Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr graf. karty a Procesoru

Od: milannovak odpovědí: 11 změna:

Podle jakých parametrů mám vybrat graf.katru a procesor?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle typu základní desky resp. patic, které jsou na CPU a GK určené. Výkon dej dohromady s tím co od toho očekáváš a k čemu má výsledná sestava sloužit. Na výkonnou grafiku potřebuješ dostatečný zdroj!

milannovak
hodnocení

Já bych spíš potřeboval vysvětlit parametry a k čemu jsou důležité?

Rozdíl mezi Intel Corelon i3 a i5? Kolik GHz?

Podle čeho vybrat kartu?

Frekvencí, potažmo výkonem, paticí procesoru a použitou technologíí:

gregarius.dropcode.net/...

Kartu vyber dle jejího použití. Na kancelářskou práci, internet a přehrávání MP3 ti stačí integrovaná, na hraní her pak co ti peníze budou stačit :)

lordslayer*
hodnocení

0x

No ono bude nejlepší, když specifikujete, co od počítače očekáváte a jaký máte rozpočet na nákup.

milannovak
hodnocení

20 000 Kč a požadoval bych hráčský pc.Zdroj, základní desku, a ostatní umím sestavit.

Ale naposled jsem sestavoval pc před 10-15 lety, takže jsem z toho vypad a potřeboval bych poradit jak vybrat grf.kartu a procesor?

lordslayer*

Variant na výběr je spousta, takže se ještě zeptám, jestli fandíte více AMD/Intel a Nvidia/ATI?

milannovak
hodnocení

AMD/Intel nevím.

A jak je to s ATI a physx?

Procesor doporučuji Intel Core i5 760 2,80GHz LGA1156, k tomu odpovídající základní desku. Nevyplatí se na ní šetřit. Grafiku něco jako ATI HD 5850. K tomu 4GB RAM atd...A značkový zdroj alespoň 550 W

lordslayer*

Také bych volil Intel Core i5, grafiku bych osobně volil spíše GeForce GTX 460,

milannovak
hodnocení

A jaký je mezi těmito grafikami rozdíl?

lordslayer*

tak recenze najdete tady: www.svethardware./... a pokracovani tady: www.svethardware./...

nějaké postřehy k sestavám jsem našel zde: pctuning.tyden.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]