Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cd-rom potřebuji poradit

Od: toshibman* odpovědí: 5 změna:

dobrý den chci se zeptat zda existuje nějaká redukce z notebookové cd-rom na usb nebo tak podobně děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přes níže uvedenou redukci lze na USB zapojit velký hardisk, notebookový paralelní ATA hardisk a totéž v ve verzi serial, což je dnes podstatně běžnější. Tudíž lze připojit i jakoukoliv CD nebo DVD mechaniku, pokud má standartní konektory. Je k ní i napáječ.

alza.cz/...

charlies*
hodnocení

0x

Z mechaniky na USB? K čemu? Snad každý notebook má nějaké USB a když dáš CD/DVD do mechaniky, tak se dá to USB využít třeba pro flashdisk.

pavka76*

Právě,že kažej notes mechaniku nemá.

Mohlo by fungovat toto interlink.tsbohemia.cz/... Je potřeba mrknout na ten ide konektor ,někteří výrobci NB mají ještě svoje redukce, která se musí oddělat.

charlies*

O externích mechanikách jsem už slyšel, ale tady mi to připadalo, jako kdyby tazatel měl mechaniku v notebooku a chtěl z toho USB. *smich* Ale asi spíš chtěl to, co říkate.:)

hodnocení

0x

No to je podobná redukce co jsem doporučil já, shodou okolností zrovna tuhle vlastním a chodí super, dokonce chodí líp než elektronika v externích USB boxech. HDD s částečně porušenou FAT který se v boxu nehlásil (a boxu nic nebylo), připojením na tutu redukci se přihlásil a umožnilo mi to zachránit data.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]