Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam dotaz ohledne pripojeni sitoveho disku v Ubuntu. Mam doma NSA220 sitove uloziste a potrebuji ho propojit s pocitacem, na kterem mam Ubuntu. U windows stacilo jen napsat //nsa220plus/ a byl jsem u svych souboru, ale u Ubuntu to takto nefunguje. Dokaze mi nekdo poradit jakou nejsnadnejsi cestou (pro zacatecnika) se da sitovy disk pripojit?
A muj druhy dotaz, prestala mi pod systemem windows XP fungovat ctecka karet. Konkretne sviti zelene, kdyz do ni vlozim kartu, ale v pocitaci se zobrazuje jako jeden disk (drive jako 4) a kartu to vubec nenacita. Premyslel jsem o preinstalovani ovladacu, ale nevim, kde se da tato integrovana ctecka ve spravci zarizeni najit ...
A jeste uplne posledni dotaz snazim se zprovoznit virtualni PC pod UBUNTU za pomoci Virtual Boxu. Na virtualni PC jsem zvolil win XP a doinstaloval jsem si doplnek s tim ze mi ted bezi na cele obrazovce. Bohuzel kdyz si pustim nejaky film, tak jde jakoby zpomalene. Da se toto nejak vyresit? Systemove prostredky jsem uvolnil 2giga ram a dinamicky se zvetsujici disk. Nebo u virtualniho PC nejdou takto spoustet hry a filmy?
Predem moc dekuji za vase rady a omlouvam se, ze jsem vsechny dotazy napsal do jednoho (nechtel jsem zaplacat forum). Jen jeste pro info, dotazy spolecne nesouvisi, prosim rady kazdemu zvlast ...
KaMl
Ono když chceš pod virtualizovaným systémem dělat něco náročnějšího, tak musíš mít trochu výkonější PC. Přeci jenom ti jedou 2
systémy zároveň. Ani jsi nenapsal, co používáš za přehrávač, třeba bych zkusil jiný. Mně se třeba sekal KMplayer, tak jsem nastavil jiný video render a šlo to mnohem lépe. Jak moc chceš používat ten virtualizovaný systém? Jestli by nebyl lepší dual boot, tj., že by sis při startu PC vybral, který systém spustit.
Ja si myslim ze na virtualizovany system mam dostatecne silne PC. 4 jadrovy procesor, 4 giga ram, grafika GF 9800 1 giga. To by melo bohate na chod stacit. Dual boot prave moc nechci. Ten mam do teto chvile a neni to pro me moc prakticke reseni ...
Na prehravani filmu pouzivam VLC player.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.