Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota CPU

Od: jofa* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.. Mám CPU Intel Core Quad 9650, 3.0Ghz. Proč se v programech na měření teploty ( Core Temp i Speed Fan ) ukazují , mění podle teploty, pouze první dvě jádra procesoru? Ostatní jsou stabilně na 35 st.C. Např. nyní Core-0 je 31 C, Core-1 je 33 C a Core 2 a Core 3 se nemění a je stabilně na 35 st.C. Programy čtyři jádra nepodporují? Dík. Josef

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vertigo69*
hodnocení

2x

záleží na tom jaký používáš OS pokud používáš jeětě XPčka tak ty podporují jen dvě, ale Visty a sedmičky už i 4

jofa*
hodnocení

Dík. Tak je to vyřešeno. Mám WXP. Ahoj.

krulis*

Od kdy XP podporují jen 2-jádrové procesory?

jofa*
hodnocení

Ahoj. Tak teď nevím jak to tedy je. Jádra pracují čtyři ale teploty ve zmíněných programech programech se mění jen na dvou. Na třetím a čtvrtém je stejná 35 C a je jedno jak je procesor zaťížen.

krulis*

A nebude to tím že zbylé dvě jádra nejsou využité,protože je pc nepotřebuje,ale stačí mu jen dvě.Při nějaké náročnější aplikaci začnou pracovat všechny čtyři.

jofa*
hodnocení

Taky jsem se domníval ale v tom to není. Proč by mělo mít druhé a třetí jádro vyšší teplotu než první a druhé když v klidu CPU nemaká. I při zátěži ( evidentně v grafu makají na 70 i více procent) a mají stále v tabulce core 2-35C, core3-35C. Tam to nebude.

krulis*

Teď jsem tvojí odpověd nepochopil,jak je to teda s tou teplotou u těch jednotlivých jader?

jofa*
hodnocení

Tak konkrétně teď jsem chvilku poslochal hudbu a ve výše zmíněných monitorovacích programech je teplota následující. Core 0-36C, Core 1-31C a Core 2-35C a Core 3-35C Tyto poslední dvě teploty jader jsou stále na 35C. A je jedno jestli je PC (CPU) studený jeko psí čumák, nebo to v nějaký hře ohřeju. Stále tam je 35C..

jofa*
hodnocení

Máte p.Krulis naprostou pravdu. Omlouvám se za pochybnosti. Netušil jsem, že CPU musí dostat ještě větší zátěž, aby teplota třetího a čtvrtého jádra šla z 35C nahoru. Je to v pořádku. Zmátla mně ta věc, že když je CPU bez větší zátěže, tak teploty na prvním a druhém jádře jsou menší než na 3 a 4. Tam skutečně pod 35C nejdou. Tady je ta podivnost. Dík. Josef

playerx*
hodnocení

0x

Teploty jader se ve vetsine pripadech lisi i v pripadech ze jsou vsechna zatizena stejne, je to dano tim ze Heatspread nema stejny kontakt se vsemi jadry a navic je vetsina stycnych ploch procesoru a chaldicu kriva. Pokud ale 3, a 4, jadro ukazuje stale tu samou teplotu muze se jednat o problem s teplotnimi cidly v procesoru, nebo je pouze z nejakeho duvodu tyto programy ctou chybne.Co me ale celkem zarazi jsou tebou udavane hodnoty pro core 0 a 1 tyto teploty se mi zdaji pomerne nizke i v nevytizenem stavu. Jaky pouzivas chladic?

jofa*
hodnocení

Ahoj. teploty nyní opisuji z Fan Speed a Core Temp. V místnosti je 21C. Core 0-28C. Core 1-31C, Core 2 a 3 je už zmiňovaných 35C. pod tyto teploty to nejde na grafu. CPU Intel Core Quad 9650, chladič Cooler Master V8 a vynikající skříň Cooler Master HAF932. Nyní je spuštěn jen net. Josef

playerx*

Tak Vami do zmineny chladic teploty docela vysvetluje, pokud 3. a 4. jadro normálne pracuje (zjistite ve spravci uloh polozka vykon) tak bych asi teploty neresil, hodnoty core 0 a1 jsou nizke a proto neni duvod si myslet ze zbyla dve jadra budou mit teplotu podstatne vyssi. Chystate se taktovat? pokud ne neresil bych to, pokud ano polozil bych si otazku zda to ma v dnesni dobe smysl, hry timto procesorem omezovany nebudou, Pokud chcete mit naprostou jistotu ze je procesor v poradku doporucuji zatezovy software Prime 95, ktery nechate bezet nejlepe alespon pres noc.Pr zjisteni jestli je zavada zpusobena hardwarem nebo operacnim systeme by bylo potreba reinstall.

jofa*
hodnocení

Děkuji za vysvětlení. Taktovat určitě nebudu, protože se taky domnívám, že to není zapotřebí. Ve správci úloh-výkon- pracují všechny čtyři jádra. Mně opravdu jenom zajímala ta věc, že ty jádra 3 a 4 mají tu teplotu neustále 35C, když ty první dvě jsou kolem 30C. Dělám hodně HD video a občas hry auta. Sestava mně zatím zvládá vše , Možná, že by se našlo něco co by nešlo, ale zatím jsem na nic nenarazil. Sestava stručně: Intel Quad 9650,- graf. ATI Radeon 3870X2,-MB Asus Maximus2 Formula,- RAM 4G Corsair,- zdroj Corsair HX750,- LCD24 Yiama 1920/1080. Měj se, Josef.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]