Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou reproduktory

Od: stanavaf® odpovědí: 14 změna:

Win. XP

Acer extensa 5220

Ahoj všem,

netůším, co se stalo, ale reproduktory mi nejdou tak, jak by měly. Hudbu slyším tlumeně a je-li doplněna zpěvem, nebo mluvením je tento zpěv slyšet velmi málo a jako když ve zprávách nechce být někdo slyšet, tak mu zkreslí hlas, takový UFO hlas s ozvěnou. Teda to mám ale vyjadřování, ale jak to napsat jinak, když to nemůžete slyšet... . Všechno mám zesílené, ovladače - žádný žlutý ani červený vykřičník. I u Skypa a zkušebního hovoru, tam se slyším dobře, bez UFO hlasu, ale strašně tlumeně. U písniček uložených v PC je to stejné, hudba tlumená, UFO hlas velmi velmi tiše.

Prosím pomoc.

St

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Typoval bych to na přerušenou zem, do zesilovače reproduktorů pak jde jen levý a pravý kanál proti sobě a ne proti zemi, tím pádem se signály odečítají .

hodnocení

Aha, takže profíka na opravu, že?

Utržená zem není nutně pro profíka, to je prostě na výměnu toho připojovacího kablíku do počítače a to není takový problém...

hodnocení

Je pravda, že časem a kroucením je nějakej nalámanej, jak te noťas přemísťuju. Jestli je to tohle, ani bych se nedivili, navíc máme psa a rád kouše, blb.

hodnocení

Jsem v koncích, všechny káble nový, vyměněný a stav nezměněn. K noťasu jsem teď zapojila úplně nový stolní reproduktory (zelený konektor ) a ten zvuk je úlně stejný. Co třeba zvukovka, nemůže to být tam, jak to poznám. Už jsem z toho vážně na hlavu nevím, nevím.

St.

hodnocení

2x

Samozřejmě to může být a nejspíš je problém zvukovky. Protože ty příznaky vypadají na tu chybějící zem, skusil bych jí tam dodat odjinud. Třeba z nějaké kovové části počítače. Ta zásuvka může mít vadný dotek nebo muže být utržená od desky. ( Na tom konektoru od repráků je zem poslední kontakt od konce.)

hodnocení

Nic, stav nezměněn. (Doufám, že to dělá teda dobře)

luk*

Ahoj :)

a nemáte nastavený nějaký zvukový filtr v ovladači zvukové karty (sprcha, hala, ozvěna...)?

mě to tak připadá...

u hodin dole je ikonka reproduktoru tam by se to mělo dát nastavit.

Jestli máte zvukovou kartu realtek, tak to jde určitě.

hodnocení

luku, díky za snahu, už jsem to vzdala.

Mám Realtek, Prostředí: žádný. Taky už mě to napadlo.

Mě je jen prostě divný, že hudbu slyším, zpěv nebo mluvení s ozvěnou (UFO)

Já bych ješte zkusil vytáhnout tu zem z jiného konektoru, nejlépe ze zdířky pro mikrofon a připojit jí na konektor repráků. Prostě si nemůžu pomoci, příznaky závady jsou pro mne jasné - odečet levého a pravého signálu mezi sebou. Zkuste v ovladači hlasitosti zahýbat hlasitostí levého nebo pravého kanálu, při stažení jednoho z nich na minimum by se měl zvuk zlepšit.

hodnocení

Jo, máte pravdu. Když jsem stáhla všechno na jeden reprák, zvuk byl normální.

itage.cz/...

Tohle jsou teď moje reproduktory. Prosím vás, jsem asi blb, ale"veďte mi prosím ruku"na to zapojení

(mě z toho vede: z jedný díry reprod. jen jeden drát se zeleným koncem, ten dám do zelený zdířky u notebooku a druhý do druhého repráku, dallší je gábl do sítě - asi si budeme psát takhle , omlouvám se:()

hodnocení

0x

Tak teď je na 100% potvrzené, že někde ta zem chybí, stažením jednoho reproduktoru na minimum vlastně tomu druhému reproduktoru zem nahradíte a zvuk je tedy normální. Vzhledem k tomu, že máte reproduktory nové a závada trvá, bude závada v notebooku. Jsou dvě možnosti, buď je to v té dirce, anebo se ta dirka odpojila od desky. Ona je za ty svoje přívody k desce připevněná a za nic jiného nedrží a časem se může stát, že se částečně utrhne. Zkuste tím zeleným koncem v notebooku opatrně zahýbat, případně jej pomalu vytáhnout za puštěného zvuku, jestli se něco nestane. Víc vám asi poradit nemohu to už by bylo na rozebrání notebooku, výměnu konektoru. Pozor na servisy, tam si za tuhle prkotinu mohou naúčtovat nehorázné peníze. Mohlo by se případně zaimprovizovat úpravou šňúry a tu zem brát z dirky pro mikrofon...

doplněno 07.08.10 15:21:

Máte- li kus drátu, omotejte jej kolem konektoru tak aby ještě šel zastrčit do notebooku a druhý konec zkuste připojit na plech zastrčeného USB kabelu do notebooku - to by měla být taky zem.

hodnocení

Děkuji mockrát za trpělivost. Dráty ne ne, bojím bojím. Mám šikovnýho švagra, demontu, namontuje. Ještě jednou moc krát díky.;)

Tohle vám nenabacá, ani tomu notebooku nemůžete ublížit :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]