Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD-RW

Od: milan* odpovědí: 5 změna:

Koupil jsem DVD-RW mechaniku zn. MSI a zapojil místo stávající CD mechaniky. Kabely jsem připojil stejně, mechaniku nastavil na"slave". K mechanice jsem dostal NERO 6. Mechanika funguje - čte cd i dvd, vypaluje cd, ale při pkusu vypálit DVD se vždy"kousne"počítač a je nutný restart. Zkoušel jsem i přeinstalovat Nero, ale bez úspěchu. Je nutný nějaký ovladač? Mám Win XP, nový hardware si rozpoznal sám. Poradí někdo? Kde může být chyba?

Díky Milan

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bony*
hodnocení

0x
Žádný další ovladač nutný není. Na stránkách MSI se podívejte jestli na dotyčnou mechaniku není update firmwaru. A máte tam 80-ti žilový kabel (se 40-ti žilovými jsou někdy potíže.)
rozhodne prubnete 80-zil a pak pripojit na druhou ksandu, kdyz ani to a mate moznost, tak ji zkuste u nejakeho znameho a pokud i jemu nepojede, tak reklamovat.
Jste si jisty ze v BIOSu mate vse spravne nastaveno? Pokud nevite co tam ma byt, ta dejte aut. rozpoznani (muze to snizit vykon, ale pojede).

laden*
hodnocení

0x
Zkus ji dat na kabel samotnou a jako master.Někdy delají mechaniky to že když jsou dvě na kabelu tak si solu nerozumí a stačí je pak jen přepojit.Rozdíl jestli je na kabelu a33 nebo a100 je to jedno bo CD-Rom mechaniky i DVD-RW jedou v režimu Ultra ata 33.Dale se podivej nejlépe se hledá na www.cdr.cz/?rekordery jestli je nový firmware.Dále ještě stahni upgrade nera na www.ahead.de/en/nero-up.php poslední verze je 6.6.0.1. jeto docela skok bo pred tim byla verze 6.3.1.25 tak že jsou tam řekl bych velké opravy a úpravy.jestli ani jedna z těchto rad nepomůže šel bych ji reklamovat.a jeste jedna rada:MSI bych nebral!vlastní zkušenost z praxe.MSI se poslední dobou hodně reklamuje.

klinger
hodnocení

0x

Nemáš tu mechaniku náhodou z druhý ruky?

Můj známej taky koupil mechaniku z druhý ruky a měl stejnej problém.Když jí odnesl do opravny,tak mu řekli,že je špatně updatovanej firmware!

Klinger

deamoniac
hodnocení

0x
Mechaniky MSI jsou citlivé také na pozici SLAVE a MASTER!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]