Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na horní polovině monitoru jsou pruhy

Od: bena* odpovědí: 8 změna:

Zdravím Vás, na mém postarším notebooku se z ničeho nic objevily na horní polovině monitoru růžové prouhy (na modré ploše). Když pořádně zmáčknu plast vedle monitoru zmizí to. Pustím to a už to tam je zase. Zítra odjíždím na dovolenou, tak bych rád, abych se mohl dívat na hezký obraz bez prouhů co nejdříve.

Nafotit to nejde - na fotce to není vidět.

Jedná se o notebook Toshiba Satellite 300 CDS (r.v. 1998).

Info o ntb zde → toshiba-europe.com/...

Poraďte prosím, abych to nemusel dávat do servisu.

Děkuji všem za smysluplné odpovědi.

Béňa

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Beno, já mám obavu, že vám odchází display. Tenhle problém jsem měla u telefonu. Chci tím říct, že to nemusí být softwarem. *zed*

(to moc smyslupné není co? *hi*)

hanher*
hodnocení

0x

Bude tam špatný kontakt, pravděpodobně flex kabel.

Jestli máte odvahu, tak se pod kryt mrkněte, jestli tam není nějaká anomálie.

bena*
hodnocení

Pod kryt jsem se podíval nic zvláštního jsem si nevšiml. Ale do hloubky se moc vrtat nechci - s monitory nemám moc zkušenosti.

Zkusím to nějak nafotit (jestli to bude možné :))

doplněno 10.07.10 16:15:

Zatím děkuji za odpovědi.

Budu rád, když budete psát dál.

bena*
hodnocení

Foto: levý bok po rozdělání plastového krytu.

Na horní polovině monitoru jsou pruhy
bena*
hodnocení

Uf, je to rozmazané.

Foto: Pravý bok po rozdělání plastového krytu.

Na horní polovině monitoru jsou pruhy #2

hodnocení

0x

Sdílim obavy s Mařenkou. Mně se na monitoru začaly taky dělat pruhy, ale přímo v obraze a pobíhaly. Někdy se to nakonec ustálilo, ale vedlo mně to k výměně. Držím palce, aby to bylo neco opravitelného.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Myslím, že se s Tebou display loučí. Kamarádovi se stalo něco podobného, má jemné barevné pruhy odspoda do dvou třetin a v jednom místě růžovou skvrnu velikosti mexického dolaru. Nyní má k noťasu připojený monitor, aby ho mohl používat.

bena*
hodnocení

Tak koukat se na to jakštakš dá. Říkám, musím to pořádně zmáčknout a když to držím, tak je to v pořádku.

Tohle jsou střádavé +/- 3px proužky normální barva + buď zelená nebo růžová.

Takže monitor jde asi pod kytky, jo? *plac*

Uvidím, jestli se to vyplatí, koupím nový...

Děkuji Vám za všechny odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]