Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - sdílení dat mezi buňkami

Od: tony* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Prosím o radu, jak donutit buňku, aby zobrazovala text z buňky jiného listu. Sešit je tentýž. Příklad: V buňce A1, listu 1 je text: "zase jsem to zapomněl", potřebuji aby se text objevil v buňce B2, listu 2. Díky. Tony

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kliknu kurzorem do buňky kde to má být, pak stisknu klávesu s rovná se ( = ) a kliknu do buňky odkud má text přenesen. Dám Enter a je hotovo.

tony*
hodnocení

nechodí. V cílové buňce se objeví : =´červen´! D42

hop®

Předpokládám správně, že i Tvůj zdrojový list se jmenuje "červen" a ne třeba "List1"?

tony*
hodnocení

ano, zdrojový list je červen

hop®

Tak v tom případě nevím, mně to funguje. Pokud chceš dej mi interní poštou svůj mail, pošlu pár tabulek, které jsem si stvořil pro usnadnění práce, z příkladu to určitě pochopíš lépe!

tony*
hodnocení

ve vedlejší buňce to funguje, v té které to potřebuji ne. Mám tam větší font a tučně, ale to by snad nemělo vadit.

hop®

to by vadit nemělo, ale nemáš ji v nějakém specifickém formátu který to nespolkne?

tony*
hodnocení

ta buňka byla asi zakletá, asi na podesáté teprve udělala co měla. Všem Vám děkuji za pomoc. Tony

hop®

No, hlavně že jsi zvítězil! :)

hop®
hodnocení

0x

=nazev_listu!bunka

doplněno 14.07.10 21:34:

příklad : =Cerven!D42

tony*
hodnocení

spíš mi jde o to, jak to tam napsat. Když dám fx, vyskočí rovná se, a zde nemám šanci to zadat. Když to dám bez fx, ta se mi tam zabrazí přesně =Cerven!D42?

Postup jsem ti uvedl, to nahoře byl jen ilustrační příklad...

hop®

do cílové buňky napsat můj (upravený) vzoreček, mělo by to fungovat. Používám to pro numerické hodnoty, ale myslím, že je to univerzální, Cerven je název zdrojového listu, D42 je zdrojová buňka, odděleno vykřičníkem.

doplněno 14.07.10 21:48:

nepoužívám fx, píšu rovnou = a vzoreček

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]