Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílená tiskárna netiskne

Od: vihr* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
mám k Vám velkou prosbu a prosím o radu. Popis problému:
Vlastním tiskárnu Canon InkJet PIXMA iP 5000. Tiskárna je připojena na počítači, kde je OS WIN Vista Bussines. Tiskárnu jsem nasdílel do sítě s operačním systémem WINDOWS SERVER 2003. Tiskárna je ze společného prostředí vidět. Z jakéhokoliv počítače (jakýkoliv uživatel i server), kde tiskárna není připojena lze tisknout na dané tiskárně. Problém však spočívá u jednoho uživatele a u počítače, kde je tiskárna připojena. Po přihlášení do sítě se nic nevytiskne a chce to zapnutí obousměrné komunikace ve vlastnostech tiskárny. Bohužel zaškrtávací políčko tu není. Kdežto u ostatních uživatelů je v dialogovém okně Tisk toto políčko zobrazeno.
Na serveru je u tiskárny napsáno: Přístup byl odepřen, připojení se nepodařilo.
Moc děkuji za informace a přeji pěkný den
Radek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle toho co píšeš se zdá že uživatel nemá práva na změnu vlastností u tiskárny, tedy nemá práva na win2k3 serveru. Tiskárna je nasdílená podobně jako adresáře tak tam přidej práva pro dotyčného uživatele

vihr*
hodnocení

A jak a kde mám ty práva nastavit, naserveru u konkrétního uživatele nebo na počítači, kde je připojena tiskárna?

Moc děkuji za odpověd

Na tom pc který ji má nasdílenou- tam se pak ověřují práva.

Pokud jsem to pochopil dobře tak máš tu tiskárnu na jednom pc s vistou, tam je asi nasdílena pro jiné pc s win2k3 serverem a z něj to sdílíš pro všechny?

vihr*
hodnocení

Ano, tiskárna je připojena k PC s Vistou a nasdílena. PAk jsem šel k PC s win server 2003 a tam jsem tu tiskárnu přidal pomocí Připdat tiskárnu, tam jsme postupoval pomocí průvodce. A po nainstalování se u tiskárny místo Připravan objevilo hlášení (viz otázka výše) a je tam stále. Tiskárna na lokále, ke kterému je připjena USB tiksne. Pokud se přihlásím jako administrátor nebo jiný uživatel na server z jakého koliv počítače i z počítače, kde jsou Visty, tak tiskárna také tiskne. Pokud se přihlásí uživatel Pepa na server, tak se nic neděje, tisk neproběhne. POuze na PC s Vistou se objeví, že se má zapnout obousměrná komunikace.ve vlastnostech tiskárny. Toto nemůžu u Pepy nikde najít. Když se přihlásím jako jiný uživatel tak ve vlastnostech tiskárn yto vidím jako zaškrtávací políčku.

A tak nevím jak tuto chybu odstarnit? Moc děkuji za další odpověď

Tak předně bych tu tiskárnu dal rovnou na win2k3 server ať v tom neni takovej bordel. Druhá věc jsou bych řekl práva. Pokud nemáš doménu tak by jsi měl mít na pc ve skupině ´vždy všechny uživatele kteří se ověřují. Tedy prakticky aby uživatel1 s heslem heslo1 měl na svem pc i na pc jinem na ktery se pripojuje ucet uživatel1 s heslem heslo1. Nejde o to že musí být oba přihlášené, ale ten co je na jednom musí být alespoň založený na tom druhém na které se připojuje.
Nejvíce problémů u sítí je právama nebo nastavením firewallů a u tebe prověř nejdříve ty práva.

Defakto ani nevím proč tak složitě instaluješ tiskárnu přes průvodce, ono stačí ji na jednom pc nasdílet, na druhém pc si zobrazit sdílení pc s tiskárnou - třeba přes start, spustit file://jmeno_pc_s_tiskarnou tam se ukáže nasdílená tiskárna a stačí pravé tlačítko a připojit. Samo to nepujde pokud nebudou práva nebo špatně nastavený firewall

vihr*
hodnocení

Prosím, prosím kdo poradí ...

Moc děkuji Radek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]