Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo poradit,který program mi brzdí start kompu,a jak se ho zbavit?(čekám dobré 3 minuty,než mi vše jede normálně)
Moje programy¨,nainstalované v kompu:
internet-samozřejmě
Alcohol 120
ICQ 7-vypnuty při startu
SKYPE-vypnuty při startu
Your Unistal
TuneUp Utilities
Win rar
Dole v pravo,v liště mam:
Eset,
ekvalizer-Sound Effect
megacodek-Quick Time
A samozřejmě zvuk
Mam tam ještě,nějake indexováni-Windows Search,a to nevim,jestli je to součást Windowsu XP profesional(co mam nainstalovaný.)Ale mam napsáno,že není spuštěný.Poraďte.Dik
Mě osobně se v těch programech nelíbí ten TuneUp Utilities. Měla jsem ho a po měsíci letěl i s OS. Tyhle zrychlovače systému, čističe registrů už nechci ani vidět. Vystačím si s CCleanerem. Aktualizuji vše, co si můj OS žádá a nemám problém.
Přesně tak, vyzkoušela jsem několik vč. AdvancedSystem Care, po nějaké době to šlo z PC pryč, vystačím si také s CCleanerem, i v něm se dají zakázat programy spouštěné zároveň se systémem. Navíc pro začátečníka mohou být tyto programy (různé utilities) spíš problémem, když má uživatel začátečník rozhodovat, co udělat, co může a co raději ne a přitom většině z toho nerozumí. Potom se s nimi setkáváme na poradnách a řešíme problémy, které by mít nemusel, kdyby použil např. zmíněný CC a necpal do PC kdejaký program, který třeba ani správně neumí nastavit. Cím víc možností a nástrojů program nabízí, tím větší je riziko u nezkušeného uživatele, že se něco zvrtne
CCleaner je super.
TuneUP 2008 mám legální a člověk si s tím vyhraje, co se týče nastavení systému. TuneUP je super, ale musí se nastavit tak, jak si uživatel přeje. Přineopatrnosti může dojít k potížím. Ale vše jde vrátit zpět.
Kdo si nechce kupovat TuneUP, tak je dobrý Advanced SystemCare (dříve nazývaný Advanced WindowsCare).
Ono, součásti systému Windows je program Vyčištění disku a Defragmentace Disku.
Na čištění registru je nejlepší (placený) Slow-PC fighter, ale jinak postačí již zmiňovaný CCleaner.
Já bych od Vás rád viděl zprávu z programu HijackThis. HJT toho řekne víc a můžou být problémy i jinde. Možná by bylo dobré v tom emailu, co mi pošlete, přiložit jakou máte konfiguraci systému, tj. kolik je instalované paměti RAM, jak rychlý je procesor, případně jaký máte typ procesoru (AMD, Intel), případně, kolik je volného místa na jednotce, kde je systém instalován (většinou jednotka C
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhneme si program HijackThis (například zde > hijackthis.de/...) a spustíme instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustíme a klikneme na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 20 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujeme a emailem odešleme na freeware@okamzite.eu. Pak se na to mrknu.
Až pošlu výsledky, co se má zaškrtnout (fixnout), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať fixnete. Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
Mně to brzdil Avast a HijackThis na něj nepřišel.
No ono ho stačilo odinstalovat a nainstalovat znova a bylo po problému.
HJT zjistí pouze co se startuje, ale kolik to žere, to ne. To člověk, který na tu zprávu kouká, tak musí vědět, kolik to tak +/- žere.
A jelikož avast! 4.8 je u mě v kategorii málo žravé, tak jsem myslel, že je to v pohodě.
Horší je avast! 5, to je docela žrout. Také záleží, jestli v avastu máte nastaveno testovat všechny soubory ve standardním štítu. To nedoporučuji zaškrtávat, jelikož potom jde výkon směrem dolů.
Ale mě jde o to, abych zjistil, které další procesy se spouští, o kterých kolikrát uživatel ani neví. Proto chci HJT zprávu.
Takova mala technicka prosba:Internetovy email neumim.Slo by se zkontaktovat pres normalni email? moje adresa:
stanik59@seznam.cz mam uz vse pripraveno
doplněno 03.07.10 23:21:ta adresa mi pise-spatne zadani.
Pokud Eset = Eset Smart Security tak ten ma standartne nastaveno. Testovat soubory spustene pri startu pocitace vzdy kdyz se pocitac zapne. Projevuje se to prave tim, ze se s vykonove slabsim pocitacem da rozume pracovat az po par minutach. Dole systray (lista vpravo dole) se toci ikona esetu a pokud na ni najedete mysi vyskoci bublina s napisem testuji soubory spustene...
V nastaveni Esetu jde nastavit aby se ty soubory kontrolovaly treba jen pri prvnim spusteni PC v jednom dni. Tak to mam nastaveno i ja.
Mozna bych jeste zkusil vypnout ten Alkohol120, myslim ze neni potreba aby se spoustel automaticky, kdyz ho budete potrebovat tak si ho spustite sam.
Já nevím jestli to jde i ve vašem Esetu, ale u svého "antiviru" mám nastavené testování při mé nečinnosti. Jsem s tím naprosto spokojená, protože když jdu třeba na procházku, nebo jenom odběhnu do kuchyně, tak si "antivir" pracuje. (samozřejmě že PC musím nechat zapnutý)
Alkohol mam vypnuty-neni v liste.
Pracuje mi esetka-je mi jasne,ze ESET NOD32 komp zpocatku zpomaluje,ale jak komp zapnu,najede mi windows,potom cedulka estetky(ze prohledava),ale jde mi o to,ze jak se strati ten ESET,tak to dlouho trva nez se rozjede(trebaslozky pocitace,nebo internet).Nejprve mi se objevi vystraha,ze pocitacmuze byt ohrozen,pak se strati a pak se neco teprve rozjede.Branu mam zapnutou,aktualizace taky.Proste nevim.Ohledne toho TuneUp.Mam 2009-ku, v cestine a pouze uklid jednim klepnutim.A ESET mam nastaveny na prvni kontrolu.pouze aktualizace 1x tydne.Spoustim rucne.
Az se zase objevi ta vystraha tak zkuste v dobe kdy bude na monitoru znacknout tl. Print Screen. (Je nahore nad sipkama) Pak spustte malovani (Start - Programy - Příslušenství - malování). Zmacknete Ctrl + V a dejte ulozit. Otevrete si stranku nahraj.edisk.cz/... a kliknete na "Vybrat", najdete si ulozeny obrazek, "OK"a "Nahrat soubory. Adresu, kterou to potom vypise, nakopirujte sem do odpovedi.
Jinak co se tyce ESETu, aktualizace dejte na automaticke, neni rozumne aktualizovat rucne jednou za tyden. Za tu dobu muze novy vir zpusobit mnoho skody.
Jinak se zeptam. Jak dlouho uz jsou soucasna Win XP nainstalovana?
Přesně tak, aktualizace u ESS mám na automaticky, někdy stahuje i 3x denně, podle toho, zda je v databázi něco nového
Souucasny Windows je nahrany nanovo,asi 3 tydny.Budu se drzet Vasich instrukcí,ale bohuzel se musim alespon odmlcet min.do uterka.(umrti v rodine)Doufam,ze chapete.Ale predem vsem dekuji
Tak jsem nasel zavadu.
skusil jsem vymazat ESET profesional,i s cislem a nainstaloval antivirak od Microsoft Security Essential.Skusil jse komp prohnat a nasel mi ke vsemu 5 viru a 1 trojan,co mi ESETKA nenasla.Nechal jsem to vylecit a jede jak hodinky..Nejhorsi to byl trojan,co se schoval do slozky-Win 32.Real VNC.
doplněno 09.07.10 23:44:Pozor! V tom programu Hiack jsou schovane 2 viry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.