Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fraps -snizeni fps

Od: miki92* odpovědí: 7 změna:

Dobry den. Jednou jsem se zde ptal na program pro nataceni videi z her. Byla mi doporucena plna verze programu Fraps. Až do teto doby sem byl s nim spokojen. Ale tedka hraji hru CrossFire a kdyz chci natocit video, tak mi rapidne klesne FPS a hra se potom neda vubec hrat. Zkousel sem snizit kvalitu videa a snizil sem i rozliseni hry ale nepomohlo to. Neznate nejake řešení nebo jiny program ,ktery by tak moc nesnizoval FPS a kvalita videa byla velmi dobra. Dekuji. = )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

4x

Sama odpovědět neumím, ale kamarád, který s programem pracuje mi řekl:

Ve FRAPSu jde nastavid FPS až po 60. To že to zpomaluje hru je dáno tím, že je defaultně nastavené FPS 29,97 nebo možná PAL 25 FPS, což může být na úkor plynulosti hry. Kromě toho to může být ovšem dáno taky tím, že je pomalejší HW (CPU, RAM, HDD) a ten nestačí plynule zpracovávat data hry a ještě ukládat video.
Zvláště pokud je video ukládáno na stejný HDD jako je instalovaná hra
Crossfire je akční hra a ty obecně mají dost velké nároky na HW
U toho FRAPsu je problém, že zachycuje video v rozlišení monitoru, takže pokud má někdo Full HD, tak to tak zachycuje a to chce opravdu festovní HW aby to stíhal

Snad ti to pomůže

krulis*

Sondaw bod*palec*,Fraps skutečně snižuje fps ve hře,když je suštěný a zejména u náročnějších her,počítač nezvládá zpracovávat hru a zároveň ukládat video.

sondaw*

Děkuji, ale tentorát opravdu bod nepatří mně, není to z mé hlavy;)

doplněno 23.07.10 10:49:

Ještě malé upřesnění:

FRAPS nesnižuje FPS, když je zapnutý a někdo jen sleduje FPS hry, nebo sníží jen minimálně, FRAPS snižuje FPS při nahrávání, protože se drží přednastavení a to je cca 25-60FPS. Když nenahrává video, tak jen informuje o FPS a ukazuje ho skoro přesně, jen nepatrně snížené, ovšem třeba i 250FPS i více

miki92*
hodnocení

Jen kdyz nahravam video, tak mi FPS klesne na 25 FPS.

doplněno 23.07.10 13:31:

Neznate treba jiny program? Zkousel sem HyperCam ,Xfire a GameCam ale byl to stejny problem.

sondaw*

Možná by to chtělo napsat sem svou sestavu, jestli to tvůj PC vůbec zvládne?

miki92*
hodnocení

Procesor:Phenom 9750/125
Základní deska:Gigabyte
Paměť:2x2GB A-Data EE
Grafická karta:MSI 260 GTX
Pevný disk:WD 640/WD 250

doplněno 23.07.10 18:37:

A nebo taky tento:

Procesor:Intel Pentium Dual CPU E2180 2GHZ
Základní deska:ASUS P5N-MX
Paměť:2GB
Grafická karta:MSI 260 GTX
Pevný disk:WDC WD 3200AAJS-08VWA0 ATA DEVICE
playerx*

Vzhledem k sesave kterou popisujes a ze se Ti FPS snizi na 25fps videl bych problem ve spatnem nastaveni. Napriklad v Xfire si muze nastavit kolik snimku ma video mit a jestli ma byt v plnem ci polovicnim rozliseni. Vzhledem ke zpusobu jakym tyto programy video nahravaji se maximalni pocet snimku snizi na takovy pocet jaky jsi nastavil pro nahravani, resenim je nastavit vetsi fram rate, s cim opet souvisi vyssi naroky na HW.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]