Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesunout data na jiný PC

Od: bart* odpovědí: 8 změna:

Prosím Vás, potřebuju z jednoho PC přesunout veškerá data na druhý PC... Je dobrá volba zvolit kabel s oběma koncovkama USB?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Nevím, jestli takový "USB hermafrodit" s oběma konci stejnými existuje a jestli by fungoval, možná bych raději přemýšlel o malé domácí síti. Ale já jsem to vyřešil stylem "dvě mouchy jednou ranou", a vše důležité jsem vypálil na DVD. Takže kromě přenosu dat mám ještě zálohu, u které mám ověřeno, že je čitelná.

doplněno 12.07.10 18:49:

Příště asi kvůli objemu dat místo DVD investuji do externího USB HDD...

bart*
hodnocení

Potřebuju prostě přesunout skoro vše co v PC mám.. a přeinstalovat windows... nechce se mi vypalovat několik desítek DVD

Ten externí HDD bude asi nejschůdnejší řešení

hop®

O.K., přes USB, které má rozumnou rychlost to "PC to PC " asi neklapne. Takže tím HDD vyřešíte i zálohu, a to i do budoucna, takže doporučuji přidat pár kaček a koupit radši větší, aby byla rezerva...

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Já bych to řešil přidáním disku s daty do cílového compu jako druhý disk a přetažením dat.

hodnocení

0x

Přes síťové karty kříženým kabelem. USB ne. Nebo externím harddiskem.

hodnocení

0x

To si nějak nedovedu představit, jak by to fungovalo. Klasika je síťový kabel a síťová karta v obou počítačích, ovšem přes router. Nebo pomocí externího USB harddisku, tam by to šlo. Jaký je rozsah těch dat?

(Kdysi jsem spojoval počítače přes seriový port a jako slave/master, od té doby, co je mám prosíťované,to nedělám a nevím, jestli současné OC to ještě podporují; jaké tam jsou systémy?)

Ale někdo dá určitě fundovanější informaci; nicméně tyto údaje (operační systém, rozsah dat) se mu taky budou hodit.

hop®

Nemusí být router, stačí "cross" kabel.

Sériový port je už historie, ještě mám doma LapLink (SW i s kabelem), který to uměl i pře LPT1:, ale myslím, že TotalCom by si poradil s různými kablíky...

hodnocení

0x

Ještě mne napadla možnost, vyndat z cílovho počítače celý harddisk a strčit ho na chvíli do zdrojového. To chce ovšem zásah do "železa", který by pro znalce neměl být příliš obtížný, ale já bych si na něj netroufl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]