Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám zapeklitý problém...před týdnem mi"spadly"win XP.Musel jsem chtě nechtě systém přeinstalovat,protože mi nechtěl systém naskočit ani v nouzovém režimu.Oželel bych ještě všechny nainstalované aplikace,plus různá nastavení,ale od té doby se mi v"tento počítač"nezobrazuje disk G na kterém mam všechny důležité data!
Pro systém mam určený jiný fyzický disk rozdělený standartně na C a D Zformátoval jsem C a do něj nainstaloval nový systém,v D disku jsou všechna data neporušena,ale jiný fyzický disk G kterého jsem se při nové instalci"nedotkl"je ve win.exploeru neviditelný!
Zobrazuje se akorát v systémové kartě a ve správě počítače-úložiště-správa disků,kde je napsáno že je v pořádku,aktivní,ale nemá přiřazeno žádné písmeno a jediná volba u něj je odstarnit oddíl-naformátovat...jak jsem psal výše,mám na něm veškerá důležitá data právě proto že jsem myslel že při havárii systému se ho jakýkoli problém"nedotkne"bohužel ano!poradí někdo?
Já bych jej odpojil a do počítače bych jej zapojil přes níže uvedenou USB redukci, takto se mi povedlo zachránit data i z disku který se ve WIN normálně vůbec neobjevoval a vypadal jako úplně ztracený.
A zkoušel jste takovou redukci nebo externí USB box na HDD. Z mé zkušenosti i mezi tím jsou rozdíly. Kolega mi přinesl "zhroucený" externí disk který nic nedělal, jenom se točil. Vlastní box na HDD byl v pořádku a disk z něj vjmutý a připojený na takovouto univerzální USB redukci se ve WIN ohlásil...
Je ten disk SATA nebo PATA?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.