Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PhotoArtist 2 - zkušenost?

Od: lychee* odpovědí: 2 změna:

Hezký den všem,

ráda bych zakoupila tento program na úpravu fotek. Potřebuji ale vědět, zda se po úpravě nezmenší velikost natolik, že z něj pak budu moci tiskonout maximálně A4. Pokud budu mít například fotku v RAWu, 10 MB, potřebuji ji finálně okolo 6 MB...Trialová verze neumožňuje ukládat upravené obrázky a já bych nerada vyhodila dvojku...

Máte s ním někdo, prosím, zkušenost?

Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím přessně jak pracuje tento program, ale u jiný programů na úpravu fotografií je běžné, že se velikost fotografie dá upravit mírou komprese obrázku při jeho ukládání. Mluvím o ztrátové kompresi JPEG. Pro tebe asi bude důležité? načtení fota ve formátu RAW a jeho následná úprava. Tohoto formátu je více "druhů"proto doporučuji vyzkoušet, jestli RAW z tvého fotoaparátu program bez problémů načte.

doplněno 13.07.10 20:49:

Ještě jasem našel obchod s nižší cenou tohoto programu:

sw.cz/...

lychee*
hodnocení

Díky, přesně tam jsem si jej nakonec i pořídila. K mému potěšení jsem nakonec zjistila, že při nafocení v RAW a následném převedení a úpravě v tiffu, se velikost dokonce radikálně zvětší...což je přesně to, co jsem potřebovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]