Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DHCP riomedia

Od: misakjorge* odpovědí: 3 změna:

Mam problem s pridelovanim adresy pro nove zarizeni. Mam na pevno po vetsinu casu pripojeny dva PC ted jsem si poridil netbook a chtel jsem pripojit net a problem vytvori se omezene pripojeni a asi po hodince mozna vic to teprve naskoci nevi nekdo v cem je problem? jinak kdyz jsem netbook zkousel v jinych sititch (mimo riomedia) funguje ok. Jinak ten jejich Gateway ma moznost pro pripojeni dvou PC k netu takze vzdy jeden vypojim a pripojim si netbook. Ted jsem pripojen pres netbook a kdyz se naopak prepnu na PC ktery byva zapojen casteji naskoci hned neni tam takova casova prodleva a rano kdyz budu chtit pripojit netbook tak si zase pockam.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Udělej si svou vlastní síť, tedy router až za něj dej všechny tři zařízení a bude to. Protože jinak by jsi to musel řešit s tím na koho jsi připojený a hlavně router s NATem je dobrý i pro bezpečnost- oddělíš si svou síť od sítě poskytovatele

marianrychtecky
hodnocení

0x

Dobry den, pravdepodobne mate od nasi spolecnosti FTTH pripojku, kde je pocet zarizeni omezen na 5 pro kazdeho zakaznika (port). Jedno zarizeni je vzdy brana, takze zvyvaji 4. Pravdepodobne mate dva set-top-boxy a tudiz Vam nase pripojka dovoli pripojit jiz jen dva pocitace. Po pripojeni tretiho toto nedostane IP adresu. Nepomuze jeden z pocitacu odpojit, protoze nase zarizeni si pamatuje Vase zarizeni cca 4 hodiny. Doporucuji tedy jeden PC odpojit, pockat do druheho dne a pokusit se pripojit Vas notebook. Pak by mel nabehnout. Trvalym resenim, je porizeni domaciho routeru (napriklad WiFi).

misakjorge*

Tak nejak presne to je mam 2xTV 2xPC takze to budu muset vyresit routerem. Myslel jsem si to ze bude nejaky problem v tom, že si to ten Gateway pamatuje co tam ma zapojeno :) Diky za rady aspon v tom mam jasno, kde je problem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]