Nejste přihlášen/a.
Já vím, že už se tady probíralo a že se asi ptám hloupě, ale jak mám udělat tu kopii fota? Kliknu pravým , pak kopírovat a vůbec nevím, kde jako bych tu kopii měla mít, nikde ji nevidím...
Kopie je schovaná ve "schránce", ze které se potom na jiné místo (třeba do jiného dokumentu) zkopíruje pravým myšítkem a Vložit.
Kopie fotky je ve schránce, zobrazíš ji tak, že si vybereš místo, kde chceš kopii uložit. To znamená buď do nějaké složky, nebo na plochu. Na vybrané umístění klikneš pravým myšítkem a dáš vložit. Fotka se do tohoto umístění zkopíruje. Místo pravého myšítka můžeš použít ctrl+v.
a kde najdu tu schránku? píše mi to , že ve schránce je velké množství dat, jak se tam dostanu?
Schránka je oblast v paměti počítače, která slouží k dočasnému uložení dat podle Tvého výběru. Není třeba ji nikde hledat, prostě přijmi fakt, že data, která vybereš se po příkazu "Vyjmout" nebo "Kopírovat" uloží do schránky. Odtud je pak příkazem "Vložit" vložíš do požadovaného umístění. je to prosté, nehledej v tom žádnou vědu. Pokud Tě Windows upozorní, že ve schránce je velké množství dat, tak Ti také nabídnou co s nimi případně udělat - např. vyprázdnit schránku.
Jednoduché to je (i jinde) např. v progr. Zoner 12. Ve správci fotek označíte vybrané foto levým myš., stisknete Ctrl C a následně Ctrl V. Kopie se objeví hned vedle originálu. Nebo levým označíte, pravým kliknete a vyberete Kopírovat do... a můžete si kopii uložit kam chcete. Nebo přesunout do... atd. Josef
Schránku nehledejte, přijměte jako fakt, že existuje a že si nemůžete její obsah zobrazit (běžně dostupnými prostředky). Můžete do ní něco vložit a pakto zase vyndat a použít. Buď přes pravé myšítko nebo kombinací kláves. Většina programů umí do schránky vložit jeden údaj a pak jej použít. Vložením dalšího se původní údaj smaže. Některé programy vložením dalšího údaje schránku nevymažou a údaj přidají, a při jejím použití ke vložení dat si pak můžete vybrat, co vložit. (tento způsob vkládání zdá se mi poněkud nešťastný...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.