Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi jak zapnout

Od: ivy5® odpovědí: 5 změna:

Jak zapnout Wifi na Lenovo Y570?používám jen připojení od O2 nyní chci prvně zkusit Wifi,řekli mi,že klávesa by to měla býát F5,ale po zapnutí jen začala nepravidelně blikat ikonka vedle domečku .-) ale nic jiného se neděje-mám pak někam napsat číslo co je zespoda modemu,ale kam ho mám napsat?asi by se mělo samo otevřít nějaké okno?a když se tak neděje co dělat?díky moc za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

1. aby ses mohla připojit na wifi, musíš mít nějakou k dispozici (obvykle buďto vlastní a nebo nějakou ´free´) - máš?

2. blikající "ikonka" signalizuje zapnutí wifi adaptéru (karty), ale k provozu wifi musí být ještě nainstalované ovladače - máš?

Číslo na modemu s wifi nesouvisí, modemem se připojuješ pomocí GPRS/EDGE/3G na síť operátora, wifi je na operátorovi nezávislá.

Z formulace dotazu soudím, že nejlepší bude, když notes svěříš nějakému znalejšímu kamarádovi a nebo s ním navštívíš prodejnu či servis počítačů... ;)

doplněno 08.02.13 21:29:

..."a pak napsat číslo co mám zespoda na modemu"... - o jaký jde modem? Co je to za číslo? A kam je máš napsat?

hodnocení

nevim asi nemám ovládače,ale jakto že wifi nesouvisí s číslem na modemu když mi to před chvílí na lince O2 řekli-na dotaz jak se připojit na wifi :řeklizapnout klávesu pro wifi a pak napsat číslo co mám zespoda na modemu.Nemyslím na jakékoliv -je to mé připojení co souvisí s pevným co od nich mám-bylo mi řečeno, že součástí je i Wifi takže můžeme pak být s modemem třeba na zahradě,nikdy jsem to ještě nepotřebovala,nyní to chce dcera,protože jí kabel nedosahne kam by potřebovala,když marofdí a je v posteli, tak proto to řeším.Už jsem se připojila novým mobilním připojením,ale stejně to chci vědět protože to nebude mít vždy doma k dispozici.

ladinpraha*

Modem je krabička, přes k terou se PC připojuje k internetu. DRÁTEM! Číslo na modemu je obvykle adresa, přes kterou se z PC dostaneš do nastavení modemu. To všechno nemá s wi-fi sítí nic společného. Pro zřízení wi-fi sítě musíš koupit wi-fi router a ten připojíš mezi modem a PC. Teprve pomocí tohoto wi-fi routeru si můžeš vytvořit wi-fi síť a připojovat další zařízení bezdrátově. To už nemá s poskytovatelem internetu nic společného. Předpokládám, že internet máš přivedený kabelem do modemu a z modemu do PC. Pokud by ten tvůj modem měl anténku, tak by situace mohla být trošku jiná.

doplněno 08.02.13 22:23:

Komu není rady, tomu není pomoci. Budeš to tedy muset vyřešit s techniken na O2.

hodnocení

:) já vím co je modem-a no normálně jsem připojená drátem-a vedle dcera také-to vše z modemu,ale snad technik na O2 ví co mi říká-to číslo zespoda je prý pro wifi a to mám k připojení po zmáčknutí klávesy pro wifi napsat.Tak já nevim.

doplněno 08.02.13 23:36:

takže nevěděl co mi říká-paní říkala,že tedy mám modem kde je Wifi již přednastaveno a muselo by se Wlan rozsvítit po stisknutí tlačítka ze strany,pokud se tam nestalo musela jsem ručně-to jsem vše udělala ,ale viz níže...

hodnocení

Tak nevim co mi to ten technik říkal(ale řekli mi to o tom čísle zespoda modemu už dva)ale nyní jsem se podívala jak připojit wifi síť na jejich techzone a tam o tom nic -to jim jdu tedy zavolat co mi to tedy říkali .-))

doplněno 08.02.13 23:34:

Takže pán odpoledne mi opravbdu řikal nějakou blbost-navedla mi tedy paní,vše jsem tedy udělala,na modemu se mi rozsvítil WLAN,na notebooku jsem bezdrátovou síť vyhledala,ta kterou jsem vytvořila,tam byla ,vybrala jsem ji,připojila napsala síťový klíč a ačkoliv mi to hlásí připojeno a -"harmonika" je plná-síla připojení :vynikající tak v té samé tabulce nahoře pod právě připojeno k:je Neznámá síť-internet není k dispozici-tak to jsem z toho jelen-PROČ?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]