Nejste přihlášen/a.
dobrý den
po puštění mladšího sourozence na počítač nevím co udělal ale zmodrali mi veškeré ikony na ploše .
nevíte jak to odstranit? děkuji
Zkus:
XP:
Ovládací panely>Systém>Upřesnit>Výkon >Nastavení>zaškrtnout "Použít stíny popisků ikon na ploše
pravým kliknout na plochu-vlastnosti-plocha-vlastní nastavení plochy-web-odznačit uzamknout položky na ploše a ve Vlastnosti systému- složka Vizuální efekty - označeno vlastní a pak zaškrtnout Použít stíny popisků na ploše.
Vista:
Ovládací panely>Vzhled a přizpůsobení>Barva a zobrazení okna>Otevřít klasické vlastnosti vzhledu pro více možností barev>Efekty>označit Zobrazovat stín pod nabídkami
a pravý klik na Tento počítač>Vlastnosti>Upřesnit nastavení systému>Vizuální efekty>Nastavení>označit Použít stíny popisků ikon na ploše
Ale stejně: jak a co konkrétně zmodralo? Snapshot obrazovky by neuškodil. Třeba by se něco dalo odstranit přes vlastnosti plochy (po pravém kliku do prostoru plochy).
Tak jsem to znovu vyzkoušela, obráceným postupem zabarvila popisy pod ikonami a vrátila zpět průhlednou barvu pod nimi, proč to nefunguje u tebe fakt nechápu
doplněno 02.07.10 20:45:Ještě zkusms tím mým postupem klepnout pravým tlačítkem na plochu -> seřadit ikony -> a odškrtni Uzamknout webové položky plochy
Zkus najít soubor IconCache.db, který by měl myslím skrytý a je v Documents and Settings/Uživatel/Local Settings/Data Aplikací (v Možnostech složky povolit zobrazování skrytých souborů)
Nemusíš se bát ho smazat, zase se obnoví, ale ikonybudou nabíhat rychleji a zobrazení by se mělo upravit
Jinak mne momentálně nic nenapadá, protože postupy mou uváděné jsou mnohokrát vyzkoušené a uživatelům pomohly. Ještě existoval prográmek na opravu hlavního panelu a ikon na ploše, zkusím ho pohledat
doplněno 02.07.10 21:57:Našla jsem. Zkus program Taskbar Repair Tool Plus!, vyber co chceš opravit (u tebe asi Restore Show Desktop Icon), dej Repair a restartuj PC, mohlo by to pomoct
www.kellys-korner/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.