Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava zkopírovaného dokumentu ve Wordu?

Od: lujs® odpovědí: 18 změna:

Zdravím. *slunce*

Je prosím vás možné abych si dokument který oskenuju a uložím do kompu, Nějakým způsobem převedl do Wordu nebo jinýho podobnýho programu, abych s jeho textem mohl dál pracovat?.?.?

Všem díky za rady.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

3x

ABBYY Fine Reader 6.0 Sprint ne?

Asi taky. Vím, že OCR (Optical Character Recognition - optické rozpoznávání textu) podporuje více programů, tenhle, zdá se, je cenově přijatelnější. Osobně mám zkušenosti jen s Recognitou, ta ve vyšších verzích funguje dobře. Jen poznámka: záleží nejen na kvakitě programu, ale i na kvalitě předlohy. Rozdíl mezi perfektním ostrým černým tiskem na křídovém papíře a horšími předlohami typu skript atp. lidské oko a mozek vyrovná, ale programům mohou činiti velké potíže.

doplněno 03.07.10 23:28:

o a taky druhá poznámka - program tohoto typu se někdy dodává se scanerem jako součást příslušného software. Ono je stejně příhodnější, provádět rozeznávání přímo přes scaner.

patronka*

Aha,tak už konečně vím, kde se mi v obou počítačích vzal.Kupovala jsem novou tiskárnu se scanerem a byl zřejmě na instalačním disku.Jak se stát ajťákem? Pečlivě pročítat otázky a odpovědi v rubrice "počítače",vyhodnocovat je a po několika desetiletích třeba ...Ale toho se bohužel nedožiju.

lui*

Ano souhlas, ABBY Fine reader je jeden z nejlepších OCR SW. Starší verze jsou FREE a funguje opravdu dobře, umí češtinu(rozpoznávat český text).

hodnocení

Lui, ABBY Fine reader sem si stáhl jenomže teď se mi ho nedaří spustit. Natáhlo se mi sním dalších 11 ikon. Tak teď nevím.*plac*

Úprava zkopírovaného dokumentu ve Wordu?
lui*

Nevím jak poradit. Musíte si najít správný soft. ABBY Fine reader sprint. To je SW který požadované dělá ve třech krocích.

1. Naskenuje obrázek. starší verze smí mít maximální rozlišení 300dpi.

2. Buď ho uloží v nějakém "rozumném" formátu(BMP, JPG). Nebo rozpozná text.

3. Rozpoznaný text uloží jako textový soubor, nebo ho exportuje jako .DOC do Wordu. Nutno mít v tom případě nainstalovaný Word.

Pak již stačí opravit nerozpoznané části textu, smazat nepotřebné obrázky atd..

ad.2 Pokud již máte naskenováno, umí tento soubor také načíst a použít dále pro rozpoznání textu.

hodnocení

2x

Já tedy neví, ale podle mne je naskenovaný dokumt obrázek, tedy gif, jpg, png nebo tak něco. (Samozřejmě i do pdf lze vkládat obrázky, ale pak, bez ohledu na koncovku ppdf je to stále grafický a ne tectový soubor a reader ale myslím že ani akrobat si s tím neporadí.

Na převod obrázku do textu jsou speciální programy typu OCR, například RECOGNITA, ale ty jsou placené a dost drahé, deset tisíc mi přijde normální cena. Možná některé starší a jednodušší verze jsou lacinější, ale čím lacinější, tím horší. Žádný z programů tohoto typu nepřevede grafiku na tex bez nutnosti další kontroly a úprav, a u levných programů bude těch oprav nutných tolik, že je někdy jednodušší rovnou celý text opsat. Jen pro ilustraci recognita plus 4.0 , recognita 5.0, Pravda jsou k dispozici i trial verze tohoto typu programů, třeba na Slunečnici, můžete si je vyzkoušet.

bena*

Já jsem se nudil a tak jsem Lujsovi ten dokument přepsal.

Adobe Acrobat mi hlásil, že to nelze zkopírovat, že nenašel textové pole.

Ale ten OCR je dobrý, škoda, že mě to nenapadlo dřív, ale to víte, kdyby je prostě kdyby *smich*

hodnocení

Já sem chtěl jestli by nenapsal někdo něco už vyzkoušenýho. Ale jednoduchýho.

Nechci si do počítače zase stahovat několik dalších programů který použiju jenom na zkoušku a pak nic. Už sem to tady řešil ale stejně sem to nevyřešil.

No.pokud se s tímto problémem nepotýkáte systematicky a s rozsáhlými texty, tak to opravdu nemá cenu zkoušet. Na druhou stranu, jediná jiná možnost je, podle mne, ručně text opsat. Nicméně to je jednoduché a vyzkoušené.

bena*
hodnocení

0x

Když ten dokument naskenujete většinou se uloží do počítače jako soubor s příponou .pdf

Ten .pdf lze převést pomocí Adobe Acrobat, ale ten je placený.

Možná, že by to zvládl Adobe Reader, který má na počítači prakticky každý.

Soubor v tom Adobe otevřte a zvolte Soubor → Uložit jako doc nebo html

doc otevře Word

html otevře Internet explorer

hodnocení

Nešlo by to nějak třeba během ukládání?.?.?

bena*

Jak během ukládání? Co tím myslíte?

Vy jste použil toho Adobe Readera?

Nebo jste použil něco jiného?

Můžete mi ten dokument poslat emailem na freeware@okamzite.eu? (že bych ho zkusil převést)

hodnocení

Mám na mysli jakejkoliv dokument kterej je jenom psanej bez obrázků. Jestli to jde tak bych potřeboval postup.

bena*

Jakou příponu má ten dokument? Příklad soubor.pdf

Soubor= jméno souboru

.pdf= přípona souboru

Jestli má příponu PDF, tak otevřít v Adobe Acrobatu nebo Readeru a zvolit Soubor → Uložit jako. Tam napíšete název souboru a dlo vyberete, že to chcete třeba jako DOC, aby to Word otevřel nebo třeba HTML, aby to otevřel Internet Explorer.

Jestli má jinou příponu, tak napište.

hodnocení

Poslal sem email!.!.!

hodnocení

Bohužel mi to ve všech programech Word, Excell, PowerPoint apod. ukazuje nesrozumitelné znaky.

hodnocení

Za chvíli odcházím na pravidelný sobotní karetní dýchánek takže to nechám na zítra. *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]