Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení e-mailu, filtrace spamu

Od: wydra® odpovědí: 9 změna:

centrum.cz multimail little, od okamžiku, kdy mi přehodili mail od Novera do centrum se mi objevu velké množství spamů. Na serveru mé e-mailové adresy není možné žádné nastavení - tuto adresu nemohu z pracovních důvodů zrušit a z množství spamu jsem doslova nešťastná (přijde mi i 2000 spanmů za den) Věděl by někdo co s tím? Byla bych moc ráda

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

abc*
hodnocení

1x

leda pouzivat antispyware, treba v outlooku 2007/2010. a dusledne aktualizovat databazi. no a co nerozpozna, tam jednotlive prijemce nebo lepe cele domeny rucne blacklistit/whitelistit a za cas by se mel objem vyrazne eliminovat. pokud je to 2000 za den, tak tam bych ovsem spis uvazoval o migraci na nove zalozeny ucet u jineho provozovatele, treba gmail a zacit "od nuly".

doplněno 31.07.10 16:57:

sorry, pochopitelne ne antispyware, ale antispam...

Jak napsal abc - založ si g-mail a stahuj poštu z centrumu pomocí g-mailu. Google opravdu ví co je spam a jejich filtry jsou vynikající. To nemám z doslechu, ale osobně to také tak dělám. Nyní tam mám 2400 ks spamu. Spam je ve složce spam měsíc a potom se automaticky maže, takže máš měsíc na kontrolu. Z g-mailu jde také odpovídat adresou z které poštu stahuješ - nemusíš tak přepínat mezi účty. Také je to myslím jeden z mála freemailů, který poskytuje protokol POP3 a IMAP zdarma.

hodnocení

Posleze se vracim sem patrat, protoze jsem nastavila preposilani jak pises a on ten Gmail ten preposlany spam neodfitruje. Udelala jsem to u kamaradky i u sebe.

Není možná.

Rekapitulace:
g-mail asi máš,
v Nastavení g-mailu, vpravo nahoře otevřeš záložku Účty a import a hned nahořemáš Import pošty a kontaktů.
Nastavíš přihlašovací údaje k poště odkud chceš stahovat a poštu samozřejmě potom poštu vybíráš na g-mailu (na webu nebo stahuješ pomocí POP3).
Teoreticky adresu g-mailu nemusíš nikomu zdělovat, protože v nastavení dáš Posílat e-mail jako a dáš výchozí e-mail z kterého poštu stahuješ do g-mailu.

bena*
hodnocení

0x

Nebo místo Gmailu můžete použít Hotmail od Microsoftu.

Kdysi jsem měl schránku na Seznamu, každý týden mě tak chodilo 8-10 spamů.

Asi před půl rokem jsem přešel na Hotmail a od té doby mi sice spamy nechodí, ale do Outlooku se nestahují, jelikož jejich antispam je všechny přesune do složky Nevyžádaná pošta. Gmail jsem nezkoušel, nemůžu soudit, ale s Hotmailem jsem na vísost spokojen.

amidamaru*
hodnocení

0x

Ja mam skusenosti se seznamem.Sice zachyti nektere,ale zhruba2-5 pusti.To zas neni moc,tak to neresim.Ale jenom laicky.Neni to antivirakem?Vzdyt on Vam hlida i postu.

bena*

Antivirový program nenahrazuje antispamový program.

Je pravda, že například antivir TrustPort obsahuje antispamový filtr, ale to je spíše vyjímka.

Ale ty všelijaké internet security, smart security, total security, prostě komplexní bezpečností balíky obsahují antispam, například avast! Internet Security a další.

Já, jak jsem psal, z mých zkušeností je nejlepší Hotmail. Do Outlooku se mi už hodně dlouho nestáhl spam, vše Hotmail přesunul do Nevyžádáné pošty.

sondaw*

Stejně tak pracuje Windows Mail ve Vistě nebo Eset, který má, podle mne, antispam opravdu slušný

bena*

To je pravda a na Windows (Live) Mail jsem zapoměl.

Co se týče ESET Smart Security, ten má antispam dobrý (ze zkušeností mého kamaráda).

Ale myslím si, že stačí antispam od poskytovatele emailové schránky v kombinaci s poštovním klientem antispam obsahující.

Pozor! Většina lidí si myslí, když má nainstalovaný antispam a používá webového poštovního klienta poskytovatele schránky (třeba Seznamu), takže jim to ten antispam chrání. To není pravda, antispam pracuje přes poštovní klient nainstalovaný na počítači.

Takže pokud nepoužíváte například Outlook nebo Thunderbird, tak je Vám ten antispam k ničemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]