Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit internet

Od: mirindalbc* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dceři jsem půjčila počítač a nemohu se od té doby dostat na net..Router je v pořádku, protože ve vedlejším pokoji dětem jde se připojit..Pc je také v pořádku. Když se pokouším pc restartovat, stejně to nejde nebo znovu se připojit a nainstalovat net, pak to chce uživatelské jméno a heslo.. Nevím jaké, máme net od upc a tam také nevědí..Prosím, poraďte, díky, Mirka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nechce to login kvůli routeru? Někdy se tak některé routery nastavují. Jak máte nastavenou síť? Máte tam získávat ip a dns automaticky? Ten login jste zkoušeli jen odklepnout prázdný? Šlo by sem vložit fotku toho přihlášení?

bena*

Hm,mohlo mě to napadnou dříve... Dobrá odp.

bena*
hodnocení

0x

Máte v tom počítači zadanou správnou IP adresu, masku podsítě, výchozí bránu, případně DNS server?

Skočte do Síťových připojení v ovládacích panelech a najděte tam to připojení a klikněte na tlastnosti.

Pak najeďte na protokol TCP/IP a zadejte tam ty hodnoty (ip, brána, dns, ...).

Hodnoty by měly být ve smlouvě.

mirindalbc*
hodnocení

Děkuju moc, jen můžete, prosím, trochu podrobněji, nejsem techniský typ:). Mirka

bena*

Nahrál jsem na edisk obrázky, podle nich se řiďte. Snad by to mělo tak být.

Odkaz → edisk.cz/...

doplněno 03.07.10 18:12:

Až se dostanete k poslednímu obrázku, tak tam jak jsou volné kolonky (IP adresa, výchozí brána, DNS servery), tak tam napište čísla, která najdete ve smlouvě od UPC.

mirindalbc*
hodnocení

Dobrý večer, zkusila jsem vše podle Vašeho návodu a stále se nedaří připojení k netu. Může to být vir nebo jiný problém? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]