Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípona .$#!

Od: pcmanik odpovědí: 4 změna:

Při zkoušení programů na zaheslování složky se mi nějakým programem "podařilo" zaheslovat všechny dokumenty i obrázky ve složce, vlastní hloupostí jsem zapomněl název toho programu. Všechny soubory mají příponu - .$#!

Nevíte někdo, čím to opravit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkus na jednom obrázku toto: (možná to půjde na všech) Místo přípony .$# tam dej .jpg prostě tu první smažeš a napíšeš tam tu druhou. Ale pouze u obrázků! U dokumentů nevim, protože nevim v čem se ti otevírájí.

hodnocení

0x

U obrázků by šlo zkusit, otevřít je přímo v grafickém programu. Jak IrfanView, tak XnView je otevře bez ohledu na příponu a IrfanView dokonce nabídne přjmenování, viz obrázek. Tedy pokud je problém jen v příponě; z dotazu to vypadá, že soubor je nějak zašifrován, což je tou příponou signalizováno. Ale to by snad prostě požadovalo heslo, nebo co. Hledal jsem v googlu tu extenzi a našel jsem jen .$#! - Soubor AOL5.0 Virchk. Jinak přemýšlejte, kde jste k tomu programu přišel.

(Pokud tedy jde jen o změněnou koncovku, jde soubor otevřít třeba v TotalCommanderu přes F3. Objeví se sice změť nesmuslných znaků. ale nějaký text nebo záhlaví by mohlo napovědět, třeba u pdf se mi ukázalo na začátku

Pardon, zapomněl jsem připojit ten obrázek; u doplnění otázky to už nejde, tak nováodpověď.

doplněno 31.07.10 10:53:

Mimochodem IrfanView otevře i pdf, jen nenabídna přejmenování.

Přípona .$#!

hodnocení

0x

Jsou kodovácí programy, které jen změní příponu a jsou programy co soubor změní natolik, že jet ten sám program to opraví (odšifruje)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]