Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna tiskne pouze vyjímečně

Od: hop® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám takový problémek, předem díky za nápady a rady!

Notebook s Windows XP SP3, ofiko. Tiskárna Epson LQ-570 ESC P/2. Kablík z USB na Centronics. Ovladač instaluji z Windows, jiný jsem ani na netu nenašel.

Počítač tahám stále s sebou, tuto prastarou, ale stále výbornou a funkční tiskárnu mám na chalupě pro "extrémní" stavy nouze. Nechci tam pořizovat inkoustovku, když potřebuji třeba jednu stránku za měsíc. Mám problém s tím, že když tiskárnu nainstaluji, tak mi z 95% nevytiskne ani zkušební stránku. Zkouším ji instalovat přes LPT1:, přes USB, nebo přes virtuální USB, výsledek je většinou ten, že tiskárna nekomunikuje. Pokud by nekomunikovala nikdy, neměl bych problém a tiskárnu bych odepsal a vyhodil. Ale zaráží mne, že občas tiskárna funguje - tedy vytiskne naprosto korektně třeba jen jednu stránku. Už jsem řešením tohoto problému strávil několik hodin, bohužel se mi nepodařilo objevit příčinu problému, ani jakoukoliv závislost (třeba na postupu či volbách instalace). Máte někdo podobné zkušenosti, nebo tip na řešení? Ještě dodávám, že mám tyto tiskárny dvě, a mám i dva kablíky, takže problém jsem lokalizoval na můj počítač, předpokládám že problém je softwarový. *plac*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Co tady? Nenajdete něco užitečného? Viz. příručka. ;)

esupport.epson-europe.com/...

doplněno 26.07.10 22:54:

*smich* super :-P No ještě aby to pomohlo. *nevi*

hop®
hodnocení

Mařenko, docela jsi mě namíchla, doteďka jsem si myslel, že všechny weby na toto téma už mám přečtené! ;)*pusa*

Až budu v klídku na chaloupce, určitě tam mrknu, snad tam najdu řešení, moc "Ďýki" za tip! *palec*

hanher*
hodnocení

0x

A odinstaloval jste ovladače všech dřívějších tiskáren?

hop®
hodnocení

Ne, neodistaloval, a dělat to nebudu, protože všechny nainstalované tiskárny příležitostně využívám!

hanher*

A to právě může být tím. . .

hop®
hodnocení

Takže mám zrušit veškeré používané tiskárny, abych tam jednu jinou procpal? Nn, tudy cesta nevede! Pak přijedu z chalupy a budu instalovat znova jak magor?... *zed*

raduz*
hodnocení

0x

Zkuste ve vlastnnostech tiskarny vyhodit razeni do fronty a vyberte Tisknout primo na tiskarnu

hop®
hodnocení

To taky zkusím, ale když to někdy tiskne a většinou ne, tak nevím´jestli to pomůže...

hop®
hodnocení

Zatím všem móóc díky za snahu, vyzkouším rady a pak budu informovat a hodnotit! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]