Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo na disku

Od: hunter* odpovědí: 15 změna:

někdo kdo tomu rozumí

budu vděčný za radu..,
došlo mi místo na disku, zabývám se tím už několik dnů ale bez výsledku, nyní je to opravdu akutní, už skoro nenajede prohlížeč, takže je zázrak že jsem se vůbec přihlásil..
nejedná se o dočasné soubory, skryté ani soubory o hlášení chyby systému, prostě žádné soubory co bych jako amatér mohl nějak "vidět", o tom všem vím a tím to není
narazil jsem na radu že mám odstranit stínové kopie, že zabírají i mnoho GB, říkal jsem si že to bude ono, dal jsem odstranit... a nic se nestalo :(((
poslední co mě napadá je komprimovat... mám to zkoušet?
bojím se že když to vypnu, tak to zkolabuje a už to znovu nezapnu

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Ahojky, zatím nedělej unáhlené kroky. Mrkni na poradte.cz/... a věř, že až bude Bena nebo podobný odborník ne netu, určitě poradí!

hanher*

Stáhněte si Advanced system care a pročištěte počítač.

Já jsem tomu nevěřil, ale našlo mi to hodně brajglu. . .opravdu hodně. . .

pepane*

*nevi*Zde je na program pár názorů.

download.chip.eu/...

bena*

Advanced SystemCare 3 je dobrý, ale podle mého názoru je lepší jeho předchůdce - Advanced WindowsCare 2. Mám placenou verzi, kterou jsem si před nedávnem koupil a je výborný.

bena*
hodnocení

0x

Tak v prvé řadě - jak je velký disk a kolik je tam volného místa.

Dále - stáhněte a nainstalujte si CCleaner a vyčistěte s ním počítač. Vymažte všechny body obnovení, kromě posledního, který smazat pomocí CCleaneru nejde.

Dále - co tam máte za programy a hry - vyfoťte mi prosím ovládací panel Přidat nebo odebrat programy, tak, aby tam byly vidět všechny programy (můžete to fotit třeba na 3 části).

Dále - pokud disk není v souborovém systému NTFS, tak jej převeďte. Jak? Spusťte příkazový řádek.a napište convert C: /fs.NTFS Pozor! Toto je nevratné a pokud na počítači provozujete jiný operační systém, který neumí pracovat s NTFS (např. Windows 95), tak Vám ten Windows 95 nepůjde. Až bude převedeno, tak příkazový řádek ukončete pomocí příkazu exit.

Pak až bude disk v NTFS, tak klikněte na disk pravým tlačítkem myši a zvolte Vlastnosti. Tam zaškrtněte obojí, tj. Komprimovat disk a šetřit tak místo na disku a Povolit indexaci obsahu disku a tím rychleji vyhledávat.

Dobré je také vymazat miniatury (mohou zabírat až desítky MB) - stiskněte Win + F. Zvolte Změnit předvolby/Změnit způsob vyhledávání ve složkách a souborech a vyberte položku Rozšířené. Nastavní potvrďte kliknutím na OK. V úvodním okně rozevřete seznam Rozšířené možnosti a označte položky prohledávat skryté soubory a složky a Prohledávat podsložky. Do políčka Část nebo celý název souboru napište thumbs.db a začněte vyhledávat stiknutím Enteru. Až bude vyhledávání dokončeno stiskněte Ctrl + A (vyberete všechny soubory) a pak Shift + Del (natvrdo smažete).

Pokud nepoužíváte hibernaci (režim spánku), tak jej zakažte a tím získejte tolik volného místa, klik máte MB paměti RAM. Tak klikněte na Start → Nastavení → Ovládací panely → Možnosti napájení → Režim spánku a tam odznačte Zapnout podporu režimu spánku.

Hop: Děkuji Vám za pochvalu :)

alf*

ano, na ccleaner též nedám dopustit.

Až provedeš hrubé čistky tak si v něm zatrhni vyčistit volné místo. Trochu to trvá, dle velikosti disku a uvolní i desítky giga v závislosti na zaneřádění.

Místo na disku
bena*

Já doporučuji zaškrtnout to, to mám na obrázku ↓

doplněno 10.08.10 09:28:

+ tak 1× za jeden/dva měsíce i vyčistit to volné místo. Ale trvá to šíleně dlouho!

Místo na disku #2
hunter*
hodnocení

Zdravím, předně děkuji všem kdo se vyjádřili..

Nejsem úplný začátečník, na druhou stranu necítím se na to zasahovat do registru atp.,

Už je pozdě, na ten ccleaner se podívám zítra a zaškrtnu tak jak radíte. Disk je velký 36GB, bylo tam původně 10GB volného místa, téměř nic jsem tam nepřidával, vyfotím... (hry mám myslím 3 nainstalované, na druhém velkém disku). Aktuálně je tam 300MB místa, miniatury už jsem smazal včera, uvolnilo se tak 100MB a díky tomu s tím ještě pořád funguju. S programy asi problém nebude, zabírají nějaké místo, ale neuvedl jsem poprvé, že všechny soubory, které jsou pro mě viditelné(skrytých včetně) zabírají místo pořád okolo těch26 GB, takže je něco, co mi zbylé místo vyžralo, ale určitě to není tím, že bych si tam vědomě nainstaloval něco já sám

alturl.com/...

alturl.com/...

alturl.com/...

Disk je NTFS, režim spánku používám, vím že zabírá 3GB, ale záměrně jsem jej nechal, ono to ani problém neřeší..

Body obnovení jsem zrušil také už předtím, pomocí vlastnosti -> vyčištění disku... neuvolnilo se nic

Nemohl jsem realizovat radu s Win + F, jelikož se mi zobrazí asi něco jiného než vám, a to google desktop či co to je, takže nevím jak postupovat dál...

bena*

Google desktop je úplně na hovno, tohle když vidím na nějakém počítači, tak to s povolením majitele okamžitě letí.

Tak klikněte na Start a tam dejte Hledat.

Odinstalovat: Daemon Tool toolbar - zbytečnost, zatěžuje akorát internetový prohlížeč a je k ničemu

Google desktop - k ničemu, hledání má dobré samotný Windows Vista nebo když je na Win2k/XP nainstalovaný Windows Search, tak je Google k ničemu

Java 6 update 6 a 7 (když aktualizujete Javu ručně, tk tu starou odinstalujte (zbytečně zabírá míso a nefunguje) Raději odinstalujte tu nejnovější a nainstalujte ji znovu.

Máte tam dost programů od TOSHIBy, myslím, že by to nebylo na škodu odinstalovat, pokud to nepoužíváte a pokud to není nutné k běhu notebooku či jiného zařízení k tomu určenému. Pokud si nejste jist, tak to raději nechte.

Sopcast Ask Toolbar - zatěžuje prohlíéžeč a je to k ničemu

Další doporučení - jendotku máte tedy v NTFS. Tak ji zkomprimujte, jak jsem Vám psal.

hunter*
hodnocení

Komprimováním se uvolnilo relativně dost místa..(2 GB) Považujete to za vhodné řešení? Neplynou z toho nějaké nevýhody pro běh té jednotky?

Dnes se vrátil z dovolené člověk od kterého jsem ntb kupoval a má na starosti případný servis. Popsal jsem mu problém a řekl mi že se jedná pravděpodobně o vir a Ccleanerem bych to nevyřešil a navrhl jako nejlepší řešení něco ve smyslu reinstalace, prostě že bude disk uveden do původního stavu.. .. prosím Vás, abyste se vyjádřil, jestli máte zájem

Každopádně, tím, že jsem komprimoval, jsem získal nějaký prostor k manévrování, takže to s ním budu ještě konzultovat

děkuji za rady

bena*

2GB je solidní. Běh jednotky - já všechny harddisky, moje flash disky i můj přenosný disk komprimuji a nějaké zpomalení nevidím. Akorát u Windows 95/98/Millennium, když FAT zkomprimujete, tak tam určité zpomalení je, ale u NTFS necítím žádné zpomalení.

Vir? Můžeme se podívat. Stáhněte si HijackThis a na email freeware@okamzite.eu nebo honza.bencik@hotmail.com odešlete zprávu (log) z programu.

Jak zachátet s programem HijackThis?

Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/... a spusťte instalaci. Po dokončení instalace spusťte HijackThis a zvolte Do a system scan and save logfile. Nyní proběhne vyhledávání (tak 10-30 vteřin trvá). Po dokončení tohoto vyhledávání na Vás vyskočí Poznámkový blok. To je ta zpráva. Vyberte obsah (Ctrl + A), vyjměte (Ctrl + X) a vložte do emailu. Email odešlete s předmětem. Bezpředmětné mi Outlook vyhrazuje do Nevyžádané pošty.

hop®

Beno, není zač, to nebyla pochvala, špatně jste to pochopil. To bylo pouhé konstatování mé subjektivní reality, tedy mého osobního názoru na Vaše odborné rady ohledně výpočetní techniky, u kterých se většinou dozvím něco zajímavého. Co se týká Vašich politických a sociálních názorů, je situace "trošku" odlišná, u *pivo*bysme se na tohle téma asi těžce poštěkali. ;)

bena*

Já si cením toho, že někdo mě doporučí, někdo je rád, že pomáhám, atd.

A co se týká politických a sociálních názorů, no tak že nevěřím na globální oteplování, že homosexualitu považuji za úchylku, že jsem kritik tohoto tzv."demokratického režimu", že mám na otázku cikánskou a politiku přistěhovaleckou jiný názor než ostatní, že jsem v SPR-RSČ, atd. no a co má být? Tak jsme každý jedinečný, tak máme svůj názor na každou věc :)

hop®

Beno, jen krátce, můj názor:

Globální oteplování je, ale člověk jako takový ho nezavinil, stejně jako mamut nezavinil dobu ledovou.

Homosexualita je úchylka od jakéhosi "normálu" (slovo "normální" nenávidím, normy vymyslel nějaký člověk, kdo měl nějaké právo měl určit jakousi normu?!), spíš říkám, že to je menšinové zaměření, ale hlavně to není nemoc, takže to nelze vyléčit, maximálně tak utlumit nebo potlačit, ale proč to dělat?

Otázku cikánů a přistěhovalců by já osobně radikálně oddělil. Všechny bych vrátil, ale: Přistěhovalce domů. Cikány zpět do jejich lágrů na loukách za vesnicemi, kde jim bylo dobře, je to jejich naturel, akorát komunista jim znárodnil maringotky a násilně je nastěhoval do paneláků, kde tento přírodní kočovný národ nikdy nechtěl a neuměl žít!

Tak jsem se trošku vykecal... možná i u toho *pivo*bysme se nakonec domluvili...;)

sondaw*

Názory vám nikdo nebere, můžeme s nimi než souhlasit nebo naopak, ale v každém případě to patří úplně někam jinam, jak do sekce počítače

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]