Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WinRAR-jde to nějak převést?

Od: lujs® odpovědí: 48 změna:

Zdravím. *slunce*

Mám do kompu stažených několik filmů. 2 z nich jsou zabalený ve WinRARu. Uvnitř WinRARu jsou ale ve formátu AVI jako všechny zbývající. Šly by nějak převést abych je nemusel rozbalovat přes WinRAR ale mohl na ně jenom kliknout a dívat se na ně, tak jako tomu je u těch dalších co jsou AVI?.?.?

WinRAR-jde to nějak převést?

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

2x

Nějak úplně nechápu tvůj dotaz, ale myslim si, že ti bude stačit, když si ty soubory rozbalíš (pravé tlačítko na soubor a Extrahovat zde, nebo na tom tvém obrázku vidim Rozbalit do). Pak to zabalené video můžeš smazat, protože ho už budeš mít v avi...

sondaw*

Také vůbec nechápu a hlava mi to nebere. Proč to normálně nerozbalíš a chceš na to koukat přímo z toho RARu?

krulis*

Ale on se na to nechce dívat přímo z RARu,on to právě chce rozbalit,aby to v něm neměl,takže normalně ten soubor,který chci rozbalit přetáhnu třeba na plochu a počkám až se to extrahuje,nebo tak jak píše charlies.

raduz*
hodnocení

2x

Mily Luisi,

ze zajmem jsem si precetl tuhle diskusi a jelikoz nevim, pokud se ti jiz vse podarilo k Tve spokojenosti nebo stale bojujes, tak jen par poznamek:

pripona .rar - soubor zkomprimovany (zabira mene mista - vhodne treba pro stahovani z internetu a pod.) Predstav si to jako kontejner treba s papirem - lidi to tam hazou jako pra*ata - malokdo treba papirovou krabici rozlozi, takze je za chvili kontejner objemove plny (ale spousta prazdneho mista vyplneneho pouze vzduchem) A ted ty papiry z kontejneru hodim vsechny do lisu a udelam z nich balicek - objem bude mnohem mensi (ale bude v nem vse) A ted si vem, ze v tech papirech byly treba noviny, ktere sis chtel jeste precist. Takze balik rozbalis a k novinam se zase bez problemu dostanes. To same je film zabaleny do .raru

Abys nemusel vzdy "balik" rozkladat, pouzij v .raru funkci extrahovat, pripadne v neakem souborovem manazeru si vlez do toho .raru, uvidis nazev_filmu s priponou .avi a nazev_filmu.avi zkopiruj na misto, kde mas ostatni filmy. Tim budes mit dva soubory, jeden .avi a druhy puvodni .rar - ten muzes jiz s klidnym svedomim smazat a s dobrym pocitem, ze ses neco naucil se muzes na film jiz bez rozbalovani v klidu podivat.

sondaw*

Když se podíváš na jeho obrázek, tak on tam už RAR rozbalený má, ale má tam složku a neumí z ní ten avi soubor vyjmout tak, aby měl jen film v avi formátu a mohl to vypálit na DVD

hodnocení

Nevím jestli to je správně, ale mě to ukázalo tohle.

WinRAR-jde to nějak převést? #2
krulis*

No to je ono!Teď si jen zvolíš kam to chceš uložit,v tvém přídapě to bude složka Filmy,jestli to tam chceš teda uložit.

hop®
hodnocení

0x

Rozbalit se musí, jde o to jak. Pokud RAR soubor otevřeš třeba v TotalCommanderu, sám si ho někam rozbalí a soubor.avi otevře pro sledování. Po ukončení přehrávače toto rozbalené avíčko smaže a zustane pouze původní rar... WinRAR k tomu nepotřebuješ, TC má jeho důležité funkce implementovány v sobě.

hodnocení

Myslel jsem že bude jako tyhle ostatní a nebude to tolik trvat když je taky AVI.

doplněno 27.07.10 18:43:

U toho AC DC jsem pravým tlačítkem klikl na EXTRAHOVAT zde a udělalo to todle.

WinRAR-jde to nějak převést? #3
sondaw*

Jako tyhle ostatní bude, když ho z toho RARu rozbalíš

hodnocení

A jak ho tam můžu přesunout jenom v tom avi?.?.?

pravdomluvny*

Ten film máš asi v té složce AC AC, ne? Tak si ho vyhoď ze složky a máš to. Rar i prázdnou složku pak můžeš smazat. Luisi, ty opravdu najdeš problém i tam kde není :)

hodnocení

No jo, ale jak to mám udělat?.?.?

pravdomluvny*

Děláš si z nás prdel? Ty nedokážeš otevřít složku, pravým tlačítkem označit soubor, který je v ní, dát "Vyjmout" , vrátit se o úroveň výš a dát "Vložit"?

doplněno 27.07.10 19:10:

Sorry, nechal jsem se unést. Ale opět mám pocit, že sem admin nasazuje tazatele, kteří mají za úkol připravit pár lidí o nervy :)

pepane*

jj *palec**placni**palec*

doplněno 27.07.10 19:20:

Když klikneš pravým myšítkem co se ti objeví?

hodnocení

Pravdomluvny přečti si prosím tě znovu celé vlákno a nenapadej. už sem to tady psal že tady vyjmout a vložit prostě není!.!.!

krulis*

Otevři ten rar soubor najeď ,myší na složku kterou chceš,klikni a přetáhni třeba na plochu.Nebo pravý kilik na tu složku a extrahovat do určené složky.Nechápu co je na tom tak těžkého.

pravdomluvny*

Soubor lze vyjmout, přesunout, vložit, odstranit několika způsoby. Pomocí nabídky vyvolané pravým tlačítkem myši, klávesovýni zkratkami, nebo pomocí příkazů v horní liště okna. Tak si vyber.

doplněno 27.07.10 19:33:

Pokud preferuješ příkazové ikony v horní liště okna a některé Ti tam chybí, klikni pravýn tlačítkem do prázdného místa v liště a dej "Vlastní". Potom si můžeš přidat do lišta další ikony, případně nepoužívané odebrat.

hop®

Z archivů občas nejde "vyjmout" (musel by se znovu udělat celej archiv), občas je pouze volba "kopírovat". Volba "vložit" funguje pokud je co vložit, tedy pokud máme něco ve schránce - nevede cesta tudy?

pravdomluvny*

Ale vždyť on už to má rozbalené, jde jen o to vyjmout film ze složky.

hop®

Myslím, že to rozbalené nemá, ze screenu je vidět, že inkriminované dva filmy mají ikonku RARu, nebo jsem slepej?!

pravdomluvny*

Teď se jedná o to AC DC a o tam má jak v RARu, tak rozbalené..

hop®

Jo, ale rozbalené to má ještě ve složce, takže minimálně o jednu úroveň jinde...

pravdomluvny*

V 19:08 jsem mu radil jak to ze složky dostat...končím, nemám na to čas ani nervy :)

hop®

Jj, "vyhoď si ho ze složky" je opravdu funovaná rada erudovaného odborníka počítačovému neodborníkovi, to by se mělo ocenit...

pravdomluvny*

Co kecáš? V 19:08 jsem psal postup. A fakt lituju, že jsem se do toho namontoval.

hop®

Aha,omlouvám se, v tuto dobu proběhl Tvůj dotaz na téma p*del...

sondaw*

Musím se pravdomluvného zastat, protože napsal návod jak s prominutím, pro blbce. Pokud to Luisovi dělá opět problémy, at si zavolá k PC zkušeného kamaráda, který mu názorně ukáže, jak přesune soubor z jedné složky do druhé.

Za tu dobu, co zde Luis ´řeší ptákoviny by ten film už i sám natočil

hodnocení

A já sem taky psal že když u toho RARu kliknu pravým myšítkem, tak že tam prostě vyjmout a vložit opravdu nemám.

Chtěl sem ti sem hodit screen,jenže mi nejde udělat. Když totiž kliknu na Alt tak ta tabulka hned zmizí. *zed*

Když archiv to otevřeš ve WinRARu, tak tam skutečně Vyjmot / Vložit není. Ale bude tam volba Extrahovat, která ti označený obsah archivu rozbalí na tebou zvolené místo.

sondaw*

Spidere, ale on nechce RAR rozbalit, protože to trvá dlouho, ale psát několik hodin na fórum je proti tomu brnkačka

sondaw*

Luisi, opravdu už sdílím dojem pravdomluvného, že si z nás děláš prdel (sorry). Na RAR můžeš klikat pravým myšítkem do zlblnutí, ale obsah nikdy nevyjmeš, ten můžeš pouze extrahovat.

Pravdomluvný psal o kliknutí na soubor pravým myšítkem (ovšem ne na RAR, tedy zabalený soubor) a tam máš možnosti Vyjmout, Kopírovat i Vložit

hodnocení

Sondaw, ty už víš že na tom počítačově nejsem se zdatností dobře. Pr?el si tady z nikoho určitě nedělám. To když ,,Pravdomluvný psal o kliknutí na soubor pravým myšítkem (ovšem ne na RAR, tedy zabalený soubor) a tam máš možnosti Vyjmout, Kopírovat i Vložit", to ty okamžitě víš o čem je řeč. Já bohužel NEE
sondaw*

Luisi, zkusím to ještě naposledy tady u toho tvého obrázku. Tu složku, kterou jsi vyextrahoval si přetáhni třeba na plochu, otevři a uvnitř najdeš ten avi soubor, který potřebujš. Přes pravé myšítko na ten avi soubor označ Vyjmout, přesuň se do složky, kde máš svoje filmy a přes pravé myšítko dej Vložit Složku na ploše potom hoď do koše

pepane*

*nevi*Tak si to rozbal a dej si tam jen to rozbalené.

hodnocení

To sem zkoušel. U tohodle to nejde jako u normálního filmu vyjmout a potom vložit

hodnocení

Pravdomluvny, jestli myslíš ,,Pokud preferuješ příkazové ikony v horní liště okna a některé Ti tam chybí, klikni pravýn tlačítkem do prázdného místa v liště a dej "Vlastní". Potom si můžeš přidat do lišta další ikony, případně nepoužívané odebrat." , tak já tomu absolutně nerozumím.

Já tomu rozumím zcela. Není tam sice Vlastní, ale Vybrat tlačítka, ale to je vcelku jedno.

Ty si rozbal ten svůj atrchiv ať je tu klid. Jiná cesta stejně není. Jinak to tu povede do pekel a akorát se tu lidi pohádají ...

sondaw*

Mám velkou chuť zalořit anketu kolik souborů RAR rozbalím od 16:32 hod, co zde byl dotaz vložen a vysvětlen tím, že Luis nechce tak dlouho čekat, než se RAR rozbalí

hodnocení

Sondaw, mě ale nejde o to že nechci čekat až se to rozbalí.

Jestli sis nevšiml tak všechny ostatní filmy tam mám v AVI. Je to kvůli vypálení na DVD. Nevím co ten RAR s AVI udělá. 5 filmů AVI sem už na DVD vypálil a jde to přehrávat v pohodě.

Jak co RAR udělá s AVI? *zed*

pepane*

;)Třeba jsme to jen všichni špatně pochopili co lujs vlastně chce?*nevi*

pepane*

Ikonami se nezaobírej, to máš na samostatný dotaz *modla*

Vyřeš si nyní tento problém a pak další.

doplněno 27.07.10 20:59:

Ach jo.Spider je rychlejší.*zed*

hodnocení

Já se ale ikonama nezabejvám. Já sem jenom pravdomluvnymu psal že jak tam v 19:33 psal o těch ikonách, tak že vůbec nevím o čem píše. Ach jóóó. *plac*

krulis*

Lujsi,zkus tohle:Otevři ten rar soubor najeď ,myší na složku kterou chceš,klikni a přetáhni třeba na plochu.Jde to nebo ne?

hodnocení

Zdá se že to vyšlo.

WinRAR-jde to nějak převést? #4
krulis*

No vidíš to,a proč jsi to neudělal už před tím jak jsem ti to napsal výše?Teď jen ten film vlož do té své složky,kde máš filmy.

hodnocení

Krulis, díky moc a promiň že sem na tebe nedal hned při tvé2. odpovědi ale to byla zrovna ta hodina kdy se tam odpovědi střídali hodně a já sem z toho byl trochu zmetěný. Dávám *palec**palec*!.!.!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]