Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás, potřebuju z jednoho PC přesunout veškerá data na druhý PC... Je dobrá volba zvolit kabel s oběma koncovkama USB?
Nevím, jestli takový "USB hermafrodit" s oběma konci stejnými existuje a jestli by fungoval, možná bych raději přemýšlel o malé domácí síti. Ale já jsem to vyřešil stylem "dvě mouchy jednou ranou", a vše důležité jsem vypálil na DVD. Takže kromě přenosu dat mám ještě zálohu, u které mám ověřeno, že je čitelná.
doplněno 12.07.10 18:49:Příště asi kvůli objemu dat místo DVD investuji do externího USB HDD...
Potřebuju prostě přesunout skoro vše co v PC mám.. a přeinstalovat windows... nechce se mi vypalovat několik desítek DVD
Ten externí HDD bude asi nejschůdnejší řešení
O.K., přes USB, které má rozumnou rychlost to "PC to PC " asi neklapne. Takže tím HDD vyřešíte i zálohu, a to i do budoucna, takže doporučuji přidat pár kaček a koupit radši větší, aby byla rezerva...
To si nějak nedovedu představit, jak by to fungovalo. Klasika je síťový kabel a síťová karta v obou počítačích, ovšem přes router. Nebo pomocí externího USB harddisku, tam by to šlo. Jaký je rozsah těch dat?
(Kdysi jsem spojoval počítače přes seriový port a jako slave/master, od té doby, co je mám prosíťované,to nedělám a nevím, jestli současné OC to ještě podporují; jaké tam jsou systémy?)
Ale někdo dá určitě fundovanější informaci; nicméně tyto údaje (operační systém, rozsah dat) se mu taky budou hodit.
Nemusí být router, stačí "cross" kabel.
Sériový port je už historie, ještě mám doma LapLink (SW i s kabelem), který to uměl i pře LPT1:, ale myslím, že TotalCom by si poradil s různými kablíky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.