Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zadat heslo do notebooku

Od: kina* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Rád bych se zeptal,jak si zadám heslo do notebooku?Děkuji za odpověď.Mám windows XP.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalkolesa*
hodnocení

3x

Možnosti jsou dvě.

Jedno heslo se zadává v Biosu Setupu a to se zobrazuje několik sekund po tom, co se notebook zapne. A chrání jej před cizími uživateli a nabootování z LIVE CD/DVD a použití nějakého cracovače hesel do Windows.

1) Zjistěte si jak se dostává do Bios Setupu většinou je to napsáno (anglicky) při startu NTB

2) Naleznete položku Password je jich tam víc jedno heslo je pouze do Bios Setupu, další heslo je pro zapnutí NTB. Některé NTB mají i heslo pro HDD (zašifrování)

3) Dejte uložit, uložit se anglicky píše SAVE

Druhé heslo se zadává v Nastavení uživatelských účtů. Star > Ovládací Panely > Uživatelské účty

1) Klikněte na ikonku uživatelského účtu, kde chcete nastavit heslo

2) Klikněte na Změnit Heslo

3) zadejte jej a potvrdtě ještě jednou a klikněte na na OK

Doporučuji si udělat spouštěcí disk, pokud by jste heslo zapoměla. V dialogu Uživatelské účty,kde máte změnit jméno, změnit obrázek,.. nalevo klikněte na Zabránit zapomenutí hesla.

kina*

Mohu ještě jednu radu?Nějak se mi podařilo zaheslovat ten notebook a ted jsem po restartu v koncích.Na obrazovce se mi ukáže jen uživatel(moje jméno a chce to po mě heslo,ale já nevím co jsem tam napsal,jde se nějak dostat do pc?Děkuji za radu.Jinak heslo jsem asi nastavil v nabídce start,myslím,že jsem tam na něco kliknul a ono mě to vyzvalo k uložení hesla,ale to co si myslím,že jsem tam zadal,mi nechce přijmout.Můžete prosím poradit?DĚKUJI

raduz*
hodnocení

2x

Ano, lze - ale obávám se ze s Vasimi znalostmi, kdyz si nedokazete ani zapamatovat heslo, to bude nemozne.

Musel byste si udelat bootovaci CD s něčím (třebas lost password), ze ktereho nabootujete a budete mit jednu z voleb reset admin password. Ve vašem případě budete mít nejrychlejší reinstall se zachovanim souboru

kina*

A nemohl by jste mi poradit,jak to udělat,abych se do notebooku dostal a nebylo to moc složité?Jak se dělá ta reinstalace bez ztráty dat a nebo jak se dělá to botovcí cd?děkuji moc,začínám být zoufalý.

A k tomu heslu.já vím co jsem si dal za heslo,ale notebook ho nechce přijmout.

kina*

Tak nevím jak se mi to ted podařilo,ale dostal jsem se do notebooku,nějak jsem zkoušel to heslo malými a velkými písmeny a dostal jsem se tam,ale rád bych to heslo buď změnil,nebo smazal,porádíte mi prosím jak?Nějak prosím jednoduše,neorientuji se v počítačích až tak dobře.Třeba to botování vůbec nevím co je.Děkuji za radu.

bena*
hodnocení

0x

Teď nevím co myslíte, jestli zaheslovat celý netobook nebo jen účet na XPéčkách.

Celý notebook zaheslujete tak, že najedete do BIOSu (Delete, F2,...). Tam potom najdete položku Paswords nebo něco takového a noťas zaheslujete.

Účet - stačí se přihlásit a až naběhne plocha a to všechno, tak stiskoput Ctrl+Alt+Delete a kliknete na Změnit heslo.

Pokud ale používáte Rychlé přepínání uživatelů a úvodní obrazovku (ne klasický přihlašovací dialog), tak je to tak, že otevřete ovládací panel Uživatelské účty a pak vyberete, který účet chcete zaheslovat.

doplněno 12.08.10 08:45:

Ach, michalkolesa, byl jste rychlejší...

kina*

Mohu ještě jednu radu?Nějak se mi podařilo zaheslovat ten notebook a ted jsem po restartu v koncích.Na obrazovce se mi ukáže jen uživatel(moje jméno a chce to po mě heslo,ale já nevím co jsem tam napsal,jde se nějak dostat do pc?Děkuji za radu.Jinak heslo jsem asi nastavil v nabídce start,myslím,že jsem tam na něco kliknul a ono mě to vyzvalo k uložení hesla,ale to co si myslím,že jsem tam zadal,mi nechce přijmout.Můžete prosím poradit?DĚKUJI

raduz*
hodnocení

0x

Zmenu heslu udelejte stejnym zpusobem jako jste zadal to heslo prvni - postup Vam napsali jiz kolegove nahore

kina*

Děkuji mockrát.Heslo jsem změnil a již jsem si ho i uložil.

Přeji krásný den.

kina*

Ještě bych se rád na něco zeptal jiného.Když se přihlašuji na mail,tak vždy zadávám jméno a heslo,nemůžete mi poradit,kde nastavím,aby si to pomatovalo?

Ještě jednou děkuji.

raduz*

Jakeho mate postovniho klienta?

kina*

Co to znamená poštovní klient?Chodím na seznam.cz

raduz*

Pod přihlašovacím dialogem mátem zaškrtávatko přihlásit se trvale na tomto počítači - zaškrtněte jej.

Pokud používáte třeba firefox - vyskočí Vám dialog, jestli chcete zapamatovat heslo a pod.

kina*

No zadal jsem jméno a heslo pro přihlášení a zaškrtnul jsem to okénko a stejně si mě to nepamatuje.Ale pamatuji si,že když jsem se přihlašoval poprvé,tak mi tam nějaké okno vyskočilo a já jsem to odkliknul s tím,že nechci,aby si to pamatovalo.Jde to tedy ještě ted nastavit,aby si to pamatovalo?

Děkuji moc za ochotu pomoci a za váš čas!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]