Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi to nejde přečíst?

Od: lujs® odpovědí: 18 změna:

Zdravím.*slunce*

Od jisté doby se mi některé soubory přestaly ukazovat. Vždycky na mě vyjede tohle okénko. Nevíte cos tím?.?.?

Proč mi to nejde přečíst?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

4x

Luizi, Adobe Reader je orčen pro čtení souborů *.pdf

K otevření *.jpg použijte jiný program (běžně ve Windows: prohlížeč obrázků a faxů, malování ...)

nebo se dá stáhnout nějaký prohlížeč třeba ze slunečnice

doplněno 19.07.10 09:35:

pardon, na začátek patří Luisi, omlouvám se ...

hodnocení

1x

Z toho, co jsem viděl ve zmíněné otázce, přichází v úvahu Picasa, nebo, pokud jste na to zvyklý, malování (v čem se vám ukazovaly dřív?). Nebo i PhotoFiltreStudio, ale ten, jak jsem koukal, je spíš na úpravy a na prohlížení mi přijde zbytečně silný a komplikovaný. Takže bych najel na soubor, jpg myší, klepl bych pravým tlačítekem, vybral bych otevřít v programu, tam bych vybral Picasa a ještě bych zatrhl Otevřít vždy v tomto programu. Nebo bych se v nabídce pokusil najít jiný z obrázkových prohlížečů, jak vám je nabízel kolega, třeba tam něco máte (možná by tam někde byl prohlížeč obrázků a faxů.) Tedy pokud problém je v zobrazování souborů s touto koncovkou, kdyby šlo třeba o to, že by se nezobrazoval ve webovském prohlížeči, nebo prostě nějaký jiný problém, to by bylo něco jiného.

Picasa je zajímavý program, moc jsem s ním nepracoval. Zachází s fotkami trocu nestandardním způsobem, kterému tak úplně nerozumím, ale na prohlížení by neměl být komplikovaný. Já osobně používám, jako první volbu, IrfanView a VnView, ale to je spíš zvyk. (Oba jsou free.)

Přikládám snap, jak vybadá obrázek otevřený programem IrfanView.

Proč mi to nejde přečíst? #2

hodnocení

0x

Přesně tak. Otázka je, proč se o to Adobe vůbec pokouší, zřejmě došlo někde k nesprávnému přiřazení extenze. Co za program máte na obrázky?

hodnocení

Já nevím který programy sou na prohlížení obrázků.

Moje programy sme řešili tady poradte.cz/... a tady poradte.cz/... .

sondaw*

V tom se vyznat je kumšt

Programy na prohlížení nebo editaci obrázků jsou např.

Gimp, IrfanView, ACDSee a nmoho dalších, stačí zadat do vyhledávače grafické editory a hledat

www.slunecnice.cz/...

hodnocení

Právě že mi to od jistý doby dělají jenom JPEG. Do tý doby se mi ukazovaly úplně normálně asi sem si zase stáhl nějakej program kterej mi to blokuje. Někde na netu sem si prohlížel nějaký dokumenty a protože mi nešly přečíst tak mě to vybízelo, že abych si je mohl přečíst potřebuju si stáhnout nějakej program. Asi to bude nějakej Adobe.

Proč mi to nejde přečíst? #3
sondaw*

Když s tebou je to těžký

...asi jsem si sáhl nějakej program, kterej mi to blokuje...potřebuju stáhnout nějakej program...

a jak vidím, zase máš v programech nějaký Quick Toolbar

Stahuji a instaluji jen to, co znám nebo s čím se předem seznámím a hlavně to, co opravdu potřebuji a vím i k čemu

Ty stáhneš fakt kdejakou blbost, nevíš pořádně ani k čemu je a s odpuštěním zasíráš si počítač vším možným

Přiřaď si příponu .jpg k programu, který je k tomu určený podle postupu, který uvedl již kolega přede mnou a bude se ti obrázek otevírat tak, jak má

doplněno 19.07.10 18:09:

Na co máš dva přehrávače? Pouštím si v PC hudbu i filmy a vždycky jsem si vystačila jen s KMPlayerem

slonbonjohn*

Prohlížeč obrázků tam máš - Vallen JPegger

jirbar*
hodnocení

0x

A nedělá si z nás "luis" blázna. Pokud umí sejmout obrazovku, respektive dokonce jenom aktivní okno, toto uložit do grafického programu (třeba Malování) a následně vložit do dotazu na Poradte, tak, že by si neporadil s JPG které otevře i v tom Malování?

hodnocení

Jirbar, z nikoho si blázna nedělám.

Když sem dřív kliknul na jakejkoli obrázek JPEG tak se mi normálně zobrazil. Nikdy se mi neukázala žádná tabulka Adobe Reader jako teď.

Sondaw, právě že abych si někde mohl něco prohlídnout, tak sem ten program potřeboval. Koukám že asi bude nejlepší když odinstaluju všechny pogramy a pak si nainstaluju asi tak 10 těch opravdu potřebnejch.

Ach jóóó. *zed**zed**zed*

sondaw*

Luisi, je mi srdečně jedno kolik a jakých programů v počítači máš, je to tvoje věc a potom i problém s počítačem

Klepni na obrázek .jpg pravým myšítkem, dej otevřít v programu, najdi grafický program, kterým jsi obrázky otevíral a označ možnost Soubory tohoto typu otevírat vždy v tomto programu

doplněno 19.07.10 18:46:

Jenom doplním, nejde ani tak o počet programů, ale o programy, které jsou v PC duplicitní nebo zbytečné

Možná mám v PC daleko víc programů, než máš ty, ale nenajdeš tam jediný toolbar nebo zdvojené programy, programy umím nastavit a pracovat s nimi, protože jsem se s nimi nejdřív pořádně seznámila, tím jsem u mnoha i zjistila, jestli je opravdu potřebuji

hodnocení

Sondaw, když já nevím jakým programem sem obrázky otevíral.

sondaw*

Máš tam Vallen JPegger, program sice neznám, ale koukla jsem se na netu, přiřaď příponu k němu

hodnocení

Když já ale nechci abych musel takhle klikat u každýho obrázku. Jak mám označit možnostSoubory tohoto typu otevírat vždy v tomto programu.doplněno 19.07.10 19:06: Kde tu možnost najdu?.?.?

hodnocení

Hurááááá.*hej**smich*

Nějakým zázrakem se mi to podařilo!.!.! JUPÍÍÍ. *bzum*

Proč mi to nejde přečíst? #4
sondaw*

No abych řekla pravdu, vůbec netuším, co ten tvůj obrázek zobrazuje

hodnocení

Zobrazuje to, že sem na něj klikl a viděl ho normálně, tak sem ho tam radostí prostě dal. *smich*

sondaw*

Luisi, z tebe jednou fakt nebudu *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]