Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router - konfigurace sítě

Od: milanh* odpovědí: 6 změna:
Přátelé poraďte, potřebuji doma propojit dvě PC Hlavní a notebook. K internetu jsem připojen pomocí Wifi. Protože se mi nepodařilo je propojit přes síťovky, zakoupil jsem Wireless Router MSI RG54G3 ale i zde jsem v koncích, prostě to neumím nastavit. Určitě máte někdo zkušenosti a snad budete i ochotni mi poradit. Pokud bude třeba ozvěte se prosím mailem a já bych vše upřesnil. Moc byste mi tím pomohli. Chtěl byh v budoucnu do notebooku koupit PCMCIA Wifi kartu a přes router si připojit notebook třeba na zahradě, kterou mám před okny. Předem moc děkuji za pomoc. Prosím ozvěte se mi na mail: milan.havir@seznam.cz

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Několik rad by jsi mohl najít tady:
www.msicomputer.cz/msisupp.php?w=1
PS: To připojení notebooku přes WiFi ti nepojede. Na to není zařízení stavěno.

hodnocení

0x

Nějak se tedy motám v tom tvojim popisu. pokud jsi připojenej přes wifi tak máš asi na baráku anténu a z antény ti vede kabel buďto do routeru nebo přímo do nějákeho pc (zjednodušeně řečeno). A tohle nám musíš upřesnit. Pokud do pc tak musíš buďto koupit router nebo si udělat z pc proxy server (což vyžaduje aby pc běželo pokud bys chtěl z nožase na net).

Tak mi to prosím vysvětli.

K druhé otázce- mokud máš router který má ne jen LAN konektory ale i možnost wifi tak po správné konfiguraci ti internet samozřejmě pojede,ale nevim jak jsi teď chtěl připojit noťas k wifi routeru když řikáš že u wifi kartě teprve uvažuješ *frajer*

milanh*
hodnocení

Předně děkuji za reakci a vysvětlení je následující. Bydlím ve dvoupatrové vile na střeše mám wifi antenu (tuším 5GB) od ní kabelem vede signál do přízemí k mé dceři a kde je mimi jiné i router (Každý máme svoji IP adresu). Od Routeru je Wifi signál rozdělen K ní a ke mně do prvního patra. Potud je vše v pořádku. Oba máme své vlastní připojení k místní síti 100Mb/s s vlastní adresou, Jsme tedy na sobě nezávislí.
Já mám PC (říkejme mu třeba hlavní) a pokud zasunu kabel do síťovky vše funguje. Nyní jsm si pořídíl notebook a pokud přehodím kabel do něho opět vše v pořádku. Ale Propojit oba PC do vlastní sítě pomocí kabelu a další síťovky v hlavním PC se nikomu nedařilo (všechny síťovky nové a opakovaně prověřené). Proto mi byla dána rada abych si koupil Router. Zakoupil jsem Wireles router MSI RG54G3 802.11/g . Má jeden vstup WAN a čtyři LAN výstupy. A pokud dokoupím do notebooku HP 6000 PCMCIA Wirels kartu. budu se moci připojit i bezdrátově (třeba na zahradu před okny, no prostě cca do 100 metru). Zatím mám vše propojeno kříženými kabely. Nyní sice prostřednictvím Routeru mám na obou PC internetové připojení (nezávislé), ale dál nevím jak se zdílením souborů, tiskárny a jiných periferií, ale hlavně když spustím DC++ (Mám jej na hlavním PC,)tak se sice na zvolené huby připojím ale nejede mi download a ani upload. Možné že router má vlastní firewal a ten to způsobuje, opravdu nevím co s tím. Pokud budeš umět poradit, budu velmi rád, když jsem již investoval téměř 1500.- Kč. Děkuji za ochotu a budu netrpělivě čekat na radu. Snad jsem vše náležitě popsal. Díky.
První odstavec je OK. Od antény jde kabel do AP (asi u antény) a odtud kabel do WAN na routeru. Z routeru přes jednotlivé LAN do obou PC. Na těchto dvou stávajících PC se musí nastavit stejná pracovní skupina a povolit sdílení souborů pro zvolené diky nebo adresáře. Pak by mělo všechno chodit. V případě připojení notebooku vyměníš starý router za ten MSI. Tam pak bude nutná konfugurace bezdrátové části aby se to notebook připojil do sítě. Snad jsem to napsal dobře.

Takže já bych to pochopil asi jako Spider- nastav stejnou pracovní skupinu, stejnou masku podsítě, ip adresu ve stejném rozsahu a bránu předpokládám že máš vyplněnou jako router.

Mít 2 routery je imho zbytečné, u tebe by stačilo picnout tam nějaký switch, případně switch s wifi páč router stačí jeden.

Stahování ti nejde buďto kvůli nastavení firewallu nebo směrování portů- dá se totiž předpokládat že ti ten routuje do jiného rozsahu sítě než kterou máš doma (např doma 10.0.0.x za roueterm 10.10.10.x-to jen čistě například).

Pokud to uděláš jak řiká spider (nový router místo starého)- tak budeš muset buďto ty nebo firma přenastavit konfiguraci routeru- wan rozhraní (wifi poskytovatele).

A mě už to dnes nemyslí tak raději koončim :)

Jo ještě 3 věci: pokud ti neběhalo připojení síťovkama tak jsi měl něco nastavené špatně- firewall, ip,skupina atd

Pokud je na routeru i DHCP server tak nemusíš knfigurovat nic mimo pracovní skupiny a ta je kvůli sdílení mezi pc

kabely mezi router/switch/hub a pc se používají standardně kroucená dvojlinka přímá (i když často to zkousne kříženou),mezi 2 pc se používá kroucená dvojlinka křížená,pokud jsi měl přímou tak to nemohlo běhat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]