Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, vybírám svůj první notebook do školy. S notebooky nějakou zkušenost mám, ale potřebuji se poradit. Cenová relace by měla být max 15 000,-Kč. Mé požadavky: kvalita, nesdílená grafická karta (ideálně ATI 45...), dobrá výdrž, pěkný vzhled. Do oka mi padl notebbok Toshiba L500D v AMD verzi s výdží baterie 2 hod 40 minut. Poraďte, zda je to dobrá volba, či zvolit IMB/Lenovo či ACER...? Hry hrát nebudu, ale i tak je velice dobře vybaven. Díky moc předem, Alios
já sám mám Acer 5738G celkem žádný probém ná slušný 2 jádro C2D P7450 2,13 GHZ 4GB ddr2, Ati radeon HD 4570 512MB baterka cca 2h 50 min a stal mi 16 000 KC. tak jestli můžu doporučit něco podobného
tendle je opravdu nadupej na ty prachy :
a za ty prachy akorat bez W :D
Můžu se zeptat proč nesdílenou grafiku?Ntb s integrovanou vydrží delši dobu na baterku,doporučuju HP
doplněno 19.07.10 00:12:A nebo: alfacomp.cz/...
Nesdílenou grafiku chci, protože je to lepší co se výkonu týče. Jinak velikost notebooku je 15,6 palců.
notebook k50af mám ... výdrž baterie nic moc ... někdy 2h ale to jen když ho moc nenamáhám... jinak silný je dost rozjedu na něm GTA IV což je docela náročná hra
jestli hces opravdu vykon tak ten prni co sme psal a ten co dal krulis je taky slusnej ale nelibi se mi ATHLON moc ja radsi intel. kamos os ma AMD turion tak se mu i prid CS 1,6 prehreje a vypne a to uz po pul hodine treba grafika radeon HD 3200 Ja osbone bych vzal ten nahore sezenes ho i za 18 000 mozna aby jsi pak nelitovala ty grafiky a procesoru.
No, kámoš tento Acer má, ale vůbec se mi nelíbí, jak jsou uložena tlačítka klávesnice, hodně se hejbou do stran.
No stále váhám jestli tu Toshibu L500, či zkusit nějaký Lenovo/IBM Thinkpad. Ale raději bych chtěl tu Toshibu, či něco podobného vzhledu. Jde hlavně o bytelnost, aby to za rok nebylo na vyhození, protože to cca 10x za den otevřu a zavřu, budu přenášet do školy a zpět.
Nevím jak jsou na tom s kvalitou Toshiby,nemám vlastní zkušenost,ale osobně bych šel do HP nebo ASUSu.
Tak ještě to líp popíšu. Chci nějaký notebook do školy do cca 15 000,-Kč, kdyby se to toho vlezla ještě brašna a myš a wifi router, byl bych nejšťastnější.
Nároky: 1.) Bytelnost(10 x denně nejméně otevření zavření), přenášení
2.) Výdrž
3.) Výkon
4.) Vzhled
No a já jsem vybral Toshibu L500D-163 v kunfiguraci alfacomp.cz/...
Jen nevím, zda je bytelný, ale z obrázku vidím, že by mohl být. Vydrž má psánu 2 hod 40 min, výkonný je a vzhledově taky dobrý.
Jak říkám, nechám si poradit. Pokud by měl někdo tip na nějaký jiný, třeba ten Lenovo či tak něco, tak sem s tím.
Když chceš velkou výdrž vem noťas s integr. grafikou,pořád nechápu na co potřebuješ dedikovanou.Výše uvedené HP má radeon 4200 což je celkem slušná grafika,ale pokud potřebuješ dostatečně silnou na nějake grafické programy apod., vem noťas s dedikovanou,klidně tu Toshibu co jsi uváděl(ale nevím jak je na tom Toshiba s kvalitou,viz můj příspěvěk výše).
doplněno 19.07.10 23:11:Tohle HP jsem myslel: alfacomp.cz/...
nechapu jak muzes chtit toshibu s prominutim takovou sra__ uz se tu tolikrat resili problemi s toshibou. Vem is radsi HP nebo ASUS za ty prachy je velmi dobry a co se tyce tech 2 usb to je hodne slaby.
podlě mého slusny ntb za sebe bych ale nešel do matneho displeje pravda ze je to praktictejsi ale ja radeji leskly to je proste kazdeho vec tolikrat se do tak spatnych podminek nedostanes aby jsi na lesklem nevidel, dale ta grafika je hodne velka slaboti nereknu aspon ten 4500 MHD ale 4500M je hodne lina. a taky nedoporucuji 64 bit. system uz diky ovladacum, take vice zere atd...
co neco takoveho :
ma to DDR3
slusnou grafiku
bohuzel 64 bit system ale jinak ta cena no neresil bych.
Tak jsem vyloučil Lenovo, HP, Fujitsu, Samsung, Sony,Acer.
Zůstaly: Toshiba Satellite a ASUS řada K50. Tak který vzít?
ahoj ted jsem mel nedavno v ruce test 15"noteb. a byl tam prvni tento : notebooky.itek.cz/...
kancelarskou vydrz mel 3:13 h a multimed. : 3:07h
Taky mě napadlo, zda neoželet numerický blok a nekoupit nějakou 14" či 13", je tam větší výdrž baterie. Ale zase když to bude do školy na kreslení v Cadu a tak, tak abych potom nesmutnil nad 14 či 13.
Bez numlocku neber a nad 13 či 14 budeš plakat koukala jsem na ty K50, vadilo by mi, že nemají interní BT. Je jich docela dost. Napiš přesně typ,který by si chtěl.
alza.cz/... co tenhle? Stojí mírně nad požadavek, ale už má aspoň i3
Tak na nošení do školy bych si vzal tedy menší displej; teď mě mrzí, že jsem si koupil moc velký noťas, radši bych měl 13 palců. Je to hlavně o váze a o nošení a zejména o výdrži baterky zejména.
2:40 výdrž mi připadá dnes strašně málo, zvlášť na něco, co má fungovat ve terénu. Standard je 4 a víc.
standard je 4? si trochu mimo ne ntb do 15 000 s aspon trochu slusnou grafikou 4h? to lda fakt ten malej jeste s atomem.
Díky, navyšuji rozpočet na 18 000,-Kč víc už ne. Nevím jestli tedy zůstat u toho 15,4 či 15,6"nebo koupit nějaký menší. Fakt nevím, určo budu rýsovat a něco navrhovat, tak jestli by nebyl lepší větší a nebo menší s monitorem?
Jinak noví kandidáti: Lenovo Ideapad G560
Fujitsu AH530
Packard Bell Easynote
Důraz:1.) bytelnost
2.)výdrž
3.) výkon
4.) numerický blok a vzhled
Nepotřebuji žádnou leštěnku, ale pracovní stroj, v tomto se mi otevřeli oči, protože multimediál je dobrý akorát doma.
Jen tak mimo, toto je hustá hračka alza.cz/...
Já bych zůstala u té 15,6. Já si koupila menší NTB do školy, ale měla jsem ho sebou jeden víkend a vrátila se k 15,6.
Všechny 3 jsem si vytiskla a porovnala:
Takže Fujitsu - neznám jejich NTB + klávesnice odolná proti polití, výdrž, - operační paměť 3GB
Lenovo + operační paměť 4GB, pevný disk, výdrž
Packard Bell - neznám jejich NTB, + operační paměť 4 GB - max 8, pevný disk
Každopádně vzhledem, že Fujitsu ani Packard neznám brala bych Lenovo. Všechny 3 jsou více méně stejné.
Moje pořadí Lenovo, Packard a Fujitsu. Ale bylo by dobré se mrknout na recenze Packardu a Fujitsu.
Takže to Lenovo? Hlavně ať se to nikde neprohýbá, ale to se asi bude alespoň trochu. Jinak Lenovo je prý teď už čínské, tak aby to nebylo nějaké...
No u toho Lenovo mě přijdou ty panty poněkud úzké oproti Fujitsu.
Tak nevím co si myslet...
Tak jsem dnes ještě opravdu naposled prošel net, a vybírám tedy z Lenova G560 alza.cz/... a z Acer TravelMate 5740 alza.cz/... . Nemáte někdo zkušenost s tím Acerem, zda je kvalitnější než býval(pevnost), případně zda je lepší či horší než to vybrané Lenovo? Akorát se prý špatný Acer servis. Díky, Alios.
Díky, ale teďka právě nevím. Ale pro Lenovo hraje- servis, kvalita a pro Acer jen asi ta grafika, jinak servis prý špatný. Takže asi lenovo. Jinak říkáte, že G560 je pevný? Nikde se nic neprohýbá, nevrže a tak, nebzučí?
Jasný, člověk si myslí jak jednoduché je utratit cca 18 000 - 20 000,-Kč, ale není. No potom tedy buď ten Acer, nebo jít do 14" či těch 13", ale zase num. kváles. nebude a to je špatný, protože mít externí to je brrr.
nevím oba jsou hodně podobné sam mám ACER, nemůžu si stěžovat ale tady je to tak nastejno, procak stejnej, ramky grafa taky az na dx 11, at si vybereš jak vybereš neprohloupíš. Co jsem slyšel Lenovo je dobrá značka.
Tady jsem našel něco k tomu Lenovu, je to normální, nebo na to tolik tlačí? Je to sice Y550 ,ale i tak...
A co Acer, taky to tak dělá?
ten acer co jsem ti poslal ma stejnou klavesnici co muj (5738 G) a podle meho je to jedna z nejlepsich klavesnici, kazde tlacitko je jakoby samostatne, nikde se nic neprobihame a jeste k tomu se na ni velmi dobre pise i je dost velka.
viz.
Takový notebook má kámoš, mně se tehdy ta kválesnice vůbec nezdála. Přišlo mi, že je to moc volné (chodí moc do stran). Tak nevím, psal jsem na ní velmi opatrně, aby se to nepoškodilo, ale když srovnám to vyklání, tak je to jako obyč kválesnice Chicony co mám teď u stolního PC.
Jasný, ale já tedy stále hledám a pátrám. Tady je taky něco napsáno, to je můj dotaz zive.cz/...
Aliosi, nejsi z Prahy? Já bych doporučovala stavit se v Alze. Maj největší výběr a můžeš si tam notebooky osahat, vyzkoušet. My teď jednomu známému pomáhali s výběrem netbooku, parametry výborný, ale byla jsem v šoku, když jsem ho měla v ruce. Normálně se překlápěl dozadu! No děs. To se nikde vyčíst nedalo.
alza.cz/... (nejsem jejich prodejce! )
upřímně ty si radši notebook nekupuj páč tobě by asi jen tak něco nevyhovovalo. 10 dní ti tady lidi radí jakýho nota a ty pořád no já nevim du pátrat. TVL tak si kup nějakýho Megabajta omg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.