Nejste přihlášen/a.
Internet mi občas sotva leze, tak si změřím rychlost a dost často je to pod deklarovanými 2Mbit/sec. Otázka je jasná - jak moc se na pomalém internetu podílí zpomalený počítač? I když mám (nebo můžu mít) pomalejší PC, je informace o rychlosti internetu objektivní informací a skutečně je mi dodáván pomalejší internet?
2x
Dobrý den, konfigurace PC může mít vliv na tu rychlost také. Je dobré vědět, že všichni poskytovatelé internetu deklarují rychlost připojení číslicí a před ní je podstatné slůvko až. Tedy ta číslice vyjadřuje vlastně rychlost nedosažitelnou (maximální) a každý má skutečnou rychlost jenom nižší. Na tu rychlost má vliv celá řada faktorů (např. agregace nebo délka "drátů" od ústředny). To tedy platí pro ADSL. A pokud měříte rychlost připojení přes web, tak bude pokaždé jiná a nesmíte v tu chvíli např. stahovat. Jinak, kamarád má na chalupě na tom připojení jako Vy dokonce tři PC a docela to jde - pokud se na jednom nestahuje.
Zdravím!
doplněno 11.01.13 19:38:Také je dobré pravidelně čistit mezipaměť (cache) prohlížeče - zrychlí to načítání stránek.
0x
Zdravim, pomalejší internet může být kůli PC. Například kuli viru nebo kuli tomu, že je softwarově zanesen. Ovšem z vlastní zkušenosti mohu říci, že většinou pokud je deklarovaná rychlost např. 2Mbit menší, než je obvyklá. Například u mě. Mám taky 2Mbit a vím, že internet je skutečně rychlý, prostě, filmy na youtube nemají problém, stahovaní jede rychlostí například 500 KB za sek pokud je zdroj na druhe strane nebo vice zdroju v pořádku. Navíc, pokud by se opravdu jednalo o problém na straně operačního systému, tak mohu přepnout na jiný operační systém, čímž se vyloučí softwarový problém. U mě se většinou stává, že někdy, jeden den se internet zpomalý, třeba jednou za půl roku a samozřejmě to poznám, ale jelikož sem sám pracoval u společností, které dělali kolem internetu a vím, že někdy se prostě nějaká úprava nebo oprava udělat musí, tak sem to samozřejmě schopen tolerovat. Kdyby byl problém na straně poskytovatele delší než týden, tak bych to samozřejmě již netoleroval.
- Internetové připojení
- Agregace? Bezdrátový internet
- XDSL internet bez agregace?
- Rychlost připojení vs agregace
- Kolísání wifi
- Co je agregace?
- Jakou rychlost připojení
- Stahování ulozto v pohodě jen ráno
- Agregace - internet
- Zrychlení internetu 3 km od ústředny
- Hamachi lagy ve hře minecraft
- Přehrávání videa
- Problém s uploadem souborů na internet
- Nová WiFi
- Při stahování/uploadu vypadává internet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.