Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Resetování PC

Od: sword® odpovědí: 5 změna:

Prosím Vás nevíte zda má PC ochranu proti přehřátí? Dnes se mě stalo toto: PC nastartovalo a po asi 10min nastal restart,po restartu naběhl a znovu se to opakovalo po třetím pokusu začalo PC pískat monitor zhasnul a musel jsem ho vypnout na tvrdo.Potom jsem odkryl kryt z PC a počítač šel bez problému a jen jsem namontoval boční stěnu a závada se opakuje. Větráky fungují a PC je zbavené od prachu.Nemáte s tím někdo zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Taky to může vypínat grafická karta, dnes si většina PC hlídá teploty kvůli přehřátí, správná bedna je konstruovaná tak, že z jedné strany vzduch saje dovnitř a z druhé vyfukuje ven tím vznikne v bedně průvan a tím se chladí komponenty v ní. Pokud, ale tvrdíte, že po sundání bočnice je to lepší tak to vaše chlazení za moc nestojí. Bylo by dobré zjistit jaké teploty dosahují HDD, graf.karta, procík, já používám program core temp, tento program ukládá naměřené hodnoty do logu který si poté můžete pročíst a hned víme jestli je to tou teplotou. Ale určitě skontrolujte konektory a kablíky jestli jsou v pořádku tak jak bylo popsáno v příspěvku víše.

hodnocení

Grafickou kartu jsme zkoušeli vyměnit a je to stejné .teplotu HDD je 31 ,procesoru je 38 a SYS je 30 stupňu.Tak teda nevím čím to je které konektory mám zkontrolovat? Jest-li máte nápady tak napište. Viry mě to také neukázalo tak nevím

hop®
hodnocení

0x

Čistě logicky bych to viděl spíš na nějaký kontakt, asi bych se podíval, jestli při manipulaci s krytem nedojde k mechanickému pohybu nějakého kablíku. PC bývá konstruováno tak, že nejlépe se chladí (díky průchodu vzduchu celou bednou) při namontovaných krytech.

los*
hodnocení

0x

Nevim jestli všechny pc mají ochranu proti přehřátí já mám v BIOSu (Phoenix) nastavené hodnoty od výroby na 80°C .

hodnocení

0x

Teď jsou děsná vedra, možná že je opravdu lepší jet bez bočního krytu.

Některé procesory při přehřátí zamy sníží výkon, ale neví, zda všechny, a co počítač jako celek. Ale asi to bude případ od případu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]