je popsán krok za krokem jak ten firewall prostě nastavit.
I můj děda se tohle všechno naučil a to už má taky krásný věk. Takže, když si člověk pročte ty návody, tak to prostě musí pochopit. Jsou jednoduché a je to tam opisováno už od instalace k spuštění a následnému nastavení.
I lujsovi, když jsem mu myslím psal, že tam nemá firewall, tak ať si jej nainstaluje a k tomu jsem mu dal odkaz, kde ten návod je a je to tam popsáno úplně od začátku až k tomu nastavení.
A že mu nějaký člověk napíše, ať si tam nainstaluje Spyware Terminátor, tak program je to sice docela dobrý, ale strašně složitý a ten "rádce" (rádcem bych nenazýval pokud neumí začátečníkoj doporučit jednoduchý, ale kvalitní program) co mu ho doporučil, musí přeci vědět, že ne každý s počítačem umí na jedničku (s hvězdičkou).
Prograny co doporučuji jsou jednoduché a hlavně v češtině- CCleaner, avast!, Microsoft Security Essentials, Windows defender, Spybot Search & Destroy, SpywareBlaster, Sunbelt Personal Firewal, Outpost Firewall(tam jde doinstalovat čeština).
Pak doporučuji, pokud vidím, že člověk je trošku zkušenější, tak Advanced Systemcare a další. Ale to jen, pokud vidím, podle toho, jak se člověk vyjadřuje. To já +/- poznám, jak je na tom se znalostmi.
Lujsovi bych ještě doporučil Speciál 2004 Jak na počítač (jestli to někde teda sežene). Tam je popsáno všechno možné, co se týče počítačů (má to asi 200 stran) a je k tomu výukové CD. To výukové CD a ta bichle prošla už několika rukama, včetně těch mého dědy a ti lidé už s počítačem docela umí a hlavně, když si nejsou jisti, tak si zadají do Seznamu to, co je zajímá a najdou si to a ne že bezhlavě všelijak klikají a pak udělají z počítače divočinu.
Bena je to ono?
doplněno 14.08.10 12:24:doplněno 14.08.10 12:28:Dík, pohledám.Myslím, že by se hodila i mně.:D
Ano, to je ono!
U nás by to možná mohli mít nacpress.cz nebo se můžete podívat na stránky časopisu Jak na Počítač → jnp.zive.cz
Luisi, nech toho a přejmenuj si soubory tak, jak ti radí, pokud je přejmenuješ jak je máš na tom obrázku na
01_Nazareth...
02_Nazareth...
03_Nazareth...
tak se ti musí seřadit stejně i při vypalování
Měl by jsi pochopit, že ať to vypálíš v jakémkoli programu, tak jde o program, kterým budeš potom dané CD přehrávat (prohlížet). Ten určuje jak bude soubory řadit. A je mu naprosto jedno že jsi to do Nera nahazel tak jak jsi to udělal. On si to bude řadit podle sebe. Takže přepisuj...01, 02, 03...78...a pokud jich je přes sto, tak doporučuji psát 001, 002, 003...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.