Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolne vypnuti a zapnuti disku

Od: petrv* odpovědí: 7 změna:

Zdravim,

mam PC Celeron G1620, 1x4GB DDR3 kingston, WD500GB, deska Gigabyte H77-DS3H. Po chvili provozu se disk vypne a zase zapne - je krasne slyset jak zaparkuje a zase se roztoci, hlavicky necvakaji. Pocitac obcas funguje i nekolik hodin jindy se zavada objevi hned po spusteni i v BIOSu. Jiz byla menema deska, testovano s jinymi ramkami i zdrojem a zavada se projevuje stejne. Zkousel jsem i jiny CPU ale mel jsem k dispozici jen stejny model.

Nesetkal jste se s tim nekdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak tak koukám, tak jste zkoušel všechno kromě toho disku. Zkusil jste, zda disk blbne i na jiném počítači? A naopak, zda jiný disk chodí dobře na vašem počítači?

petrv*
hodnocení

no to jsem zapomnel napsat, disk uz je vymenen v ramci reklamace ;) zkusim ho jeste jednou. Ale pak by to znamenalo ze jiz 3 jina deska a 2 jine disky maji tutez zavadu

Jestli ho máte PC ještě v záruce, tak se s ním netrapte a vraťe ho celý, asi to bude nějaký zmetek. Pokud v záruce není, dejte ho do servisu, který daný typ PC opravuje. Oni už si poradí, jen to bude o pár stovek dražší.

petrv*
hodnocení

Rad bych ho vratil, ale je to sestavovane z komponent a ty se proste nejak hadaji. Jde jen o to kde ta chyba vznika. Uz jsem menil vse a puvodne jsem myslel ze je to zdroj, ale bohuzel ne. Je to vada nekde mezi HDD a MB, ale oboji bylo meneno. Asi mam vadne dily jen ja :D avsak za 10let co stavim PC jsem se nikdy nesetkal s nekompatibilitou dilu. Na desce je novy bios, kdyz dam disk do jineho PC tak vsemi testy projde - testovano utilitou primo od vyrobce. Proste nikde se zadna vada pri testovani dilu po dilu neprojevi, ale jako celek proste nejde :(

petrv*
hodnocení

Tak zmena disk konecne hodil chybu hned na zacatku testu, takze se jde zase menit disk :D...cvicne

Samovolne vypnuti a zapnuti disku

hm*
hodnocení

0x

A není jen nastaven příliš časný přechod disku do šetřícího režimu? Dá se nastavit, že po X vteřinách nečinnosti se disk zastaví. Když je X malé (např. 5 vteřin), může se disk často zastavovat a zas rozjíždět.

petrv*
hodnocení

Kdyby to bylo setricim rezimem tak se to neprojevuje uz v biosu (sice jen obcas). Ale ted uz se to projevuje i behem instalace OS, ani se nedokonci. Tudiz je to vysvolene hardwarova chyba, dle meho nazoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]