Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

True crypt a zamceni pc

Od: danielbrujdl odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

rozhodl jsem se, ze si zabezpecim pocitac pomoci programu true crypt. Nastavil jsem si urcite heslo a zahesloval systemovy disk, takze nyni pri spusteni PC musim vzdy zadat to me heslo. Cetl jsem ale nekde, ze u true crypt existuje moznost odemknout pc namisto hesla jen specialne pripravenou USB flashkou, kterou pri bootovani pripojim k PC. Muze mi nekdo poradit jak takovouto flashku vytvorit?

Predem moc dekuji!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

los*
hodnocení

0x

Odkážu tě sem: pcworld.cz/...

a pokud to chceš přez True Crypt, tak když vytváříš šifrovaný obsah máš tam možnost Použít souborový klíč, ten si bud vytvoříš funkcí generovat náhodný souborový klíč (doporučuju), nebo vybereš nějaký existující soubor, (ale nesmí se ten soubor nijak nikdy změnit, jinka ti to už neumožní spustit, stačí změnit jeden bajtík souboru a už PC nespustíš.) a pak už klasicky pokračuješ...

Zde obrázek..

True crypt a zamceni pc
danielbrujdl
hodnocení

Dekuji moc za radu. A co by jsi mi doporucil ty? Ten Predator vypada dobre, ale je skutecne bezpecny na ochranu dat?

Jinak ten navod u True Cryptu, pokud to takto nastavim, nebudu muset pokazde vybirat ten sifrovaci soubor z te flashky nebo si ho nacte automaticky sam. Jde mi spise jen o to usnadneni, abych nemusel zadavat heslo ...

los*
hodnocení

0x

Určitě bych spíše doporučil True Crypt, ale nemám žádné zkušenosti s šifrováním celého systému, myslím že bys při každém startu musel vybrat soubor a potvrdit, ale nevím to jistě, zajmavé téma, někdy zkusím ve virtualboxu :)

danielbrujdl
hodnocení

hm tak se s tim budu muset nejak popasovat ... Podle me se tam musi nejak nastavit nejakej autoran ... Asi zustanu u toho zadavani hesla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]