Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr tiskárny

Od: czarnold777 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Vybírám si tiskárnu,chci se jen zeptat,zda mi bude fungovat tiskárna která je na rozhraní USB 2.0 , když mám starší verzi USB 1.0.

Kupovat novou základní desku kvůli tomu nechci.

Dříve jsem si chtěl koupit USB TV kartu ,ale narazil jsem na problém co se týče USB verze,říkali mi že mi to nebude vstíhat.

Tak se chci zeptat,zda nevíte jak je to s tiskárnou,je potřeba mít USB 2.0 , nebo si vystačí s USB 1.0?

Jo a když už jsem u těch tiskáren,jakou by jste mi doporučili tiskárnu,potřebuji hlavně do školy si sem tam něco vytisknout,barevnou si myslím potřebovat nebudu,ale jsou zase o dost levnější než laserové nebarevné tiskárny,jaksi se nevím rozhodnout.

Mockrát díky za pomoc.

Árny

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

abc*
hodnocení

2x

Fungovat to bude, nebot je to zpetne kompatibilni. Nicmene mb s usb 1,0 ci 1.1 uz je opravdu dost archaicky. Kdyz nechcete upgradovat board, doporucil bycch nakup (tak ohdhadem do czk 300) na 3, 4 porty usb 2.0 do pci ( i kvuli event. jinym periferiim). Jinak tiskarna tisknout bude (staci ve specifikaci najit connectivitu usb 1.0/1.1), ale kdyz tam treba poslete 10mb pdfko, tak to tam pujde treba minutu, coz neni prijemne. Budete tak na kazdy tisk cekat dele, nez tiskarna tu ulohu vubec obdrrzi. Pak muzete koupit priter s ethernetem, kde to zpomalovat nebude a bude se tvarit jako dalsi zarizeni v siti. Co se tyce laser vs. inkoust, tak laser ma vyssi porizovaci cenu / nizsi naklady na tisk a obracene. Pro tisk v objemech nekolika stranek mesicne staci inkoustovka, pro desitky - stovky vytisku je rychla navratnost investice u laseru. Tam je take delsi zivotnost naplne (toner na rozdil od naplne nevyschne, trisky se neucpou) i vytisku (nerozmoci se pri vlhku, nebledne tak rychle). Hlavni rozdil je vsak v cene, kdy laserovkuy startuji nekde kolem 1.500+ / ingoustovky na par stokorunach. Dulezite je se pri vyberu take zamerit na dodavanou napln / cartridge na kolik je stran pri jakem pokryti a zchecknout cenu dalsich naplni na trhu, abyste mel obrazek o realnych nakladech na jeden vytisk.

doplněno 30.07.10 22:15:

jinak jeste snad doplnim, ze pokud shanite za malo penez hodne musiky, tak se kouknete treba na aukro ci zbozi.cz do pouziteho zbozi na nejake levnejsi laserovky typu minolty 1300w, laserjet 1200 ci 1300 (event. aktualni rady 1500). ty se daji dnes poridit za par stokorun i s naplni (pred par lety prez 10.000,-) a vytisknou na jednu napln mnoho tisic stran. jelikoz jsou na trhu vcelku dlouho, je siroka nabidka repasu za priznive penize, cili naklady vyjdou docela luxusne. nedavno jsme jim v nejmenovane bance menili 20.000ks a musim rict, ze ac meli vytisnuto v prumeru mezi 50-100.000 vytisky, stale fungovali radne, takze za par stovek slusna investice pro levny a relativne kvalitni tisk.

czarnold777
hodnocení

Skvělá odpověd.

Opravdu mi to pomohlo,aspon vím jak vybírat.

Nechci toho tisknout moc,ale asi si koupím laserovou tiskárnu,barevně tisknout nechci,u barevné jsou docela drahé ty barvy.

Měl jsem vybranou tuto HP DeskJet D1660 (barevná,inkoustová), její cena je někde kolem 800,- ,což je na tom asi to nejlepší.

Jinak barva (černá) do ní stojí 279 kč,což není zas tolik.

Jde používát jen jednu barvu? Nechci si kupovat všechny,jen tu černou.

Jinak když se mi ucpou ty trisky,to se musí dávat do servisu? Nebo si s tím mohu poradit sám.Co se týče těch zaschlých barev,tak to se asi musí vyhodit,nebo stačí s tím něco udělat?

Pokud jde o ty laserove tiskárny,tak se mi nelíbí ta cena,navíc měsíčne budu tisknout max.20 stránek,na což by se mi asi investice do laserove tiskárny nevyplatila.

Moc díky.

Árny

abc*

u tech ingoustovek je to obecny problem, resp. marketing vyrobcu. v ramci nejakych promoakci davali ty tiskarny i za symbolickou 1,- nebot pak vydelavaji tucny zisk na spotrebnich materialech. u laserovky je tomu prave naopak; koupite od nich pouze hw a naplne si pak muzete kupovat vesele od kdekoho a uz z vas nic nemaji, to je opacna strategie, vyhodnejsi pro zakaznika rekl bych. co se tyce ingoustovek a barev, souvisi to s tim, o cem pisu. i kdyz vam tojde ze cmyku treba zluta a tisknete ciste cerny text, tiskarna zpravidla odmitne ulohu apriori vykonat. sice by samozrejme logicky mohla, kdyz zlutou aktualne nepozadujete, ale vyrobce chce vydelavat, tak vas timto primo "nuti"investovat do zlute, aniz ji de-facto potrebujete. u laserovek to zase casto byva tak, ze i kdyz v zasobniku jeste je treba 5% toneru, elektronika vas uz nenecha tisknout, nebot dle chipu na toneru dava tiskarne signal, ze chce vymenit, aniz vi (ci lepe chce vedet) o realnem mnozstvi naplne. kdyz zaschne triska, na internetu lze najit rady, jak to odstranit, nicmene ne vzdy se to podomacku podari a servisu se nevyhnete. jak pisu, pri uvedenem objemu, v radu desitek stran mesicne bych na vasem miste urcite zakoupil nejakou starsi levnou laserovku za par stokorun a pak ji muzete mit pod stolem a pouzivat ji absolutne bez zasahu po radu let. takto jsem koupil pred lety za nejakych 50,- onu 1300w expartnerce a dodnes na puvodni napln tiskne, kdyz potrebuje printnout idos na cesty nebo clanek z iheute. jsou to proste takovy neznicicteni otroci a drzaci.

doplněno 30.07.10 22:52:

takze bych volil neco takovehoto: aukro.cz/... (toner pak vyjde na cca 500,- pro 3000 stran, tj. pri uvedenem objemu na iks let) nebo treba tu 1200/1300/1505 od hp, treba zde: aukro.cz/... (toner zhruba od 350,- pro 2500 vytisku: renovace.toneru.cz/... nebo pak maj kapacitni tonery pro 10000 stran). naklady na tisk vyjdou nekolikanasobne vyhodneji oproti ingoustovkam a kvalita tisku i rychlost jsou o kategorii vyse.

czarnold777
hodnocení

Tak vám mockrát děkuju,málem jsem udělal blbost a koupil si barevnou,kterou vůbec nebudu potřebovat.

Rozhodl jsem se tedy pro tu laserovou,na aukru jsou docela levné ,tak si nějakou koupím,ale jak koukám,tak některé ty tiskárny na aukru se prodávají bez toneru,jak je to s tím tonerem,záleží na modelu a značce tiskárny,když si vybírám ten toner?

Jinak ten toner vytiskne asi 2000 stran,což je pro mě až moc,tolik potřebovat ani nebudu.

Cena mi taky vyhovuje , jsem viděl něco kolem 500 kč.

abc*

mno, chce to trochu prislusnou kategorii sledovat dlouhodobe, na aukro kouknete za tyden a nabidka je zase uplne obmenena. ty lukrativni nabidky mizi behem minut ci hodin. s tonerem je to asi tak, ze muzete koupit originalni, ktery byva nekolikanasobne drazsi nebo pouzivat ty renovace. idelani je, kdyz obsahuje nebo mate ten puvodni originalni a do toho to naplni, ale neni to ani potreba. staci na tom zbozi.cz (nebo i na onom aukru) dat typ tiskarny ci primo oznaceni toneru a seradit dle ceny. take je dobre treba kouknout pred koupi do nejake diskuze zda je s tim kterym vyrobcem u toho typu s jeho renovacemi spokojenost, ale obecne tyhle starsi skousnou temer vsechno a za ta leta jsou uz naplne "odladene". 2000 zni jako dost (obycejne to navic tiskne vice, nez je uvedeno, maji tam urcity polstar), ale jak rikam, jednou to zainvestujete a mate nekolik let po starostech. zase se clovek pak nemusi extra hlidat, zda neni moc drahy si tohle desetistrankovy na cteni vytisknout, kdyz to nezbytne nutne nepotrebuju:) no a taky si usetrite cas shanenim co par mesicu nejake nove naplne.

doplněno 30.07.10 23:17:

xerox 3117 taky nebyla spatna: svethardware.cz/... (zase, tiskarna cca 500,- periferie.sbazar.cz/... + toner 500 = investice 1000,- a par let bez starosti). nebo pri trose stesti se necha kolem 1.000 poridit i nova aukro.cz/... ale chce to holt sledovat a v pripade zajimave nabidky obratem reagovat... tak hodne stesti*palec*

doplněno 30.07.10 23:30:

a jeste trochu offtopic; jak jsem uvedl zhora, pokud tam mate volny pci slot (pocitam, ze urcite), tak bych sel do neceho takovehoto: aukro.cz/... (nebo obecneji aukro.cz/... ). usb 2.0 se hodi nejen pro tu tiskarnu, ale treba zminovany tuner, flashdisk, externi hdd aj. ale to uz nesouvisi s vyberem printeru.

czarnold777
hodnocení

Děkuji za radu s tím řadičem,může se hodit.

Jinak jsem našel úplně novou laser. tiskárnu EPSON M1200 za 1 800,- , která má tu výhodu,že jde připojit přes LPT kabel,ten konektor moje stará základ.deska má.

Ale myslím,že je zbytečné kupovat úplně novou,ted jsem se registroval na aukru a čekám na dopis.Má to přijít do 14cti dnů.

Pak si vyhledám a kdyžtak koupím.

Mockrát díky za pomoc,opravdu jste mi moc pomohl.

Árny

abc*

no, ta se necha sehnat i levnejc: zbozi.cz/... . ale radsi bych volil z tech osvedcenejch, nez takovych lowendu - novinek. jednak, kdyz jsou na trhu leta, tak uz jsou patricne osvedceny praxi a druhak je tam velka nabidka tech repasu za levny peniz oproti novinkam na trhu. jak jsem psal, treba ty lj 1300 z dilny hp meli casto prez 100.000 vytisku a stale jeli krasne. silne pochybuju, ze ty dnesni za cenu kolem 1.500 vydrzi vic jak 10000, dneska se vic setri na materialech (tim i zivotnosti) a ostatne neni ani v zajmu vyrobce, aby tiskarna tiskla 20 let, nebot chce co par let, aby si lide porizovali nove a generovali tak zisk.

czarnold777
hodnocení

Jak koukám na ty tonery,nejsou moc levné.

Já mám ale spíše obavy z toho,že když si na aukru koupím tiskárnu,dojde mi toner a já si ho na ten starý model nebudu moci koupit,protože se už na tak starou tiskárnu neprodává,vidím tonery do starých tiskáren většinou kolem 1 900 kč.

Nevim,nedokážu se pořád rozhodnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]