Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna Epson Stylus C70 - vyschlé barvy?

Od: neznalecvtiskarnach odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,

Mám doma tuto tiskárnu,asi už 9 let starou,skoro nepoužívána,byla skoro celou dobu na půdě.

Barvy byly uvnitř tiskárny,našel jsem si na internetu návod od EPSON přesně na můj mode,jak nainstalovat tuto tiskárnu (dělal jsem to krok za krokem přesně podle toho návodu)

Jelikož k tiskárně nemám USB kabel,zapojil jsem si jí do LPT portu.

Všechno to vypadalo ok,ale jak jsem chtěl udělat zkušební stránku,objeví se mi status monitor a ukáže červený křížek u černé a myslím žluté, u ostatních to ukazuje taky málo s trojúhelníkem a uprostřed vykřičník.

Tak jsem postupoval podle návodu,jak je měnit ty barvy (chtěl jsem je vyndat z tiskárny) vyjel na mě ten zásobník,vzal jsem černou barvu a silně jsem s ní zaklepal,je slyšet že tam něco je,takže to vyschlé nevypadá,to samé jsem zkusil i ostatních barev.

Nevím ted,zda je to barvami,nebo je chyba někde v té tiskárně,někde jsem četl , že mohou vyschnout nějaké trysky a je potřeba tu tiskárnu dát na opravu,ale nevím co teda,budto je to barvami nebo něco s tiskárnou.

Papír to ani nebere,asi protože má za to,že tam došly barvy.

Máte prosím někdo zkušenost s tímto problémem? Budu moc vděčný,za každou radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Obávám se , že trysky budou opravdu zaschlé. Pokud tam ,ale barva je jak píšete , zkuste nainstalovat tento prográmek ( ssclg.com/... ) kde se nechají čipy na cartridge vyresetovat a pak několikrát nechat pročistit taky v tomto prográmku. Pokud to nepomůže bude nejspíš potřeba použít čistící roztok. Dávat to do opravny s vzhledem ceně asi nevyplatí.

Celkem dobré ceny barev a čistících roztoků mají tady. tisknulevne.cz/...

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Mockrát díky.

Snad to zvládnu nějak.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

No..tak ted jak tam koukám,tak na tom místě,jak jezdí ten zásobník,tak dole je vidět barvy,celej mix,nejvíc žlutá.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Udělal jsem fotky té tiskárny,prosím vás,můžete mi někdo na těch fotkách vyznačit ty trysky,furt nevim,kde to vlastně je v té tiskárně,díky.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Udělal jsem fotky té tiskárny,prosím vás,můžete mi někdo na těch fotkách vyznačit ty trysky,furt nevim,kde to vlastně je v té tiskárně,díky.

Odkaz na fotky:

athomyon3000.rajce.idnes./...

ar*

Ty trysky takto vidět nejsou to by se musela vyndat celá tisková hlava. Vršek tiskové hlavy je na fotce IMGP5271 . Tam jak se nasazují jednotlivé byrvy a jsou vidět ty berevné "kolečka" tak ty vedou do trysek. Hlavně ničím neproušťourávat ani nějakým tlakem neprostříkávat jinak je po tiskové hlavě.Jak jsem psal, buď pomuže když se několikrát nechá tiskárnou pročistit trysky nebo pak jedině čistící roztok . Jiné čištění nepomůže a nebo se poškodí tisková hlava a pak je tiskárna na vyhození.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Tak ja si teda koupím ten čistící roztok,mam ho nalejt tam,jak jsou ty kolečka? Do nich?

Doufám že nebude potřeba to nějak rozebírat *smich* nedal bych to asi pak dohromady.

Ale jinak moc díky za rady a že jste se ozval.

ar*

Ano zkusit nakapt do těch koleček. Pokud by ani to nepomohlo tak jedině vyndat tiskovou hlavu a dole je takové sítko tak tím to položit do toho roztoku. Jinak dole nic jiného vidět není . ta tisková hlava zespodu vypadá takto:

doplněno 05.08.10 12:07:

než bych kopil nové barvy tak cartridge v tom prográmku zkusil vyresetovat a nekolikrát dal Head cleaning. Pak zkusil test. Musí to udělat alespoň nějakou čárku.

Tiskárna Epson Stylus C70 - vyschlé barvy?
neznalecvtiskarnach
hodnocení

Jo tak mockrát díky,objednám nové barvy a ten roztok,jak jste mi doporučoval.

Zkusím to,urcitě napíšu,jak to dopadlo,kdyžtak dodam i fotky.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Chtěl jsem se ještě zeptat na ten roztok,stačí,když si objednam nějaký třeba na aukru? Nebo musím mít přesně ten,co je na můj model.

Díky a jdu nakupovat.

ar*

Ty roztoky jsou univerzální , to není nikdy na konkrétní model tiskárny.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Ok,tak koupím na aukru,je tam i návod,že se to má ten roztok nejdříve zahřát.

Tady ještě přikládám obrázek,co se děje,když si chci něco vytisknout.

Tiskárna Epson Stylus C70 - vyschlé barvy? #2
neznalecvtiskarnach
hodnocení

Už jsem objednal barvy,stále čekám,jen se mi zdá divné , že tiskárna nechce brát vůbec papír.

Radil jste mi něco s tím prográmkem,má hodně funkcí,můžete mi napsat na co mam kliknout?

ar*

Pokud tiskárna hlasí , že nejsou barvy tak to papír neveme. Jediná rada je, reset. V tom prográmku se nechají právě resetovat čipy které jsou na těch barvách. Po resetu se cartridge tváří jako plné.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

No chvíli to tak vypadalo že je restartováno,ale pak naskočí status monitor 3 a zobrazí,že nemam černou a žlutou.

athomyon3000.rajce.net/...

Jinak na druhem obrázku jsem si všiml něco jako production date , rok 2001,takže ty barvy jsou asi opravdu na vyhození.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Dobrý večer,

zítra si půjdu vyzvednout nové barvy a ten roztok na čištění.

Barvy nejsou originál pro tiskárnu,ale vyšly o dost levněji.

Takže zítra budu zkoušet,mám nejdříve vyzkoušet ty barvy nebo roztok? Já jen abych něco nepokazil,díky.

neznalecvtiskarnach
hodnocení

Dobrý večer,

problém byl konečně vyřešen,stačilo koupit nové barvy,dát softwarové čištění a už to jelo,jen nešlo to na poprvé,to softwarové čištění jsem prováděl víckrát ,dokud to v testech neukazovalo rovné řáry,ted tisknu krásné fotky,text perfectní i v ekonomickém režimu.

Jinak děkuji všem,co se mi snažili pomoci,především ar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]