Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednotka CD-ROM

Od: kachna* odpovědí: 9 změna:

Prosím o pomoc - jednotka SONY DVD RW DW-D23A je schopna přečist a přehrát ( vypálit ) pouze disk DVD. Přestala mi přehrát zvukové CD ani přečíst disk CD-ROM. Co sní je? Dá se nějak opravit a jak?

Děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Myslim si že firmware asi zbořený nebude,zvláště pokud to nastávalo postupně (ale jestli chceš tak leda zaktualizovat firmware), nicméně podle mě jde do háje- leda rozebrat a vyčistit,pak chvilku zase pujde *smich*
kachna*
hodnocení

Děkuji za odpověď - co je firmware a jak je možné tuto atualizaci získat?
Firmware- software v mechanice. zadej na seznamu nebo google.com aktualizace firmware a typ tvé mechaniky...nicméně já bych ji spíše vyčistil,zvlášť pokud je starší...jo a pokud je v záruce tak nejdříve reklamace *smich*
Nový firmware asi nenajde, protože na stránkých výrobce není ani ta mechanika:
sony.storagesupport.com
Víš ja ji ani nehledal...sázim totiž na optiku *smich*
Souhlasím, to jen kdyby to chtěl vyzkoušet. Čož asi nehrozí a stejně je to zbytečné.

laden*
hodnocení

0x
CD, DVD mechaniky mají životnost v dnešní době cca 2 roky.když ji mas koupenou s 2 roky zarukou tak je to docela super, bo když se ti začne objevovat nejaká závada do tech dvou let,doneseš na reklamaci a dostanes novou mechaniku.Většinou díky pokroku v technice již tvůj model mít nebudou tak ti dají novější a zas opet 2 roky zaruka:) tak že docela super jednoduché řešení.
Jinak jak jsem tu u jednoho problému s mechanikou již psal tak jestli je po zaruce tak rozebrat,fouknout,složit.Jeslti se rozjede super,jestli ne tak při dnešních cenách mechanik je smešné se to pokoušet opravovat!
Jeste jedna rada: motorky z CD mechanik používají letečtí modelaři do letadel:)
laden*
jeste jsem zapome lna možnosdt upgrade Firmware.
jeste odpověď co je to Firmare:
Firmware je ovládací software instalovaný v pameti daného zařízení aby se zařízení dalo ovladat.
teda alespon tak stručná odpoved:)
S takovou radou bych te poslal nekam!
Nic nového jsi neřekl, protože obě možnosti jsem tu už s MAVERICKem popisoval. Stačilo se podívat o pár řádků výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]