Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás nevíte zda má PC ochranu proti přehřátí? Dnes se mě stalo toto: PC nastartovalo a po asi 10min nastal restart,po restartu naběhl a znovu se to opakovalo po třetím pokusu začalo PC pískat monitor zhasnul a musel jsem ho vypnout na tvrdo.Potom jsem odkryl kryt z PC a počítač šel bez problému a jen jsem namontoval boční stěnu a závada se opakuje. Větráky fungují a PC je zbavené od prachu.Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Taky to může vypínat grafická karta, dnes si většina PC hlídá teploty kvůli přehřátí, správná bedna je konstruovaná tak, že z jedné strany vzduch saje dovnitř a z druhé vyfukuje ven tím vznikne v bedně průvan a tím se chladí komponenty v ní. Pokud, ale tvrdíte, že po sundání bočnice je to lepší tak to vaše chlazení za moc nestojí. Bylo by dobré zjistit jaké teploty dosahují HDD, graf.karta, procík, já používám program core temp, tento program ukládá naměřené hodnoty do logu který si poté můžete pročíst a hned víme jestli je to tou teplotou. Ale určitě skontrolujte konektory a kablíky jestli jsou v pořádku tak jak bylo popsáno v příspěvku víše.
Čistě logicky bych to viděl spíš na nějaký kontakt, asi bych se podíval, jestli při manipulaci s krytem nedojde k mechanickému pohybu nějakého kablíku. PC bývá konstruováno tak, že nejlépe se chladí (díky průchodu vzduchu celou bednou) při namontovaných krytech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.