Nejste přihlášen/a.
Jak se používá elektronický podpis?
Jak je zajištěno, aby se znehodnotil, když by mi ho někdo z PC zkopíroval a pak na moje jméno si třeba nevzal půjčku?
Nejsem odborník, ale sám jej používám. Mám jej v tokenu, což považuji za nejbezpečnější způsob. A i pokud je "jen" v PC, tak je i tak chráněn heslem - pinem. A pokud nejste blondýn, nemáte ho napsaný rtěnkou na monitoru... a jinak, neznám žádnou spoelčnost, které by stačila půjčka podepsat elektronicky
Ta problematika je mnohem slozitejsi...
Zalezi, od ktere certifikacni autority mate osobni certifikat - tech duveryhodnych (kde mate korenove certifikaty predinstalovane v pocitaci) je sice dost, ale hodne pochybuji, ze byste mel osobni vydany od nich. Takze pokud mate certifikat vydany neakou spolecnosti, Vas osobni certifikat od nich muzete bez problemu pouzit pouze u sluzeb spolecnosti poskytovanych ci spolecnosti, ktere maji jejich korenovy certifikat jako duveryhodny. Cili pokud bych Vam poslal e-mail a podepsal jej svym firemnim certifikatem, zobrazi se Vam upozorneni, ze certifikat neni duveryhodny apod. Aby se Vam tato hlasko nezobrazovala, musite si nainstalovat korenovy certifikat certifikacni autority, u ktere ja mam certifikat vydany.
Pokud si vyzadate treba certifikat na poste pro komunikaci se statni spravou, muzete jej pouzivat coby podpis v komunikaci s urady. Ale pouzit jej treba na vyrizeni pujcky v bance pochopitelne nejde
Sakra sakra sakra. Já sem si myslel že elektronickej podpis bude jedna z nejnezneužitelnivších věciček co se posledních letech vymyslelo. Ale ouva ouva. Jako všicko v tomhle zkur@eným židobolševickým (nic proti židům)státě, prostě fachčí na g@vno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.