Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit server odchozí pošty.

Od: carlos1* odpovědí: 10 změna:

Máme sdílené připojení přes router a poštovní program vyžaduje nastavení serveru odchozí pošty. Majitel připojení se zdržuje v cizině a my nemáme možnost zjistit poskytovatele, který by měl poskytnout informaci o názvu serveru odchozí pošty. Takže poštu můžeme pouze přijímat, ale neodešleme. Co s tím?*jasne*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No zjistit poskytovatele. Třeba na routeru zjisti wan adresu a na www.ripe.net si zjisti na koho je registrovaná, pokud to ale nebude veřejná ip tak to je smůla a nebo zkus tohle: whatismyipaddress.com/...

hop®

Mavericku, budu nucen podobný problém řešit u kamaráda, Tvůj odkaz mi snad pomůže, díky! *palec*

charlies*
hodnocení

0x

Nwbo pokud máte freemail typu Seznam, Centrum.., tak lze většinou používat jejich server. U seznamu je odchozí server např. smtp.seznam.cz

bena*

Ale z toho prd odešlete. Nikdy jsem se v životě nesetkal, že když do Outlooku napíšete do nastavení SMTP SMTP.seznam.cz, že by šla nějaká zpráva odeslat. Tam musí být SMTP.poskytovatel.cz(com, net, ...)

Asi jste myslel POP3 server - Seznam = POP3.seznam.cz, Hotmail = POP3.live.com

Do POP3 se píše poskytovatel emailu, do SMTP poskytovatel internetového připojení.

Ale kuš. seznam smtp server má. Centrum ho minimalně neměl, nevim jak teď... Jsou jen 2 možnosti proč to nešlo vám ale třeba já jiné nepoužívám.
- většina smtp serverů má ověření a to asi jedině stejné jako je příhlášení na mail a musí se to tedy v email klientu nastavit
- smtp servery jsou blokované poskytovatelem netu. Ano a to je častý problém, protože povolují jen ten svuj, což je prasárna když pak někam přijdeš s noťasem :)

carlos1*
hodnocení

Ano, je to přesně, jako popsal Maverick. I, když má poštovní klient "Thunderbird" možnost uvést více serverů odchozí pošty, tak poskytovatel to zřejmě blokuje. Musím jet přímo se Seznamu, ale má to omezení v tom, že tam nemohu roztřídit přijatou poštu a zpětně pracně dohledávám zprávy, které mají důležité informace.

bena*

Tak dobře, ale nikdy jsem se nesetkal s tím, že by šlo odesílat zprávy přes smtp.seznam.cz, apod.

Je to pro mě novinka a už mám zaktualizováno. Díky.

Dříve to neblokoval nikdo nikde a já smtp seznamu požívám od dob co mam mail na seznamu, čili moc dlouho :) Nastavuji to tak každému, jen když to nejde tak dohledám smtp poskytovatele ;)

Jestli ti jde o fitry tak to seznam na werbmailu má- je to v nastavení, přesměrování a fitry.

Každopádně zjistit poskytovatele bych ze svého pohledu neviděl jako problém...někdo někomu prostě platí, takže komu? :)

charlies*

Ale jde to, vždyť z toho posílám a je to i na stránkách Seznamu:

napoveda.seznam.cz/...

Jen ten mail, ze kterého se odesílá, musí být na Seznamu. Seznam jsem uváděl jako příklad, kdyby měli mail jinde, tak by se stačilo podívat do nápovědy daného freemailu. Samozřejmě smtp poskytovatele je univerzální, ale když ho neví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]