Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbitý HD - záchrana dat

Od: auri odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

potřebovala bych poradit. Mám v háji harddisk z notebooku (ani nenajede, kámoš ajtík říkal, že na tohle si už netroufne). Tak už jedině si to dát někam do specializovaný firmy a zaplatit - data opravdu nutně potřebuju. Jenom nevím kam - google jich najde spoustu, ale nechci se spálit, potřebuju, aby to z toho fakt dostali. Máte někdo nějaké rady a zkušenosti? Můžete doporučit konkrétní firmu, kde vám data zachránili? Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

3x

jestli vám na těch datech hoooodně záleží, neexperimentujte a zrovna to hoďte do profi firmy. Každé zbytečné hrábnutí do disku snižuje šanci na obnovu

raduz*
hodnocení

1x

Jak pise paaja - kazdy pokus o pripojeni a roztoceni disku muze mit za nasledek, ze z disku uz nic nevytahne ani specializovana laborator, takze jestli o ty data opravdu stojite, nikam jej nepripojujte!

Zkusenosti mam s datahlep - v jednom pripade uspesnost, ve druhem bohuzel opravit neslo. Takze Vam preji hodne stesti

paaja*
hodnocení

0x

odkud jste?

doplněno 06.08.10 12:37:

... koukám, že v google jste si něco našla a chcete jen doporučení. Zkušenost mám jenom s firmou www.lamaexpert.cz v Brně, takže jestli jste někde poblíž, s důvěrou se obraťte, několikrát nám pomohli. Disk diagnostikují (zdarma) a řeknou jestli má smysl se pokoušet o záchranu. Cena se pak liší podle náročnosti zásahu a množství dat cca 3-10tis.

krulis*
hodnocení

0x

Připravte se že to bude dost drahé,ale zkuste koupit box na HDD stojí to pár korun a pak ho jen připojíte přes USB a máte z toho vlastně externí HDD.Ale nevím v jakém stavu ten HDD je takže Vám nemůžu zaručit že to pojede. alfacomp.cz/...

hodnocení

0x

Pomocí takovéhoto adaptéru jsem zachránil data na disku, který nechodil ani v externím boxu. Disk se točil, ale windows o něm vůbec netušily, při napojení přes tento adapter se objevil, ale FAT byla porušená, pak už musel nastoupit soft na obnovu dat, povedlo se zachránit 100%

nabizim-vse.cz/...

hodnocení

0x

Co konkrétně znamená že je disk v háji?

Můžu potvrdit, že záchrana je hodně drahá. Jednomu našemu zákazníkovi odešel disk po přepětí v síti. Protože tam měl databázi s všemi daty, musel obnovu udělat. Odvezl to někam do Prahy a protože to potřeboval rychle, tak připlatil za expresní opravu. Stálo ho to 48.000. Půlka z ceny je příplatek za rychlost.

Zkusil bych připojit ten disk k jinému počítači pomocí toho rámečku nebo přímo. To by ten Vás kamarád určitě zvládl. Pak vše bude záviset na tom, jak se bude disk po připojení chovat.

Je to blbé, ale už Vám asi bude jasná důležitost zálohování :(

bananmcz
hodnocení

0x

Nedávno jsem si vykopl flashku z PC a na googlu mi to našlo firmu Datarecovery. Fotky mi všechny zachránili asi tak do týdne a za rozumnou cenu, takže určitě budou dělat i záchranu disků z NTB. Jo a myslím že tam teď mají akci a rozdávají nějaké poukazy do czech computeru.

pudl*

Disky z notebooku rozhodně umí. Před rokem mi spadl notebook ze stolu na zem, bohužel jsem tam měl fotky za posledních 10 let a o ty jsem nechtěl přijít. Vyhledal jsem si v googlu firmu na záchranu dat a disk k nim odnesl na diagnostiku, která byla zdarma. Po diagnostice mi řekli míru poškození, cenu a předpokládanou dobu záchrany dat. Bohužel jsem se dozvěděl, že můj harddisk má těžké mechanické poškození. Jelikož byla pro mě data velice důležitá, záchranu dat jsem odsouhlasil. Ani ne za týden jsem měl data pěkně doma. :)

matysek*

Můžeš mi sdělit název firmy, u které sis nechal data zachránit? Díky.

doplněno 09.08.10 22:52:

Sorry, přehlédla jsem, že se jedná o firmu DATARECOVERY. Osobní zkušenost s touto firmou nemám, ale už jsem o ní slyšela od sestřenice, která jejich služeb využila asi před 14 dny. Ztratily se jí fotky z karty, které nafotila na dovolené na Novém Zélandu. Pro tuto firmu nebyl absolutně žádný problém data zachránit. Jako dárek ještě získala poukaz na slevu do czech computeru a ještě další výhodné nabídky.

pudl*

Jak již sem psal bananmcz, jedná se o firmu Datarecovery, zde je odkaz:

www.datarecovery.eu

pudl*

Tak jsem teď omrknul jejich web a tu akci s CZC mají i na svých stránkách. Když jsem si záchranu nechal realizovat, tak bohužel žádná takováto akce nebyla :( Alespoň měli na recepci pěkný holky :)

auri

Díky moc za doporučení:) Koukala jsem na ty stránky, vypadají, že v tom umí chodit, tak jim to dneska odnesu a uvidíme, jestli to zvládnou mají u mě velké plus a ještě si dojdu do CZC pro tiskárnu:D

V každém případě diagnostiku udělají zdarma, i s odhadem ceny.

123carodej*
hodnocení

0x

jj, i já můžu doporučit www.zachrana-dat.cz, poukázku jsem bohužel nedostal, měl jsem tam flaschku před půl rokem :( ale jinak vše OK :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]