Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Start PC

Od: jofa* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. PC vypnu přes monitor a následně na delší dobu i ze sítě. Následný start po stisknu power tlačítka start, PC třikrát asi na 3-5 vteřin zapne a zase celý vypne. Takto to udělá třikrát po sobě, než se rozeběhné trvale. Dříve to dělalo 1 krát.( to prý je u této zákl. desky Asus Maximus 2 Formula normální). No mně se to teď už normální nezdá. Přijde zítra odborník ale přesto bych rád alespoň náznakem věděl kde je, nebo může být problém. Dělá to jen po vypnutí ze sítě. Děje se tak po zásahu v prioritě bootování. Stačí jen naznačit co se děje . Spravý to nový bios? Dík.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

1x

Pokud PC vypinate ze site, tipnul bych to na slabou baterku. Pokud je PC zapnute v zasuvce, odebira male množství proudu pro zachování základních funkcí biosu. Kdyz je vypnuté, toto zastává baterie, když je slabá, bios se po stratru restartuje do základního nastavení. Dá se toto poznat vetsinou tak, ze naběhne spatný systémový čas.

jofa*
hodnocení

Dík . Baterie byla preventivně vyměněna při instalaci nejnovější verze Biosu. Ta stará byla proměřena a byla dobrá. Držela 3 V i při zátěži. Moje doměnka je, že skutečně se po vypnití ze sítě něco ,,vymaže či ztratí" a pak se to hledá. Opět říkám nevím. může to být banalita i zásadní chyba či něco v háji.

jofa*
hodnocení

Poznámka. Čas je v pořádku a PC nenabíhá do zákl. nastavení ale do změn v biosu( otáčky fan na CPU do silent). Okamžitě kontrolované teploty komponent po těchto třech startech jsou kolem 30-35 stupňů.

Co se týká těch teplot, nemáš tam někde nastavené, ža při poruše ventilátoru nebo jeho nízkých otáčkách se ti PC samo vypne?

toshibman*
hodnocení

0x
Dobrý den toto jsem měl taky u notebooku asus a6t je to problém s chipsetem a jeho špatným chlazením byl dvakrát v oprávně a třetí už neuznali a nevrátili ani peníze a po chvíli jsem to spravil sám,ale nic jsem nedělal s chladičem takže se mi celý spálil a teď už vůbec nefunguje

hodnocení

0x

Pokud to je ihned po startu, může se zkusit odpojit vše nepotřebné (přídavné karty, disky, mechaniky..) Tak se uvidí, jestli to s nimi má souvislost.

Další možností je reset BIOSu a případně nahrátí nové verze. Obě možnosti by měl dělat zkušenější uživatel. Není to zcela bez rizika.

jofa*
hodnocení

Dík za radu. Možné je asi vše ale toto , jednou opakované zapnutí, dělá od instalace této zákl.desky. Včera byl nahrán nejnovější Bios a problém odborník nevyřešil. Jinak PC chodí perfektně. Sestava stručně: Intel Quad 9650, MB Asus Maximus 2 Formula, RAM 4 G Corsiar, grafika Ati Radeon 3870X2, zdroj Corsiar HX 750 , op.s.WXPpro. Přehazoval se tam bios1 na bios2 a naopak. Byl problém s druhým neviditelným HDD po reinstalaci Windows. Teď je vše v pořádku. Pouze (možná je to velká chyba), startuje po vypnutí od sítě už natřikrát. Při těchto opkovaných startech se nic výrazně nezahřeje a odběr proudu je stejný jako při startu PC bez předchozího odpojení od sítě. Jakoby se něčeho nemohl při startu zachytit po předchozím odpojení od sítě a po vybití všech kondenz. ve zdrioji či v PC. Nevím, nerozumím tomu. S jedním opakovaným startem pracuji již 1 rok. S těmito třemi nevím, jak to PC dlouho vydrží. Nijak zásadně mně to nevadí ale je to neobvyklé. Jofa

jofa*
hodnocení

Ještě poznámka. Interval zapínání a vypínání je asi 3-4 vteřiny naběhne, pak asi2-3 vteřiny vypne a znovu se to třikrát opakuje.

hodnocení

0x

No odborník to snad opraví, já tomu moc nerozumím. Jen mne napadlo,když se to děje jen po vypnutí ze sítě, jestli to nesouvisí s baterkou. (Ale asi ne, to se projevuje jinak, například ztrátou systémovéhho času.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]