Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
do obrázku jsem vložila text v programu Word, takže teď mám dokument uložený s koncovkou doc. ve Wordu. Potřebuji tento dokument převést jako obrázek, aby měl koncovku jpg. Jde o Windows XP.
Ve Windowsu 98 jsem k tomuto používala v OpenOffice program Draw, ale XPéčka mám nově a nemohu na to přijít.
Díky za rady.
Ke zdárnému výsledku se lze dopracovat mnoha způsoby. Pokud příliš nezáleží na kvalitě, postačí pro vložení textu do obrázku prosté Malování ve Windows. Zastávám názor, že není třeba si zapráskat počítač dalšími programy, které třeba využijeme jen zřídka. Spíš se naučit dobře pracovat s tím, co už máme.
doplněno 08.08.10 11:36:Á..sondaw doplnila, zatímco jsem psal...
Používám Bullzip PDF Printer, nainstaluje se jako další tiskárna a pouhým vytištěním z libovolného programu vznikne soubor PDF nebo JPG, umí to i další grafické formáty, doporučuji, stáhnul jsem to, tuším ze Slunečnice...
doplněno 08.08.10 11:20:Pokud má jakýkoliv grafický editor (Irfan, Gimp, ACDSee...) tak otevře obrázek, pomocí nástroje Text si do obrázku napíše co chce, dá Uložit jako a uloží prostě obrázek s textem. Proč instalovat další program, když určitě nějaký editor na obrázky v PC bude mít.
doplněno 08.08.10 11:29:Navíc to zvládne i Malování, které je součástí systému
Většina programů pro převod je placených, co zkusit on-line převod, třeba tento odkaz zamzar.com/...
Umí to PDFCreator ten je ideální hlavně pro tisk do pdf formátu, v průběhu tisku se dá ale nastavit uložení do spousty dalších formátů včetně jpg.
slunecnice.cz/...
Dle mého skromného názoru by tento program neměl chybět v žádném pc. Používám jej leta a při každé instalaci nového systému patří mezi prní programy které instaluji, páč ukládání do pdf je velmi často třeba i když některé programy to umí i samy. To že umí ukládat i do jiných formátu je bezva vychytávka. Program je free.
Při nainstalování se objeví jako další tiskárna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.