Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
mám takovej problém. Mám ADSL router od kyslíků (O2) se 4 porty 2 jsou na ňákou jejich telku a 2 na vnitřní síť. Když mám dva kompy ve vnitřní síti tak je to pohoda ale já potřebuju připojit tři najednou. Do jednoho LAN portu na tom ADSL routeru-modemu jsem připích kabel na napojil další router. Nakonfiguroval jsem to tak že na přidaném routeru byla výchozí brána na původní modem. Docela to chodilo ale třeba seznam se načítal milion let, pošta si začla odcházet taky jak se jí zachtělo a vůbec to bylo hrozně pomalý a nestabilní. Ale třeba takovej google ten naběhl ihned.
Potřebuju poradit, jestli mám jakýmsi způsobem degradovat ten ADSL modem-router nebo jak to probpojit aby na tom koncovém routeru běhaly všechny počítače slušně. Vkládám obrázek k lepšímu pochopení schéma
Díky
No na ten nový se připojují v privátním rozsahu 192.168.1 resp.2 - 254 a na tom adsl byl B privátní ale pak jsem dal pro zjednodušení 10.0.0.1 (2) - 10.0.0.254
To jedno samotné PC a router musí být v jedné síti. Ty tři další PC v druhé síti v jiném rozsahu. Je to tak?
Tj tak to je, IP adresa WAN portu na tom routeru je ve stejném rozsahu jako přiděluje adsl, ten nový router přiděluje IP zase do svě sítě ve svém rozsahu...
Je zybtečný 2 routovat Sice to bude běhat, musel by jsi nechat nejlépe na B routeru zístal ip z DHCP A routeru, ale je to zbytečné. Vypni na B routeru DHCP, a propoj jen LAN A routeru a LAN B routeru, ty 4 porty nejsou nic jiného než switch a když vypneš DHCP to proto aby se nehádaly dva dcp servery tak ti to bude běhat. Adresy bude přidělovat A router a ty budeš mít svuj switch. Pokud jsem to nenapsal jasne tak dej vědět.
Mimochodem, ba adsl routerech jsou ty porty pro IPTV přenastavovat na PC porty. Někdy na to je firmware, někdy se todělá na routeru na webu, někdy přes telnet, viz muj zyxel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.